Welke soorten infrarood verwarmingspanelen bestaan er?

Infrarood verwarmingspanelen fungeren meestal als elektrische bijverwarming. Er bestaan tal van soorten infraroodpanelen om je interieur te verwarmen. Wij geven een overzicht.

Het verschil zit hem meestal in de afwerking van het front van de panelen. Meestal bestaan ze uit plaatstaal, spiegelglas, gehard glas, keramiek of natuursteen.

Metalen infraroodpanelen

Bij metalen infrarood verwarmingspanelen bestaat de voorzijde van het warmtepaneel uit een frontplaat in plaatstaal. Deze panelen worden ook wel standaard warmtepanelen genoemd. De standaardpanelen zijn voorzien van een witte poedercoating waardoor metalen verwarmingspanelen een lichte structuur hebben. Ze zijn ook glad verkrijgbaar.

Stalen infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vermogens. Ze zijn zeer dun, wegen niet veel en zijn makkelijk op te hangen. Je kan de panelen zowel aan de muur als tegen het plafond ophangen of ze op de grond plaatsen dankzij speciale voetsteunen.

Plaatstaal panelen zijn verkrijgbaar in kleuren zoals wit, zwart en grijs.

Offerte infraroodverwarming

Glazen infraroodpanelen

Glazen infraroodpanelen zijn voorzien van een frontplaat in gehard glas. Ze geven je interieur een elegante en moderne uitstraling. Het glas kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Zo heb je de infrarood panelen in zijdeglans glas of hoogglans glas. Ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in wit, zwart, rood of groen glas.

Je kan de glazen verwarmingspanelen indien gewenst volledig op maat laten maken zodoende het verwarmingspaneel perfect bij jouw stijl past. Indien gewenst kan je ook warmtepanelen met foto of afbeelding / tekening laten bedrukken. Hou er rekening mee dat glazen warmtepanelen een stuk meer wegen dan de standaard plaatstaal panelen. Ze zijn verkrijgbaar in tal van afmetingen en diktes. Afhankelijk van de te verwarmen ruimte, zal de afmeting bepaald worden. Hoe groter, hoe meer benodigd glas, hoe meer het infraroodpaneel weegt.

Glazen infraroodpanelen kan je zowel aan het plafond als tegen de muur ophangen.

Offerte infraroodverwarming

Spiegel infraroodpanelen

Voor wie op zoek is naar elektrische bijverwarming voor badkamers, kan opteren voor de plaatsing van infrarood spiegelverwarming. Je kan het infrarood spiegelpaneel ophangen aan de badkamerwand of boven de wastafel. Een infraroodpaneel met spiegelglas verwarmt niet de lucht maar je volledig gelaat of lichaam, zalig na het nemen van een bad of douche.

De infrarood spiegelverwarmer zorgt er ook voor dat je je spiegel ten alle tijde kan gebruiken. Dankzij de infraroodverwarming geef je condens geen kans meer. Infraroodverwarming voor badkamers moeten sproeiwaterdicht( IP 45, beschermingsklasse 1 ) zijn en moeten volgens de normen geplaatst worden.

Ze zijn in tal van vermogens en afmetingen verkrijgbaar met extra opties zoals spiegelverlichting en sensoren.

Offerte infraroodverwarming

Natuursteen infraroodpanelen

Als laatste heb je de natuursteen infrarood verwarmingspanelen. Deze panelen zijn opgebouwd met een frontplaat in natuursteen en geven je interieur een eigentijdse uitstraling. Je kan kiezen uit tal van natuursteen soorten, denk maar aan marmer en natuurgraniet zoals Rosa Beta, Multicolor Red, New Kashmir White, Juparana India Light, Bianco Sardo…

De panelen zijn in verschillende afmetingen en wattages verkrijgbaar. Het nadeel is de kostprijs en het hoge gewicht. Je kan de panelen zowel tegen de wand als tegen het plafond plaatsen, of je kan ze vrijstaand in je interieur plaatsen. Een goedkopere variant is de keramische infraroodverwarming.

Offerte infraroodverwarming

Opties

De prijs van infraroodpanelen is onder andere afhankelijk van het vermogen van de panelen en de afwerking. Onafhankelijk welke soort infraroodpaneel je plaatst, kan je opteren voor extra opties zoals:

  • al dan geen frame; ( gepoedercoat / aluminium / hout )
  • lengte stroomkabel;
  • sensoren voor verlichting, bediening;
  • met of zonder thermostaat;
  • voetensteun, ophangbeugels, …

De voordelen van infraroodverwarming zijn algemeen gekend, onafhankelijk voor welke soort verwarmingspaneel je kiest. Het aanbod en de keuze is enorm, de prijzen verschillen ook enorm.

Ben je benieuwd wat infrarood verwarmingspanelen kosten? Vraag dan via onze site gratis offertes aan.

Offerte infraroodverwarming

Ook interessant