Prijs schoorsteenveger 2024: wat kost een schouwveger?

De schouwveger doet meer dan alleen de schouw vegen. Hij staat in voor het reinigen, onderhouden en renoveren van de schoorsteenkanalen. Maar wat kost een schoorsteenveger in 2024 nu eigenlijk?

Prijs schoorsteen vegen

De prijs voor het vegen van een normale schoorsteen ligt gemiddeld rond de €85 – €105 indien je de werken door een serieuze en professionele schoorsteenveger laat uitvoeren. Het gaat hier om een enkel schoorsteenkanaal. Voor het reinigen van elke bijkomende schouw zal een meerprijs van €30 gevraagd worden.

Offerte schoorsteenvegen

Tip: kies het best voor een schoorsteenveger uit je buurt. Deze zal minder verplaatsingskosten aanrekenen.

Prijs onderhoud cv-ketel & prijs schoorsteenveger

Er zijn ook schoorsteenvegers die het onderhoud van de cv-ketel voor hun rekening nemen. Meestal zijn de prijzen iets lager omdat de verplaatsingskosten hetzelfde blijven. Cv-ketel laten onderhouden en schouw laten vegen? Dan mag je op een kost rekenen van gemiddeld €130 – €150.

Prijs verwijderen vogelnest

Jaarlijks bestaat de kans dat jouw schouw gebruikt wordt voor de bouw van een vogelnest. Door de aanwezigheid van een vogelnest, zal de schouw minder goed trekken, kan er binnen rook ontstaan en is de kans op een schouwbrand heel groot. Je mag rekenen op een meerprijs van €20 voor het verwijderen van een nest. Meestal wordt dan ook de schouw geveegd.

Prijs roosters (vogelwering) plaatsen

Om bladeren, vogelnesten, vervuiling tegen te houden, wordt aangeraden om een rooster te plaatsen. De kost voor deze éénmalige plaatsing start vanaf €75 per rooster.

Prijs trekregelaar plaatsen

Om een constante afvoer van de rookgassen te garanderen, vogelnesten te vermijden en om van een betere verbranding te genieten, kan je opteren voor de plaatsing van een trekregelaar. Je mag rekenen op een kost vanaf  €295 voor de plaatsing van een trekregelaar.

Offerte schoorsteenvegen

Ook interessant