7 effectieve soorten buitenzonwering + Foto’s

Tijdens zonnige dagen wordt zonnewarmte en fel zonlicht binnenshuis moeilijk verdragen. De binnentemperatuur stijgt en verblinding kan last aan de ogen geven. Een degelijke buitenzonwering plaatsen is de beste optie. Maar welke soorten buitenzonwering bestaan er? Wij geven een overzicht.

Zonneluifel

De zonneluifel of zonnescherm bestaat uit een zonwerend doek en wordt elektrisch of manueel door middel van knikarmen of scharen ( schaararmscherm ) uit een cassette gerold. De zonneluifel doet op dat moment dienst als terraszonwering maar ook als buitenzonwering van buitenramen en deuren. Het waterdicht en zonwerend doek is te verkrijgen in tal van kleuren en dessins. Wens je een groot aantal ramen te beschermen dan kan het zijn dat je meerdere zonneluifels dient te plaatsen.

Raamscreens

Screens zijn zonwerende doeken die verticaal langs de buitenzijde van de buitenramen worden geplaatst. De doeken kunnen bestaan uit glasvezel- of polyesterdoek. De screens kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Je kan opteren voor voorzetscreens, inbouwscreens en opbouwscreens. Screens verhogen de privacy door inkijk te verhinderen en houden fel zonlicht en zonnewarmte buiten. Worden de zonnescreens op een winderige plaats geplaatst, kies dan voor windvaste screens of zipscreens of ritsscreens.

Offerte zonwering

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën bestaan uit horizontale of verticale lamellen. De lamelzonwering is te verkrijgen in pvc, aluminium of hout. Buitenjaloezieën zijn veelzijdig in gebruik en zijn één van de meest doeltreffende manieren om licht en warmte buiten te houden. Je kan zelf bepalen hoeveel inkijk, licht en zonnewarmte binnenkomt. De lamelzonwering wordt langs de buitenzijde en boven de raamopening in een buitenkast opgetrokken. De kast en lamellen zijn te verkrijgen in tal van RAL-kleuren zodoende alles mooi past bij de stijl van de woning.

Rolluiken

Rolluiken zijn een ideale oplossing als buitenzonwering. Rolluiken houden warmte binnen / buiten, zijn een goede isolator en beschermen je woning tegen inbraak. Bovendien bieden ze je ‘s avonds voldoende privacy en houden ze inkijk tegen. Je kan opteren voor de plaatsing van een aantal soorten rolluiken, denk maar aan opbouwrolluiken, voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Ze zijn te verkrijgen in PVC of aluminium en in tal van RAL-kleuren. Hou er rekening mee indien je ze gebruikt als buitenzonwering dat je zicht naar buiten bijna volledig wegvalt.

Offerte zonwering

Schuifpanelen

Schuifpanelen of schuifluiken worden zowel als vaste of schuifbare buitenzonwering toegepast. Indien gewenst kunnen ze ook als structureel vouwpaneel / schuifpaneel worden gebruikt. Het kader van de panelen kan opgevuld worden met een zonwerend doek, raster, horizontale of verticale ( vaste of beweegbare ) lamellen. Je kan opteren voor de plaatsing van houten, kunststof of aluminium schuifpanelen.

Uitvalscherm

Het uitvalscherm wordt veel toegepast als buitenzonwering van ramen en vitrines van appartementen, winkels, showrooms, hotels enz… Het uitvalscherm bestaat uit een kleine kast waarin een zonwerend doek wordt opgerold door middel van 2 vaste of beweegbare armen met veer of glijarmen. Het zonwerend doek is te verkrijgen in tal van kleuren en dessins. Wens je een uitvalscherm voor hoge ramen, opteer dan voor de plaatsing van een markiziolet of een valarm zonnescherm.

Verandazonwering

Voor de zonwering van verandadaken of lichtstraten kan geopteerd worden voor een verandazonwering. De zonwering bestaat zonwerend doek en kan zowel vast als mobiel bovenop de veranda dakbedekking geplaatst worden. Mobiele verandazonwering maakt gebruik van een zonwerend screen dat in een cassette wordt gerold en bestaat uit een geperforeerd polyesterdoek of de gesloten acryldoek. Wie ook de zijpanelen van de veranda tegen zonlicht en warmte wenst te beschermen kan gebruik maken van verticale screens.

Offerte zonwering