Prijs dakisolatie per m² vergelijken: tips & advies

Benieuwd naar de prijs van dakisolatie? Lees hier uit welke soorten dakisolatie je kunt kiezen en wat de gemiddelde kosten ervan zijn per vierkante meter.

Waarvan is de dakisolatie prijs afhankelijk?

De kostprijs van dakisolatie is met name afhankelijk van de volgende factoren:

  • Het type dak (hellend dak, plat dak)
  • Wijze van aanbrengen (isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak)
  • De gewenste isolatiewaarde (Rd waarde)
  • Het type isolatiemateriaal (minerale wol, kunststof, cellulose, enz.)

Prijs dakisolatie vergelijken

Prijzen zijn inclusief btw en plaatsing.

Prijs dak isoleren
Type dak Prijs dak isoleren aan de binnenzijde (per m²) Prijs dak isoleren aan de buitenzijde (per m²)
Hellend dak € 25 – € 35 € 45 – € 70
Plat dak n.v.t. € 120 – € 175*

* Prijs is inclusief dakbedekking

Offerte dak laten isoleren

Plat dak isoleren

Wat is de goedkoopste dakisolatie?

Wil je een dak aan de binnenzijde isoleren, dan ben je over het algemeen het goedkoopst uit met minerale wol (glaswol, steenwol) of kunststof isolatieplaten (PIR, EPS). Thermisch gezien presteren deze isolatiematerialen erg goed en de prijs per vierkante meter is relatief laag. Voor isolatie aan de buitenzijde van het dak ben je meestal het goedkoopst uit met kunststof isolatieplaten (PIR, EPS, XPS). Gaat je voorkeur uit naar ecologische isolatie, denk dan eens aan dakisolatie met cellulosevlokken (25 – 35 euro per m²).

Hellend dak isoleren met PUR-platen
Tip: Isoleer gelijk zo dik mogelijk. Je bent dan wel wat meer kwijt aan isolatiemateriaal, maar door de betere isolatie ga je minder energie verbruiken en verdien je die investering vanzelf weer terug.

Prijzen dakisolatiematerialen

Onderstaand kan je een aantal soorten dakisolatie vinden met hun bijhorende prijzen per m². De prijzen zijn incl. btw en plaatsing.

Prijzen dakisolatiematerialen
Soort isolatiemateriaal Prijs per m²
Minerale wol (glaswol / steenwol / blaaswol) € 25 – € 35
Cellulosevlokken (papiervlokken) € 25 – € 30
Kunststof isolatieplaten (PUR / PIR) € 25 – € 45
Gespoten PUR € 30 – € 45

Offerte dak laten isoleren

Dak aan binnenzijde of buitenzijde isoleren?

Een dak isoleren langs binnen is over het algemeen het goedkoopst. Is de dakbedekking nog in goede conditie en de structuur van het dak nog in orde, dan is isolatie aan de binnenzijde een goede investering. Moet het dak gerenoveerd worden, dan is isolatie langs buiten de beste optie. De dakbedekking moet er dan toch af en door het isolatiepakket is het dak goed beschermd tegen weersinvloeden (hitte, kou, vocht).

Ecologische alternatieven

Wil je voor de isolatie van je dak gebruik maken van ecologische materialen, oriënteer je dan op natuurlijke materialen als: cellulosevlokken, houtvezel, hennep, schapenwol en kurk. Ecologische dakisolatiematerialen hebben goede vochtregulerende eigenschappen wat ze uiterst geschikt maakt voor dampopen constructies (ademend bouwen). Cellulosevlokken zijn prijstechnisch gezien het interessantst (reken op 25-30 euro per vierkante meter). Schapenwol en kurk zijn het duurst.

Subsidies & Premies

Momenteel zijn er nog lopende premies voor wie zijn dak isoleert. Ontdek alles op EnergieSparen.be.

Vergelijk en bespaar

Bovenstaande prijzen zijn louter indicatief. Staar je er dus vooral niet blind op en vraag voor een exacte prijsberekening een aantal offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Door het vergelijken van prijzen bespaar je al gauw tientallen, zo niet honderden euro’s op dakisolatie.

Isoleren plat dak

Hoeveel kost jouw dak isoleren?

Uw dak laten isoleren door een vakman? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel de isolatiewerken kosten. Vergelijk hier tot 4 offertes van vakmannen uit je buurt, gespecialiseerd in het isoleren van platte daken en het isoleren van hellende daken.

Offerte dak laten isoleren