Slotenmaker in de buurt nodig? Alle diensten, prijs & tips

Nood aan een slotenmaker in de buurt? Welke diensten levert hij, wat is de slotenmaker prijs en hoe herken je een betrouwbare slotenmaker uit je buurt?

Of je nu een slotenmaker in Gent, Brussel, Antwerpen, Brugge, Hasselt of in een andere gemeente in België zoekt, de diensten en de prijs van een slotenmaker zullen niet zo veel verschillen. Onderstaand kan je een overzicht vinden bij welk probleem je een slotenmaker uit je buurt kan inschakelen.

Wanneer een deurslot laten vervangen door een slotenmaker uit je buurt?

In sommige gevallen is het echt nodig om het deurslot van een buitendeur te vervangen. We geven een aantal voorbeelden wanneer het nodig is om een deurslot te vervangen.

Slot kapot na inbraak

Als bijvoorbeeld het deurslot geforceerd is na inbraak. In de meeste gevallen is het slot kapotgeboord of zodanig geforceerd dat een nieuw deurslot plaatsen de enige optie is.

Ex-partners en ex-eigenaars

Je wenst niet dat jouw ex-partner of vorige eigenaars nog toegang tot de woning verkrijgen, dat is jouw deursloten vervangen de beste optie. Ben je jouw sleutels verloren, dan laat je ook best jouw sloten vervangen door een slotenmaker.

Offerte slotenmaker

Nieuwbouw & verbouwingen

Betrek je binnenkort een nieuwbouw, dan laat je ook best alle deursloten vervangen. Er zijn namelijk tal van aannemers en onderaannemers die de woning betreden hebben.

Laat jouw sloten vervangen na inbraak of bij verlies van jouw sleutels

Sleutels verloren

Ben je je sleutels verloren, heb jij of jouw slotenmaker geen reservesleutels in huis, dan laat je best jouw sloten vervangen. Je weet niet wie jouw sleutels eventueel gevonden heeft.

Versleten deurslot

Ten slotte kan het zijn dat het deurslot stroef aanvoelt omdat het deurslot versleten is. De kans dat jouw buitendeur niet meer sluit of de sleutel afbreekt, is in dat geval groot. Laat in dit geval zeker tijdig jouw sloten vervangen door een slotenmaker in je buurt.

Inbraakveilig cilinderslot

Het is niet altijd nodig om het volledig insteekslot van de buitendeur te vervangen maar enkel de cilinder. Een slotenmaker zal jou adviseren om een inbraakveilig cilinderslot te laten plaatsen met bijhorende puntgeboorde keersleutel. Je ontvangt een bijhorend eigendomscertificaat.

Tip: Sleutels verloren, sloten vervangen na inbraak? In de meeste gevallen kan je beroep doen op jouw “Bijstand woning” dat in de woningpolis of woningverzekering meestal inbegrepen is. De verzekeringsmaatschappij staat in voor de kosten voor het vinden, sturen en de uitgevoerde werken van een slotenmaker net als de kost van de gebruikte materialen. Je dient wel eerst met jouw verzekeringsmaatschappij af te spreken.

Deur laten openen door een slotenmaker

Sleutels verloren

Ben je jouw sleutels verloren of vergeten, dan kan je je deur laten openen door een slotenmaker uit je buurt. Weet wel dat je een risico neemt als je de sloten niet laat vervangen. Wij raden aan om altijd jouw sloten te laten vervangen na verlies van sleutels.

Deur slaat dicht

Zitten de sleutels nog op de deur en slaat deze achter je dicht? Dan kan je de deur laten openen door een slotenmaker zonder reservesleutels te laten bijmaken.

Sleutel afgebroken

Indien jouw sleutel is afgebroken zal de slotenmaker in de meeste gevallen de deur zonder schade kunnen openen. Je kan jouw reservesleutel gebruiken of je kan er ééntje laten bijmaken.

Wanneer jouw deurslot laten herstellen door een slotenmaker uit je buurt?

