Prijs gazononderhoud tuinman vergelijken

Wat kost het onderhouden van je gazon door een tuinman in je buurt? Wij geven een overzicht van de gazon onderhoud prijzen.

Prijslijst gazon onderhoud

Soort werk Prijs*
Gazon maaien / afrijden €40 – €45/u
Gazon verticuteren €40 – €45/u
Gazon bemesten ( excl. meststoffen ) €30 – €35/u
Gazon aanleggen ( grondwerken ) €75 – €90/u
Gazon inzaaien ( excl. graszaad ) €1 – € 2/m²
Gazon aanleggen met grasmatten €6 – €8/m²
Gazon wieden ( onkruid wieden ) €30 – €40/u

* richtprijzen en incl. BTW.

Onderhoudscontract gazon laten afrijden en onderhouden

Dankzij het onderhoudscontract, ben je zeker dat het gazon in je tuin periodiek en volgens de noden van je tuin goed onderhouden wordt. Omdat elke tuin anders is, kan je bij de meeste hoveniers een onderhoudscontract op maat afsluiten. Aan de hand van het ontwerp van je tuin en tuinkalender zal je tuinman een voorstel op maat maken. Zo ben je altijd zeker van een mooi gazon en hoef je je geen zorgen te maken.

Offerte tuinonderhoud

Wat zal de prijs grotendeels bepalen?

Er zijn een aantal criteria die de kost van het gazononderhoud grotendeels zullen bepalen. Denk maar aan:

 • Grootte van het gazon
  Het spreekt voor zich dat hoe groter het gazon is, hoe meer manuren in het onderhoud kruipen. Niet alleen de manuren worden aangerekend, ook het gebruik en onderhoud van de tuinmachines zitten in de prijs inbegrepen. Denk maar aan het gebruik van professionele grasmaaiers en graskantsnijders. Ook de vorm van het gazon speelt een rol. Een complex tuinontwerp zal meer werk vergen dan een simpel graspleintje. Je dient op een kost van €40 – €45/u te rekenen om een gazon van +/- 200m² te laten afrijden door een tuinman. Bij hele grote gazons, kan je meestal rekenen op een volumekorting.
 • Vervoerskosten
  De afstand tussen de woonplaats van de tuinman en het adres waar de werken uitgevoerd zullen worden, zal de totaalprijs bepalen. Om de kosten te drukken kies je dus het best voor een tuinman dicht in je buurt. Spreek op voorhand af of de vervoerskosten al dan niet zijn inbegrepen.
 • Bodemgesteldheid
  Iedereen wenst een mooi, fris en groen gazon. Dit gaat uiteraard niet zonder het nodige onderhoud. Maar ook de bodemgesteldheid is een belangrijke factor of je al dan niet zal genieten van je grasplein. De zuurtegraad van je grond zal de groei en de kleur van je gazon bepalen. De al dan niet aanwezigheid van mossen en onkruid zullen de kwaliteit van je gazon bepalen… kortom, soms dient het gazon extra gekalkt te worden, dienen er meststoffen gebruikt te worden of dient het hier en daar extra ingezaaid te worden. Een goede hovenier brengt je gazon in kaart en schat in wat jaarlijks dient te gebeuren. Aan de hand van zijn/haar advies kan een offerte op maat gemaakt worden.

Offerte tuinonderhoud

Extra kosten gazon onderhouden

Soms biedt de hovenier extra diensten aan om jou het harde werk te besparen. Natuurlijk heeft alles zijn prijskaartje.

 • Prijs afvoeren van gras en tuinafval
  Het afgereden gras kan je ter plaatse laten in de composthoop, maar sommige mensen wensen liever dat het grasafval wordt afgevoerd. Je dient op een extra kost van €2,50 per 25/m² grasafval te rekenen.
 • Prijs kantsnijden gazons
  In sommige gevallen dienen de graskanten bijgewerkt te worden. Zo liggen de boordstenen van borders en terrassen er netjes bij. Je dient op een extra kost van €1,00 per lopende meter grasafval te rekenen.
 • Prijs afvoer verticuteerafval
  Indien het gras geverticuteerd dient te worden, dien je op een kost van €40 – €45/u te rekenen. Na het verticuteren van het gazon, blijven er mossen, zandkluiten en grasafval over dat afgevoerd dient te worden. Reken hier op een extra kost van €5 per 25/m² verticuteren.

Hoeveel kost jouw gazon onderhoud?

Nood aan tuinman uit je buurt? Iemand die instaat voor het onderhouden van gazons? Vraag hier een gratis offerte aan. Hierin staan alle werkzaamheden beschreven en hoe de totaalprijs tot stand is gekomen. Vergelijk hier tot 4 offertes van hoveniers uit je buurt.

Offerte tuinonderhoud