Alarmsysteem voor vakantiehuis of appartement?

Je tweede verblijf of vakantiehuis in de Ardennen, Frankrijk of Spanje beveiligen lijkt logisch, toch zijn er heel wat eigenaars die geen alarmsysteem installeren, met inbraken tot gevolg. Wat kan je doen om jouw vakantieverblijf te beveiligen tegen inbraak & brand?

Wat is de staat van jouw verblijf?

Verblijf je tijdens of na je vakantie niet in je buitenverblijf, dan blijft jouw gîte, stacaravan, vakantiehuis, villa, bungalow / chalet, vakantieappartement onbewaakt achter. Een onverzorgde tuin, brievenbus vol post… een verlaten eigendom is het perfecte prooi voor inbrekers. Calamiteiten zoals inbraak en brand kunnen vandaag gelukkig snel gedetecteerd worden.

Offerte alarmsysteem

Maar niet alleen inbraken, ook de staat van de tuin en zwembad, het weer… kunnen op afstand in de gaten gehouden worden… een alarmsysteem installeren in jouw investering is dus geen slechte investering.

Hou je eigendom op afstand in de gaten

Ben je niet aanwezig, dan is het perfect mogelijk om alles in de vakantiewoning in de gaten te houden. Er bestaan alarmsystemen met app die jou op de hoogte houden als er bepaalde handelingen worden uitgevoerd, ongewenst of niet. Je kan zelf bepalen wat je wenst te weten / zien.

Om de app te gebruiken, dien je wel het alarmsysteem aan te sluiten op het internet en dien je de app te installeren op je smartphone. Je kan opteren om al dan niet samen te werken met een meldkamer of bewakingsfirma.

 

Concrete voorbeelden

  • Gaat de deurbel, dan krijg je een melding op je smartphone. Vervolgens kan je zien wie aanbelt en kan je zelf opteren om op afstand de deur te openen. Je kan zelfs op afstand praten met de bezoeker. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld een tuinman of kennis toe te laten.
  • Wordt er glasbreuk vastgesteld, dan ontvang je een melding op je telefoon en kan je via camerabewaking zien of de woning al dan niet door ongewenste bezoekers wordt betreden.
  • Wordt er binnen of buiten beweging vastgesteld, dan krijg je melding en kan automatisch de verlichting aanschieten.
  • Bij het ongewenst openen van ramen en deuren kunnen detectoren zoals raammagneten de centrale verwittigen en jou een sms sturen. Is er een camerasysteem in huis, dan worden alle beelden opgenomen. Indien gewenst kan de centrale unit de meldkamer van een alarmcentrale verwittigen. Een bewakingsfirma kan iemand ter plaatse sturen.
  • Is er rookontwikkeling in één van de slaapkamers, dan zullen de rookdetectoren een melding verzenden.

Alarmsysteem vakantiehuizen

Er bestaan geen kant-en-klare oplossingen of alarmsysteem sets om vakantiehuizen te beveiligen omdat elk buitenverblijf anders ingericht is. Een alarmsysteem of alarminstallatie zal enkel degelijk geïnstalleerd kunnen worden indien de installateur zicht heeft op de indeling en het ontwerp van de eigendom.

Hij kan ter plaatse het best inschatten waar de inbrekers zich makkelijk toegang kunnen verschaffen tot de eigendom. Hij weet waar welke onderdelen van de installatie geïnstalleerd dienen te worden. De alarminstallatie bestaat immers uit een groot aantal onderdelen zoals de centrale unit, bewakingscamera’s, bewegingsmelders, sensoren ( glasbreuk, beweging, vocht… ) , bekabeling, software, toegangscontrole ( codeklavier, iriscan, kaartlezer…) enz…

Over het algemeen kan je kiezen tussen een draadloos alarmsysteem of een bekabeld alarmsysteem. De installatie van een bekabeld alarm is iets duurder maar is betrouwbaarder. Opteer je voor een draadloos alarm, dan is de installatie makkelijke en goedkoper. Je dient zelf af te wegen wat je wenst te beveiligen.

