Prijs dak reinigen per m²

Benieuwd naar de prijs van dakreiniging? Ontdek hier wat je gemiddeld betaalt voor het reinigen van een dak en uit welke opties je kunt kiezen.

Prijs dakreiniging

Voor het reinigen van een licht vervuild dak (atmosferische vervuiling) betaal je gemiddeld €5 tot €15 per vierkante meter. Is het dak ernstig vervuild met mossen, reken dan op een bedrag van €10 tot €15 per vierkante meter.

Prijs dakreiniging
Soorten dakreiniging Prijs dak reinigen per m²
Prijs dakreiniging €10 – €15
Prijs dak ontmossen €10 – €15
Prijs dak impregneren €3 – €5
Prijs dakcoating €20 – €35
Prijs dakgoot reinigen €3 – €5

Offerte dakreiniging

Dakreiniging: werkwijze

Dakreiniger

Hoe het reinigen van het dak in zijn werk gaat hangt af van het soort dakbedekking en de aard van de vervuiling. In de meest gevallen reinigt men het dak met een hogedrukspuit die men aansluit op een hogedruk-generator.

Soms gebruikt men koud water, in andere gevallen stoom. Ook (biologische) reinigingsmiddelen kunnen soms noodzakelijk zijn. Dit is afhankelijk van het type vervuiling.

Wat houdt impregneren van het dak in?

Impregneren houdt in dat men een transparant beschermingsmiddel op de dakbedekking aanbrengt. Door het impregneermiddel zijn de pannen of leien beter beschermd tegen weersinvloeden en zullen ze minder snel vuil worden. Tevens zorgt het impregneermiddel ervoor dat mossen en algen minder snel aangroeien. Voor het impregneren betaal je gemiddeld €3 tot €5 euro per vierkante meter. Soms zijn de impregneerkosten standaard inbegrepen bij de reinigingsprijs.

Offerte dakreiniging

Prijs reinigen en coaten van daken

Coaten van daken

Na het reinigen van de dakbedekking ziet je dak er een stuk frisser uit, zeker als het nog niet zo oud is.

Heb je al een wat ouder dak, bijvoorbeeld met betonpannen die niet meer zo mooi op kleur zijn, laat het dak na het reinigen dan coaten of een kleurcoating.

Men brengt dan een dunne laklaag aan op de dakpannen waarna ze er weer als nieuw uitzien. Voor het reinigen en coaten betaal je in totaal zo’n €20 tot €35 per vierkante meter (afhankelijk van het soort vervuiling).

 

Tip: Is het dak sterk vervuild met mossen, dan laat je deze het best zo snel mogelijk verwijderen. Mossen zijn ontsierend, en kunnen op termijn ook voor allerlei problemen zorgen, met name op wat oudere, poreuze betonpannen en vezelcementleien. Voor het verwijderen van mossen betaal je gemiddeld 10 tot 15 euro per vierkante meter.

Prijs dakgoot reinigen

Het schoonmaken van een dakgoot kost gemiddeld €3 tot €5 per lopende meter. Mocht je de werken combineren met het reinigen van het dak dan kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een lagere prijs. Laat je het dak ontmossen, dan zijn de kosten voor het reinigen van de dakgoot al inbegrepen in de prijs (de losgekomen mossen komen in de dakgoot terecht).

Bladeren en vuil verwijderen uit dakgoot

Offerte dakreiniging

Ook interessant