Prijs regenput reinigen

Is je recuperatiewater bruin of ruikt het niet meer zo fris? Laat je regenwaterput dan reinigingen. Lees hier wat de gemiddelde prijs is voor het reinigen van een regenput.

Prijs reinigen regenwaterput

De prijs voor het reinigen van een regenput hangt vooral af van de grootte van de put. Voor een gemiddelde put van 3000 liter betaal je gemiddeld € 300 tot € 325. Voor deze prijs ledigt en reinigt men de put. Onderstaande prijzen zijn all-in prijzen, dus inclusief de kosten voor het verplaatsen.

Inhoud regenwaterput Prijs reinigen
Minder dan 3000 liter € 180 – € 220
3000 – 5000 liter € 300 – € 320
5000 – 7000 liter € 325 – € 350

Wanneer een regenwaterput reinigen?

Is de regenput voorzien van een goed werkend filter, dan hoef je deze doorgaans maar eens in de vier à vijf jaar te laten reinigen. Is er iets mis met het filter of is er in het geheel geen filter aanwezig, dan laat je een regenput het best om het jaar reinigen. Is het recuperatiewater bruin of merk je dat het water stinkt? Laat hem dan meteen reinigen.

Open regenput, klaar om gereinigd te worden.

Werkwijze regenput schoonmaken

Bij het reinigen gaat men meestal als volgt te werk:

  1. Men pompt de put leeg (het water wordt via een darm naar de riool afgevoerd).
  2. Indien mogelijk betreedt men de put en verwijdert men het slib.
  3. Met een hogedrukspuit wordt de put schoongespoten.
  4. Men inspecteert de aanzuigdarm en reinigt de filters.
Tip: Ga nooit zelf aan de slag met detergenten. Hiermee dood je de nuttige bacteriën in de waterput. Betreed een waterput die stinkt ook nooit zonder deze eerst goed te verluchten, want door het tekort aan zuurstof kun je flauwvallen.

Prijs ledigen regenwaterput

Wil je de regenput alleen laten ledigen? Reken dan voor een gemiddelde put van 3000 liter op een kostprijs tussen € 100 en € 125.

Inhoud regenwaterput Prijs reinigen
Minder dan 2000 liter € 50 – € 75
3000 liter € 100 – € 125
5000 – 7000 liter € 145 – € 225

Wacht niet te lang met reinigen

Aan een regenput die zwaar vervuild is heb je niets. Hoe langer je wacht met reinigen, des te sneller de kwaliteit van het water achteruitgaat. Het water wordt steeds bruiner en zal steeds erger gaan stinken. Wil je weer fris helder water uit de kraan? Wacht dan niet te langer en laat de put snel reinigen.

Vergelijk en bespaar op de reinigingsprijs

Bovenstaande prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wil je de beste aanbieding? Vergelijk dan een aantal prijsopgaves. Door het vergelijken van prijzen bespaar je al gauw tientallen tot honderden euro’s op de reinigingskosten.

Ook interessant