Prijs vogelnest verwijderen van kauwen, duiven, meeuwen…

In het voorjaar maken tal van vogelsoorten hun vogelnest om hun jongen in groot te brengen. De meeste vogelsoorten opteren voor een struik of boom maar vogels maken een duivennest, kauwennest, ravennest of meeuwennest in de schouw, met alle gevolgen vandien.

Gevaar vogelnest in schouw

Haard en takken van een vogelnest uit schouw.

Een gezonde schouw is een schouw die goed trekt en alle rookgassen op een juiste manier afvoert langsheen de schoorsteenmantel. Een verstopte schouw wordt veroorzaakt door vervuiling, loszittende voegen, metselwerk, roet… maar ook vogelnesten zijn een echt gevaar. De grootste oorzaak van een schouwbrand wordt veroorzaakt door de vogelnest. Pluimen, takken, uitwerpselen, plastic… zorgen voor kans op schouwbrand. Bovendien duiken andere problemen op bij een verstopte schouw, denk maar aan CO-vergiftiging en vochtproblemen. Maar ook geuroverlast is niet uitgesloten.

Offerte schoorsteenvegen

Vogelnest verwijderen uit schouw

Kauwen zijn zwarte vogels en familie van de kraai. Ook duiven, raven en meeuwen maken een nest. Ze vinden het geweldig om een nest in een schouwmantel te bouwen. Elk voorjaar zoeken ze een geschikte schoorsteen. Daarbij gebruiken ze takken, plastic en afval… kortom alles wat in de buurt te vinden is. Vogelnesten van kauwen bijvoorbeeld kunnen tot wel 2 meter dik worden. Onafgezien of de schouw nog gebruikt wordt of niet ze zullen je schouw op termijn verstoppen met hun nest.

Tip: elk jaar komen vogels terug om hun nest te bouwen. Blijf niet bij de pakken zitten en schakel een schouwveger in.

Kauwennesten verwijderen of nesten van duiven laat je uitvoeren door een schouwveger. Om de prijs te drukken, raden we aan om tegelijkertijd de schouw te laten vegen en ineens het nest te laten verwijderen. Zitten de vogels momenteel te broeden, wacht dan tot het nest is uitgekomen en geef de vogels een kans om hun jongen groot te brengen en te laten uitvliegen. Probeer zo lang mogelijk te wachten om te stoken en de schoorsteen te gebruiken.

De schouwveger staat ook in voor:

  • vogelnest onder dakpannen verwijderen
  • vogelnest onder zonnepanelen verwijderen
  • vogelnest uit dakgoot verwijderen
Tip: bij moeilijk bereikbare plaatsen en blijvende schouwproblemen, kan de schouwveger een camerainspectie uitvoeren. Vraag op voorhand de prijs om niet voor verrassingen te komen te staan.

Hoe vogelnesten in de schouw vermijden?

Om in de toekomst nesten te vermijden, bestaan er gelukkig een aantal middeltjes om vogelnesten in de schouwmantel te vermijden. Denk maar aan de plaatsing van een vogelwering in de vorm van een gaas of vogelnet in glava of inox. Het net wordt over de volledige schoorsteenkap geschoven, het schoorsteenrooster wordt vooral aan de bovenzijde vastgemaakt. Zorg er voor dat de openingen niet te groot zijn, maar ook niet te klein zodoende de rookgassen nog goed kunnen passeren. Je kan ook opteren voor de plaatsing van een rookkap. Als laatste kan je de bovenzijde van de schouw laten uitrusten met een vogelwering in de vorm van pinnen. De schouwveger kan altijd een geschikte oplossing voor het nestprobleem vinden.

Offerte schoorsteenvegen

Verzekering schouwbrand door vogelnesten

Indien u te maken heeft met schouwbrand, komt meestal de woningverzekering tussen. U dient geen bewijs of attest voor te leggen. De verzekering gaat er van uit dat u zoals een goede huisvader het beaamt uw schoorsteen volgens de wettelijke bepalingen laat onderhouden. Bespaar jezelf alle ellende en problemen door een uitslaande brand in je schoorsteen en laat deze regelmatig inspecteren en onderhouden.

Prijs vogelnest verwijderen

Tip: Indien je een schouwveger laat langskomen om een vogelnest te laten verwijderen, opteer dan ook direct om jouw cv-ketel en schouwkanaal te laten kuisen. Dit komt goedkoper uit.

Je mag rekenen op een kost van +/- €130 om de schouw te reinigen en een meerprijs van €20 om de nest te verwijderen. Indien je enkel een nest wenst te laten verwijderen dien je op een kost van +/- €150 / u. Het plaatsen van een vogelwering in de vorm van een rooster kost +/- €75.

De prijzen kunnen zeer sterk schommelen en hangen af van een paar factoren zoals de vervoerskosten, hoogte en bereikbaarheid van de schouw, type en aard vervuiling, het aantal te reinigen schouwkanalen enz…

Offerte schoorsteenvegen

Ook interessant