Wanneer een Waterontharder kopen? 5x redenen waarom

Er zijn een aantal redenen wanneer een waterontharder plaatsen écht is voor jou is. Onderstaande lijst geeft de top 5 weer.

1. Je kampt met hard water in jouw gemeente

Het meest voor de hand liggende teken dat een waterontharder nodig is, zijn de zichtbare effecten van hard water. Kalkaanslag op kranen, douchekoppen en glazen douchewanden is een veelvoorkomend probleem in gebieden en gemeenten met hard water. Als je regelmatig de strijd aangaat met kalkaanslag, kan het installeren van een waterontharder een duurzame oplossing bieden.

Tip: Hard water in jouw gemeente? Controleer hier de waterhardheid. Men raadt aan om zeker een waterontharder te plaatsen indien de waterhardheid meer dan 25 °F betreft. Bij een waterhardheid onder de 15 °F raadt men aan om GEEN waterontharder te plaatsen.

2. Jouw elektrische apparaten gaan vaak stuk

Hard water kan schadelijk zijn voor huishoudelijke apparaten waar leidingwater wordt opgewarmd zoals vaatwassers, wasmachines, koffiemachines en waterverwarmers. De afzetting van mineralen in deze apparaten kan hun efficiëntie verminderen en de levensduur verkorten. Het gebruik van een waterontharder helpt bij het beschermen van deze investeringen en zorgt ervoor dat ze optimaal blijven functioneren.

3. Jouw huid is droog en haar broos na douchen

Mensen die in gebieden met hard water wonen, merken soms dat hun huid droog en haar broos aanvoelt na het douchen. De mineralen in hard water kunnen de natuurlijke oliën van de huid strippen, waardoor deze uitgedroogd aanvoelt. Een waterontharder kan bijdragen aan het behoud van de natuurlijke vochtbalans van de huid en het haar, waardoor ze gezonder blijven.

4. Jouw waterleidingen verstoppen en maken geluid

Langdurige blootstelling aan hard water kan leiden tot de opbouw van kalkafzettingen in leidingen en waterleidingen. Dit kan de doorstroming beperken en leiden tot verstoppingen. Een waterontharder kan helpen bij het voorkomen van een verstopte waterleiding en de levensduur van het leidingwerk verlengen.

5. Je geeft veel geld uit aan schoonmaakmiddelen

Mensen die streven naar een milieuvriendelijkere levensstijl, zullen waarderen dat een waterontharder niet alleen gunstig is voor hun huishouden, maar ook voor het milieu. Minder gebruik van schoonmaakmiddelen en lagere energiekosten dragen bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Kun jij je vinden in één van bovenstaande problemen? Dan is een waterontharder écht iets voor jou.

Offerte waterontharder

Ook interessant