Het is niet altijd nodig om het volledig deurslot van de buitendeuren te laten vervangen. Er bestaan tal van problemen met binnen- en buitendeuren waarbij het deurslot perfect herstelt kan worden zonder dat een totale vervanging aan de orde is.

Eén van de meest voorkomende problemen is dat de sleutel afbreekt in het deurslot. Dit kan te wijten zijn aan het forceren van het deurslot tijdens het openen en/of sluiten van de deur. Maar ook de huissleutel kan broos geworden zijn door slijtage waardoor deze afbreekt in het slot. De woning is in deze gevallen niet meer toegankelijk waardoor een snelle tussenkomst van een slotenmaker nodig is.

Vervolgens kan een slecht werkend deurslot de oorzaak zijn dat de deur niet goed meer sluit. Stof, vet, vuil… noem maar op… zijn de oorzaak dat het slot niet goed meer draait of de sleutel niet goed in het slot schuift. In dat geval kan de slotenmaker het deurslot herstellen of vervangen.

Tip: gebruik nooit smeermiddelen of vetten om stroefheid van het slot tegen te gaan. Ze zullen de problemen alleen maar verergeren.

Offerte slotenmaker

Kluis openen en herstellen door een slotenmaker

Een gediplomeerd slotenmaker beschikt over het juiste materiaal en de juiste kennis om een safe, kluis of brandkast vakkundig en meestal zonder schade te openen. De slotenmaker helpt je met de depannage van jouw kluis voor het openen en herstellen.

De meest voorkomende problemen met brandwerende kluizen en inbraakwerende kluizen zijn het verlies van de sleutel, het afbreken van de kluissleutel, een onbekende of vergeten cijfercode en het blokkeren van de kluisdeur en slot door een slecht werkend sluitmechanisme. Ten slotte kan door inbraak de kluis niet meer geopend worden. Een ervaren slotenmaker kan je helpen door een meubelkluis; vloerkluis of muurkluis te openen, de code te achterhalen of kan het slot van de kluis vervangen.

Tip: is het kluismechanisme stroef, sluit de kluis niet goed, zijn de scharnieren versleten? Laat dan een slotenmaker periodiek de kluis onderhouden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als je waardevolle spullen uit de kluis wenst te halen.

Sleutelservice

Veel slotenmakers bieden de zogenaamde sleutelservice. Ben je jouw huissleutel, autosleutels of het sleuteltje van jouw brievenbus kwijt of wens je gewoon een reservesleutel te laten bijmaken? Dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. De meeste huissleutels hebben de slotenmakers op voorraad.

Wens je een veiligheidssleutel te laten bijmaken, dan dien je wel het eigendomscertificaat voor te leggen. Dit heeft de slotenmaker nodig om een duplicaat te kunnen maken of een bestelling te plaatsen bij de fabrikant.

Laat je een nieuw veiligheidsslot plaatsen door een erkende slotenmaker, dan zal deze jouw een certificaat overhandigen. De slotenmaker heeft ook een bewaarservice met een kopie van jouw certificaat en veiligheidssleutel. Jouw huissleutel verloren? Autosleutels verloren? Geen probleem de slotenmaker kan je snel een kopie bezorgen.

Offerte slotenmaker

Deurbeveiliging en veiligheidsdeuren plaatsen

Veiligheidsdeur met puntslot

Ten slotte staat de slotenmakerij in voor het beveiligen van bestaande deuren of de plaatsing van inbraakwerende deuren of gepantserde deuren. Vooral het slot van oudere deuren van appartementen zijn snel te openen of met een koevoet te openen. Voel je je niet veilig of ongewenste bezoekers gehad, laat dan een veiligheidsdeur plaatsen. Zij zijn bestand tegen inbraak en brand.

Ten slotte is het mogelijk om bestaande deuren te laten beveiligen. De slotenmaker zorgt ervoor dat jouw deuren uitgerust worden met een meerpuntslot of meerpuntsluiting met daarin een veiligheidscilinder van goed gehard staal die beschermt tegen het doorboren. Ook de plaatsing van minimum 3 blokscharnieren zal ervoor zorgen dat de deur niet uit het scharnier wordt getrokken. Ten slotte kan je goedkoop jouw deuren beveiligen met een deurketting of opbouwslot.

