Bedrijf beveiligen? 5 tips voor een betere beveliging

Ongewenste bezoekers of diefstal van goederen en data binnen een bedrijf zijn de nachtmerrie van elke bedrijfsleider. Toch kan je mits een paar ingrepen diefstal voorkomen en de identificatie van bezoekers registreren.

Advies beveiliging bedrijven

Als je je parking, winkelruimte, magazijn, archiefruimte, bedrijfsterrein of kantoren… wenst te beveiligen dan heb je nood aan degelijk advies en de inschakeling van een professionele installateur gespecialiseerd in de beveiliging van bedrijven. De combinatie en installatie van bewakingscamera’s, alarmsysteem met centrale / meldkamer, sirene en de benodigde toegangscontrole moeten je al een stuk verder helpen.

Professionele beveiliging kan toegepast worden in tal van sectoren, denk maar aan de beveiliging van winkels in de retailsector, luchthavens, industriële sites, ziekenhuizen, militaire sites, pompstations, stations & spoorwegen, computer- en serverruimtes…

1. Erkende installateur

Een professionele alarminstallateur zal in samenspraak met de verantwoordelijke van het bedrijf alles in kaart brengen van wat er beveiligd dient te worden en waar de zwakke punten zich binnen de organisatie bevinden. Een erkend alarminstallateur zal een plan / voorstel indienen hoe de configuratie van de beveiliging er uit dient te zien. Vervolgens zal hij een bijhorende offerte indienen met een bestek van alle te installeren onderdelen van de installatie. Er zal een onderscheid gemaakt tussen binnenbeveiliging en buitenbeveiliging.

Offerte alarmsysteem

2. Bewakingscamera’s

De installatie van videobewaking is onontbeerlijk voor de identificatie van ( ongewenste ) bezoekers. Alle beelden kunnen op een lokale server in de cloud opgenomen worden. Ze kunnen overal waar internettoegang of wifi is geraadpleegd worden op desktop pc’s, tablet en smartphones.

 

Er bestaan een groot aantal soorten bewakingscamera’s, denk maar aan analoge bekabelde camera’s, draadloze IP-camera’s, HD-camera’s, infraroodcamera’s met nachtzicht, camera’s met gezichtsherkenning enz… Bij calamiteiten binnen de bedrijfsruimte is het mogelijk de camera’s te koppelen aan een alarm met meldkamer. Je opteren voor de activatie van een een stil alarm of een alarm met sirene. Bij inbraak of storing kan een bewakingsfirma snel opteren en de politie snel verwittigd worden.

Om de beelden optimaal te kunnen bekijken kan je opteren voor camera’s met nachtzicht, zoomfunctie en je kan de camera’s 360° laten draaien. Je kan ze ook op afstand bedienen met je smartphone.

Offerte alarmsysteem

3. Toegangscontrole

De mogelijkheden om werknemers en bezoekers gecontroleerd toegang te geven is quasi onbeperkt. Controle begint reeds voor de parking waar een slagboomsysteem de toegang kan tot het parkeerterrein kan toelaten of verhinderen.

Dankzij de plaatsing van perimeterdetectie, velddetectie en geveldetectie is het mogelijk om ongewenste bezoekers te spotten nog voor ze het bedrijfsterrein betreden. Alles kan in combinatie met bewakingscamera’s en een meldkamer geplaatst worden.

De identificatie aan deurposten en bedrijfspoorten kan geschieden door de installatie van kaartlezers of badgelezers, het codeklavier, irisscan of vingerscan ( biometrie ).

4. Alarmsysteem

Ten slotte is er nog het alarmsysteem voor bedrijven. Het alarmsysteem bestaan uit een centrale waarop verschillende detectoren of sensoren op aangesloten kunnen worden. Zij worden aangestuurd door bewakingscamera’s, rookdetectoren of rookmelders, bewegingsdetectoren, trildetectoren… Alles kan dankzij centrale beheersoftware bediend worden.

5. INCERT-installateur

Kies bij voorkeur voor een erkende INCERT installateur. Zij gebruiken gereglementeerde producten en installeren / leveren gekeurde installaties op die voldoen aan de INCERT reglementering.

Offerte alarmsysteem

Ook interessant