Offerte alarmsysteem

Prijs alarmsysteem vakantiehuis

Prijs goedkoop alarmsysteem

De installatie van een goedkoop alarmsysteem voor vakantiehuizen en appartementen kan al vanaf € 1.250. Hiervoor heb je reeds een centrale, (buiten)sirene, bedieningspaneel, twee bewegingsmelders, raam- en deursensoren. Let wel dat er geen beelden worden opgenomen, de identificatie van inbrekers is niet mogelijk.

Prijs professioneel alarmsysteem

Wij raden aan om te kiezen voor een uitgebreid alarmsysteem. Basis installaties zijn reeds te verkrijgen vanaf € 1.850. Hiervoor ontvang je tijdens de installatie: centrale, (buiten)sirene, bedieningspaneel, bewegingsmelders met bewakingscamera, raam- en deursensoren, bediening op afstand via smartphone.

Prijs meldkamer

Voor het gebruik van een externe meldkamer dien je meestal een abonnement te nemen, de prijzen variëren tussen € 15 – € 25 / maand afhankelijk van de diensten dien je afneemt.

Over het algemeen kan je bepalen dat hoe meer camera’s en sensoren je plaatst hoe duurder het alarmsysteem wordt.

Ontdek alle alarmsysteem prijzen.

Offerte alarmsysteem

Branddetectie vakantiehuis

Niet onbelangrijk, wie zal je verwittigen indien er zich rook ontwikkeld? Dankzij de installatie van rookmelders kan het alarmsysteem / brandalarm snel in werking treden. Bij brand zal de meldkamer verwittigd worden, zij zullen verdere actie ondernemen en eventueel de brandweer verwittigen.

Schrik af met bewegingsmelders

Installeer buitenshuis het vakantieverblijf een aantal bewegingsmelders die ervoor zorgen dat de tuinverlichting of binnenverlichting aanschiet indien iemand jouw eigendom betreedt. Plaats deze aan de oprit, de inkomdeur, terras of op plaatsen die ‘s avonds dienen verlicht te worden. Veel dieven schrik je snel af door je eigendom bij beweging te verlichten. Bewegingsdetectie help zeer goed als inbraakdetectie. Plaats wel een bewegingssensor met PIR-detectie. Bij schemering of als het donker is, zullen infrarood bewegingssensoren ervoor zorgen dat uw tweede verblijf verlicht wordt. Alle meldingen kunnen via de app of het internet geraadpleegd worden.

Tuinverlichting vakantievilla dankzij PIR detectoren

Huurwoningen

Verhuur je je tweede verblijf, hou dan rekening met de privacy van de huurders. Installeer geen bewegingsmelders of bewakingscamera’s binnenshuis uit respect voor de privacy van de huurders. Je kan wel opteren voor de plaatsing van een alarmsysteem dat bijvoorbeeld brand, inbraak en glasbreuk detecteert waarneemt als het vakantiehuis verhuurd is. Vraag ook na in het land waar het tweede verblijf gelegen is wat jouw wettelijke verplichtingen zijn inzake privacy.

Belgische alarminstallateurs

Verblijf je grotendeels in België, dan kan je opteren om samen te werken met een Belgische alarminstallateur. Veel Belgische beveiligingsbedrijven verzorgen ook alarminstallaties in het buitenland. Het voordeel is dat zij goed de plaatselijke wetgeving kennen en dat de taal geen barrière vormt. Het is ook mogelijk dat buitenlandse beveiligingsbedrijven en bewakingsbedrijven werken in onderaanneming wat op zich geen probleem mag zijn.

Wens je in het buitenland een alarm te plaatsen, gebruik dan ons offerte-formulier. Je ontvangt vrijblijvende offerte van erkende alarminstallateurs.

 

Ook interessant