Spoedservices slotenmaker

Sta je voor een gesloten deur? Dan wil je zo snel mogelijk een slotenmaker laten komen. Best neem je eerst contact op met jouw verzekeringsmaatschappij en kan je navragen of ze tussen komen. Komen ze niet tussen in de kosten of zijn ze in het weekend niet bereikbaar en wil je zo snel mogelijk terug de woning of appartement betreden, dan zoek je het best zo snel mogelijk een erkende slotenmaker in jouw buurt op. Doordat zij in het weekend de klus moeten klaren en eventueel hun planning moeten herzien, kunnen ze extra kosten in het weekend of na de werkuren aanrekenen voor uitgevoerde werken.

Tip: vraag eerst de prijs voor de interventie van de slotenmaker en leg goed het probleem uit. Vraag eventueel een schriftelijke bevestiging van de prijs van de slotenmaker en de algemene voorwaarden indien ze buiten de werkuren, buiten hun werkgebied of in het weekend moeten oprukken.

Prijs slotenmaker

In onderstaande tabel kan je de gemiddelde kosten van een slotenmaker voor het openen van een gesloten deur terugvinden. Meestal gaat het over starttarieven bij eenvoudige klussen en zijn wisselstukken of het vervangen van stukken en herstellingskosten niet inbegrepen. Je kan zelf het slot vervangen of dit laten uitvoeren door de slotenmaker tegen een meerprijs.

Diensten Prijs
Deur openen €75 – €100 / dagtarief
€125 – €150 / avondtarief
€150 – €175 / nacht en weekend
Prijs extra werk per 30 minuten €25 – €35
Plaatsen nieuwe veiligheidscilinder Vanaf €135

Offerte slotenmaker

Voor interventies buiten de werkuren en in het weekend wordt ook soms wel 50% to 100% bij het basisbedrag van een interventie gerekend. Indien de privé-woning ouder dan 10 jaar is, geniet je van een verlaagd BTW-tarief van 6%

Betrouwbare slotenmakers uit je buurt herkennen

Ten slotte kunnen we nog een aantal tips meegeven hoe je in contact komt met een betrouwbare slotenmaker. Of deze nu uit Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge of Hasselt komt. Waar let je het best op bij jouw keuze:

  • Neem altijd contact op met een slotenmaker uit je buurt. Deze kan je herkennen aan het kengetal van een vast telefoonnummer op zijn/haar website. Zoek je via Google een slotenmaker, controleer of zijn vestigingsadres op Google Maps tevoorschijn komt. Bedrijven moeten immers hun adres verifiëren bij Google My Business om op de kaart tevoorschijn te komen. Neem geen contact op met slotenmakers die adverteren in Google Ads
  • Vraag steeds naar een factuur.
  • Vraag om een schriftelijke bevestiging via mail naar de tarieven of verwijs naar de website van slotenmaker waar prijzen staan vermeldt bij eventuele problemen.
  • Vraag naar de voorrijkosten.
  • Let er op dat er contactgegevens op de website, offerte en factuur vermeldt staan.
  • Zijn de slotenmakers >open over de prijzen of blijven ze vaag. Blijven ze vaag over de kosten, zoek dan een nieuwe slotenmaker.
  • Vermijdt contact met een callcenter of een 0800-nummer.

Wie is de goedkoopste slotenmaker uit jouw regio?

Via onze website kan je verschillende offertes aanvragen bij erkende slotenmakers in jouw buurt. Het is 100% gratis en vrijblijvend.

Prijs slotenmaker vergelijken?

Nood aan een snelle interventie? Op zoek naar een betrouwbare slotenmakers? Vraag hier uw gratis offertes aan. Vergelijk hier tot 4 offertes bij betrouwbare vakmannen uit je buurt.

Offerte slotenmaker

Ook interessant