+8 Soorten gietvloeren vergelijken: Eigenschappen + Prijs

Welke soorten gietvloeren bestaan er voor thuis, kantoor en industrie? We geven een overzicht van de 8 meest geplaatste gietvloeren & vloercoatings met hun voor- en nadelen.

1. Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer of ook wel PU-gietvloer genoemd is een naadloze vloerafwerking samengesteld uit polyurethaanharsen. Deze flexibele vloer is comfortabel om op te lopen, bestand tegen krassen en chemicaliën, en daarom geschikt voor diverse toepassingen, zoals woningen en commerciële ruimtes. Het biedt een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing met verschillende kleuren en afwerkingen.

Prijsindicatie: €55 – €125 / m²

+ voor thuis & kantoor
+ zacht aan de voeten
+ voelt warm aan
+ tal van kleuren verkrijgbaar
+ flexibel

Offerte gietvloer

2. Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een naadloze en duurzame vloerafwerking gemaakt van epoxyharsen. Het mengsel wordt op de ondervloer gegoten, vormt een sterke, chemisch resistente laag en wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen, garages en commerciële ruimtes. Het biedt een strakke, moderne uitstraling en is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen.

Prijsindicatie: €70 – €110 / m²

+ voor kantoor, bedrijven & industrie
+ naadloos
+ zeer goed bestand tegen slijtage
+ chemisch bestendig
+ snelle plaatsing mogelijk

3. Cementgebonden gietvloeren

Een cementgebonden gietvloer is een naadloze vloerafwerking die bestaat uit een mengsel van cement, water, kunststofharsen en additieven. Deze vloer biedt een natuurlijke uitstraling en is geschikt voor diverse ruimtes, zoals woonkamers en keukens. Het combineert duurzaamheid met een esthetisch aantrekkelijke, moderne uitstraling.

Prijsindicatie: €60 – €100 / m²

+ milieuvriendelijk
+ natuurlijke uitstraling
+ comfortabel te belopen
+ niet krasgevoelig

Offerte gietvloer

4. Troffelvloeren

Een troffelvloer is een slijtvaste vloerafwerking bestaande uit fijne granulaten en bindmiddelen. Door zijn hoge dichtheid en sterkte is het ideaal voor zware belasting, zoals in fabrieken en werkplaatsen. Deze naadloze vloer biedt duurzaamheid, weerstand tegen chemicaliën en een strakke industriële uitstraling. Dit soort vloer wordt veel als industrievloer, magazijnvloer of winkelvloer geplaatst.

Prijsindicatie: €60 – €80 / m²

+ voor bedrijven & zware industrie
+ naadloos
+ zeer duurzaam
+ chemisch bestendig
+ snelle plaatsing mogelijk

5. Mortex gietvloeren

Een Mortex gietvloer is een dunne, waterdichte pleisterlaag die op diverse oppervlakken kan worden aangebracht. Deze naadloze vloer combineert stijl met functionaliteit, is geschikt voor badkamers en keukens vanwege zijn waterdichtheid, en biedt een eigentijdse uitstraling met een natuurlijk ogende afwerking en veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

Prijsindicatie: €90 – €125 / m²

+ voor thuis & kantoor
+ voor natte ruimtes
+ zeer duurzaam
+ veel kleuren mogelijk
+ voor vloer & wand

Lees ook: Prijs Mortex gietvloeren

6. Steentapijt

Een steentapijt gietvloer bestaat uit kleine, gekleurde steentjes die met een bindmiddel worden samengevoegd tot een naadloze vloerafwerking. Dit type vloer is comfortabel om op te lopen, sterk, en biedt een decoratieve uitstraling. Het is geschikt voor diverse ruimtes en biedt een eigentijdse, natuurlijke look.

Prijsindicatie: €50 – €90 / m²

+ voor thuis & kantoor
+ veel kleuren mogelijk
+ voelt zacht aan
+ natuurlijke uitstraling
+ duurzaam

Offerte gietvloer

7. Marmertapijt

Een marmertapijt gietvloer bestaat uit marmerkorrels vermengd met een transparant bindmiddel, wat resulteert in een naadloze en stijlvolle vloerafwerking. Het biedt een luxe uitstraling met natuurlijke adering en kleurschakeringen. Deze duurzame vloer is geschikt voor diverse ruimtes en voegt een vleugje elegantie toe aan elk interieur.

Prijsindicatie: €60 – €100 / m²

+ voor thuis & kantoor
+ veel kleuren mogelijk
+ voelt zacht aan
+ natuurlijke uitstraling
+ duurzaam

8. Vloercoating

Het belangrijkste verschil tussen een gietvloer en een vloercoating ligt in de dikte en samenstelling. Een gietvloer is een dikke, naadloze laag van enkele millimeters tot enkele centimeters dik, meestal samengesteld uit polymeren zoals epoxy of polyurethaan. Een vloercoating daarentegen is dunner, vaak slechts enkele millimeters dik, en bestaat uit vergelijkbare materialen, maar wordt gebruikt als een beschermende laag over een bestaande vloer, zoals beton. Gietvloeren bieden doorgaans een volledig naadloze afwerking en kunnen zelfstandig als volwaardige vloer fungeren, terwijl vloercoatings meer bedoeld zijn als beschermende toplaag. Ze worden thuis vooral als vloercoating voor garages gebruikt.

Prijsindicatie: €50 – €100 / m²

+ voor thuis, kantoor & industrie
+ snel aan te brengen
+ goedkoper dan gietvloer in lagen
+ duurzaam

Offerte gietvloer

Ook interessant