Prijs gevelreiniging per m² in 2024

Prijs gevelreiniging nodig? Lees hier alles over de verschillende reinigingsmethodes en wat de kosten in 2024 hiervan zijn per vierkante meter.

Prijs gevelreiniging

Welke prijs je betaalt voor het reinigen van een gevel hangt af van het soort vervuiling en de reinigingsmethode. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de meest gangbare gevelreiniging methodes. Prijzen zijn inclusief btw.

Prijs gevelreiniging
Reinigingsmethode Geschikt voor het verwijderen van Prijs per m²
Stoomreinigen Oppervlakkige vervuiling (mos, alg, wortelgroei) €5 – €10
Chemisch reinigen Zware vervuiling (graffiti, olievlekken, calciumvlekken, oude verflagen) €15 – €20
Zandstralen / nevelstralen Atmosferische vervuiling, roest, oude verflagen €15 – €20

Offerte gevelreiniging

Prijs stoomreinigen van de gevel

Stoomreiniging is vooral geschikt voor gevels die aan de oppervlakte vervuild zijn. Denk aan begroeiing met algen, mos of aan wortels van klimplanten die op de gevel zijn achtergebleven. Bij het reinigen spuit men stoom onder hoge druk op het geveloppervlak, waardoor de vervuiling snel loskomt. Het reinigen van de gevel met stoom kost gemiddeld 5 tot 10 euro per vierkante meter.

Reiniging gevel met hogedruk

Kosten zandstralen / nevelstralen

Ziet de gevel er grauw uit als gevolg van atmosferische vervuiling? Laat hem dan zandstralen of nevelstralen. Bij het stralen spuit men onder hoge druk water en een fijn soort zand op de gevel, waardoor deze als het ware wordt schoongepoetst. Na zo’n reinigingsbeurt ziet de gevel er weer als nieuw uit. Gevelstralen is vooral effectief voor het verwijderen van hardnekkige vervuiling. Denk aan roetaanslag, graffiti en oude verflagen die zeer vast zitten. Het stralen van een gevel kost gemiddeld 15 tot 20 euro per vierkante meter.

Offerte gevelreiniging

Oude verflaag verwijderen via zandstralen gevel
Tip: Wil je dat de gevel na het reinigen lang schoon blijft? Laat hem dan impregneren met een beschermingsmiddel. Impregneren kost gemiddeld 5 tot 10 euro per vierkante meter.

Kosten chemisch reinigen van de gevel

Bij het chemische reiniging van gevels gebruikt men speciale (chemische) oplosmiddelen om de vervuiling aan te pakken. Zo zijn er bijvoorbeeld reinigingsmiddelen die specifiek bedoeld zijn voor het verwijderen van olie of vetvlekken. Andere middelen zijn weer geschikt voor het oplossen van verflagen (denk aan graffiti). Na het aanbrengen van het middel op de vervuiling wacht men enige tijd en spuit men daarna de gevel onder hoge druk schoon met water of stoom. Chemisch reinigen kost gemiddeld 10 tot 15 euro.

Kan elke willekeurige reinigingsmethode toegepast worden?

Nee, het hangt van de steensoort en de algehele conditie van de gevel af welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Een gevel waarvan het voegwerk bijvoorbeeld in slechte conditie is, zal men niet zandstralen omdat de kans aanwezig is dat de voegen loskomen. In een andere situatie is stoomreinigen juist geen optie omwille van de vochtbelasting van de gevel. Zo vraagt elke verontreiniging om een aanpak op maat. Gevelreiniging is echt specialistenwerk.

Offerte gevelreiniging