Dak reinigen? Zo ziet het er weer als nieuw uit

Na verloop van tijd gaat het dak van een woning er dof en onfris uitzien. Wat zijn de mogelijkheden om een bestaand dak er weer als nieuw te laten uitzien?

Groenaanslag, algen & mossen

Toen je huis nog nagelnieuw was, mocht de dakbedekking gezien worden. Mooie geglazuurde pannen of betonpannen sieren het volledig dakvlak. Je koos de dakpannen of leien omwille van de structuur en diepvolle kleur. Een aantal jaren ziet het dak er al een stuk minder goed uit, door aanslag van mossen en algen, groenvorming, stof en vuil. Als de vervuiling dan nog eens zorgt voor een verstopte dakgoot of stukken mos op de oprit of terras dan wordt het tijd om actie te ondernemen.

Offerte dakreiniging

Dak ontmossen

Verwijderen van mossen door ontmosser

Mossen & korstmossen vormen zich na verloop van tijd op het dak. De ideale omstandigheden voor mosvorming zijn de oriëntatie van het dak, aanwezigheid van bomen, staat van de dakbedekking en de structuur van het dakvlak. Het gevaar van mossen is dat ze op termijn de dakbedekking gaan aantasten waardoor er fijne haarscheurtjes in de pannen ontstaan. Als de haarscheurtjes zich bij vriesweer gaan vullen met water is de kans groot op het afbreken van de pan met lekkages tot gevolg. Een ontmosser staat volgens een speciaal procedé in voor het ontmossen van daken.

Offerte dakreiniging

Dak beschermen

Na het ontmossen zal het ontmossingsbedrijf de pannen / leien beschermen tegen verdere mosgroei en aanslag van algen, vuil, vogelpoep, stof enz.. Door het aanbrengen van een anti-mos primer wordt jouw dak voor de komende jaren terug beschermt tegen vervuiling.

Dak coaten

Optioneel kan je je dak laten coaten. Een dakcoating is een soort pasta dat op een reeds gereinigd dak wordt aangebracht. De dakpasta bestaat in verschillende kleuren, en wordt toegepast afhankelijk van het kleur van je pannen, leien enz… Dankzij een dakcoating krijgt je dak die intense kleur terug als toen het nieuw was. Tevens is de dakpasta vuil- en waterafstotend zodoende je nog jaren kan genieten van je dak.

Aanbrengen van een gekleurde dakcoating

Het aanbrengen van een coating is een meerprijs maar is niet altijd nodig. Vraag advies aan jouw ontmosser welke beschermende maatregelingen van toepassing zijn.

Prijs dak reinigen

Wat kost het om een mooi en proper dak te verkrijgen? Een vakman staat in voor het onderhoud en bescherming van je dak. Ontdek hier de dak reiniging kosten op een rijtje.

Offerte dakreiniging

Ook interessant