Prijs alarmsysteem 2024: voorbeelden + advies

Is je woning goed beveiligd met een alarmsysteem, dan kun je met een gerust hart op vakantie. Maar wat kost het installeren van een betrouwbaar alarm nu eigenlijk? Lees hier alles over de alarmsysteem prijzen.

Prijs alarmsysteem
Type alarmsysteem Onderdelen Prijs*
Basissysteem Centrale, (buiten)sirene, bedieningspaneel, twee bewegingsmelders, raam- en deursensoren. €1200 – €1500
Uitgebreid systeem Centrale, (buiten)sirene, bedieningspaneel, bewegingsmelders met bewakingscamera, raam- en deursensoren, bediening op afstand via smartphone. €1700 – €2200

* Onderstaande prijzen zijn inclusief btw en plaatsingskosten.

De prijzen van alarmsystemen lopen flink uiteen. Niet verwonderlijk, want er zijn zeer veel verschillende systemen met elk hun unieke mogelijkheden. De kostprijs van een alarm is afhankelijk van de volgende zaken:

    • De grootte van de woning (hoe groter, des te meer sensoren en bewakingscamera’s je nodig hebt)
    • Bedieningsmogelijkheden (manueel of bediening op afstand met een smartphone)
    • Aantal sensoren (denk aan bewegingssensoren en deur- of raamsensoren)
    • Type beveiligingscamera’s (resolutie, verbinding via internet, opnamemogelijkheden, enz.)
    • Aansluiting op een algemene alarmcentrale (abonnementskosten)

Offerte alarmsysteem

Wat kost een professioneel alarmsysteem?

Alarmsysteem set

Voor het beveiligen van een doorsnee woning met een professioneel alarmsysteem betaal je gemiddeld €1200 tot €2200.

Deze prijs is inclusief plaatsingskosten. Een basissysteem bestaande uit een centraal alarm, standaard bewegingsmelders en detectoren kost € 1200 – € 1500.

Wil je een wat uitgebreider systeem dat je op afstand met je smartphone kunt bedienen, reken dan op een totaalprijs van €1700 tot €2300.

Prijs draadloos alarmsysteem

Draadloze IP-bewakingscamera

Voor het beveiligen van privéwoningen maakt men steeds vaker gebruik van draadloze verbindingen tussen de diverse componenten.

Draadloze systemen maken het leggen van kabels overbodig, waardoor de installatie snel kan gebeuren. Koop je een eenvoudig draadloos doe-het-zelf pakket dan betaal je hiervoor gemiddeld €300 tot €600.

Laat je een professioneel systeem installeren, dan kost dit minimaal €1200.

 

Tip: Een goedkoop doe-het-zelfsysteem lijkt misschien aantrekkelijk, maar het best kies je voor een wat duurder alarmsysteem van een bekend merk. Je bent er dan zeker van dat de software veilig en up-to-date is, en dat je over een aantal jaar ook nog recht op support hebt. Bij goedkope ‘witte merk’ systemen van Chinese makelij is dat nog maar de vraag.

Offerte alarmsysteem

Prijs alarm aansluiten op een alarmcentrale

Controle vanuit alarmcentrale

Laat je een professioneel alarmsysteem installeren, dan kun je ervoor kiezen om het systeem te koppelen aan de meldkamer van een beveiligingsbedrijf. Je betaalt hiervoor abonnementskosten. De alarmcentrale monitort je systeem op afstand en neemt bij een alarm contact op met de hulpdiensten. Het geeft je dus wat extra zekerheid, bijvoorbeeld wanneer je zelf op vakantie bent of vaak van huis. De abonnementskosten zijn afhankelijk van de serviceverlening die je afsluit.

Gemiddeld bedragen de kosten voor de aansluiting van een alarmsysteem met meldkamer €15 tot €25 per maand.

Premie alarmsysteem

Laat je een privéwoning ouder dan 10 jaar beveiligen, dan kom je in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief van 6%. Je moet het alarmsysteem dan wel laten installeren door een erkend installateur.

Vergelijk alarminstallatie offertes

Elke installatie is anders en vraagt een unieke aanpak om alles goed te kunnen beveiligen met de juiste onderdelen. Particuliere alarminstallaties zijn niet vergelijkbaar met alarminstallaties voor winkels en bedrijfsruimtes. Kom in contact met professionele installateurs en vergelijk verschillende offertes voordat je koopt.

Offerte alarmsysteem

Ook interessant