Prijs elektrische radiatoren

Prijs elektrische radiatoren nodig? Wij geven een overzicht van de verschillende soorten elektrische verwarming en hun kostprijs.

Onderstaande tabel geeft een opsomming van elektrische verwarmingstoestellen die elektriciteit gebruiken als energiebron, zowel als elektrische hoofdverwarming als elektrische bijverwarming.

Soort radiator op elektriciteit Gemiddelde prijs*
Elektrische accumulatoren € 600 – € 2.000
Elektrische convectoren € 150 – € 450
Elektrische handdoekradiatoren € 150 – € 200
Elektrische design handdoekradiatoren € 500 – € 2.500
Elektrische vuurtjes Vanaf € 50
Elektrische olieradiatoren Vanaf € 50
Elektrische stralingspanelen Vanaf € 150
Elektrische infraroodverwarming Vanaf € 80

* Onderstaande prijzen zijn richtprijzen.

Wat zal de prijs bepalen?

De prijs wordt grotendeels bepaald door het soort radiator, merk, grootte van het toestel, het materiaalgebruik en of je met een designmodel te maken hebt of niet. Vooral het benodigd vermogen van de elektrische kachel zal de prijs bepalen, hoe meer vermogen, hoe duurder.

Vooral de elektrische radiatoren die gebruikt worden als hoofdverwarming ( convector / accumulator ) kosten een stuk meer dan elektrische bijverwarming zoals een elektrisch vuurtje in de badkamer.

Prijs elektrische accumulator

Zo is een elektrische accumulator of elektrische spaarkachel van 2.000 Watt al te koop vanaf € 600, dien je een kachel te plaatsen van meer dan 6.000 Watt dan betaal je al meer dan € 2.000. Meestal gaat het hier om vloermodellen omdat ze vrij zwaar zijn. Ze hebben ook meer vermogen dan convectoren. De prijs per stuk is duurder maar doordat ze aan nachttarief warmte kunnen opslaan, ( door kern van speksteen of  glas of staal ) bespaar je op termijn op je elektriciteitsfactuur. Je combineert deze toestellen het best met een zonnepanelen-installatie.

Prijs elektrische convector

Voor een elektrische wandconvector, betaal je een stuk minder maar het vermogen is kleiner en ze zijn minder energiezuinig dan spaarkachels. Er bestaan al modellen die je aan € 150 per stuk kan kopen, maar kunnen tot € 450 of meer per stuk kosten. Er bestaan zowel wand- als vloermodellen. Ook hier zal het vermogen grotendeels de prijs bepalen.

 

Prijs elektrische badkamerverwarming

De kleinere verwarmingstoestellen op elektriciteit worden vooral in badkamer als bijverwarming geplaatst. Hier kan je kiezen tussen infraroodwarmte, elektrische olieradiatoren, warme-lucht blazers en infraroodpanelen die warmte uitstralen. Hier mag je rekenen op een kost tussen € 50 – € 150 / stuk. Deze toestellen kan je perfect zelf plaatsen.

Ten slotte bestaan de elektrische kolomradiatoren of elektrische handdoekradiatoren. De prijzen liggen hier ver uit elkaar door de verschillende soorten modellen en vermogen. De goedkoopste handdoekradiator kan je al kopen vanaf € 250, terwijl een mooie elektrische design handdoekradiator in aluminium snel € 2.000 kost.

Prijs elektrische verwarmingsinstallatie

Wens je een volledige woning te verwarmen met elektriciteit, dan dien je op een totaalkost tussen € 12.000 – € 20.000 te rekenen. Hierin zitten alle toestellen, werkuren en werkmateriaal.

Vergelijk hier de prijzen

Elektrische radiator laten plaatsen? Wens je te weten wat een installatie van een convector of accumulator kost? Of wil je de prijs weten van een volledige elektrische verwarmingsinstallatie, uitgevoerd door een vakman, vraag dan zeker een offerte aan via onze website.

Ook interessant