Prijs infrarood verwarmingspanelen

Wat kosten infraroodpanelen en wat zal de totaalprijs bepalen? Wij geven een overzicht van de verschillende infrarood verwarmingspanelen.

Prijs infraroodpanelen

Onderstaande tabel geeft een idee van de prijsverhouding tussen de verschillende verwarmingspanelen.

Soort verwarmingspaneel Afmeting Vermogen Richtprijs*
Metaal infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €150 – €250
Glas infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €250 – €350
Keramisch infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €350 – €450
Spiegel infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €450 – €550
Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief montagekosten

Offerte infraroodpanelen

Wat zal de prijs bepalen?

De kostprijs van de installatie van infraroodpanelen zal afhankelijk zijn van een aantal criteria zoals:

 1. Soort infraroodpaneel
  Er bestaan een aantal soorten verwarmingspanelen. De goedkoopste panelen zijn de standaard panelen in metaal. Deze panelen zijn gecoat met een kleur. Bijna dubbel zo duur zijn de infraroodpanelen in glas. Het front is hier afgewerkt met gehard glas. Iets duurder zijn de glazen panelen met bedrukte foto of afbeelding. Wie het neusje van de zalm wenst, kan opteren voor de plaatsing van keramische infraroodpanelen. Hierbij is de frontplaat gemaakt uit natuursteen. De duurste panelen zijn de spiegel verwarmingspanelen, die als bijverwarming in badkamers gebruikt worden.
 2. Lengte snoerdraad
  Elk onderdeel heeft zijn prijs. De iets duurdere panelen zijn uitgerust met een voldoende lang snoerdraad. Altijd makkelijk als het stopcontact iets verderop gemonteerd zit.
 3. Zelf installeren of laten installeren door een vakman
  Laat je de installatie over aan een vakman dan zal je extra betalen voor zijn/haar werkuren. Kies je voor een vakman, kies dan zeker iemand uit de buurt. Zo zal je minder verplaatsingskosten betalen. Vraag ook steeds na of de installatiekost reeds in de totaalprijs is inbegrepen.
 4. Benodigd vermogen = aantal verwarmingspanelen
  Afhankelijk van het te verwarmen volume, zal je een benodigd vermogen nodig hebben. Het totaalvermogen van de panelen zal bepalen hoeveel infraroodpanelen je dient te plaatsen en hoe groot ze dienen te zijn. Het is normaal dat grote verwarmingspanelen met veel vermogen veel meer zullen kosten dan kleine panelen. Meestal is de prijs ook gerelateerd aan de grootte van het paneel.
 5. Al dan geen thermostaat
  Modellen uitgerust met thermostaat is een must maar zijn duurder dan de modellen zonder. Controleer of er een thermostaat aanwezig is en of je de panelen via WIFI kan bedienen.
 6. Montageplaats
  Plafond infraroodpanelen zijn net iets lastiger om te plaatsen. Alsook zijn ze meestal uitgerust met een kader, wat ze een beetje duurder maken. Wand infraroodpanelen zijn goedkoper omdat ze makkelijker te plaatsen zijn.
Tip: Je kan de prijs van het gebruik van verwarmingspanelen drukken als je verwarmt in combinatie met zonnepanelen. Je haalt gratis stroom uit zonnewarmte, zo heb je een lagere elektriciteitsfactuur.

Vergelijk hier alle prijzen en modellen

Wie vergelijkt doet meestal de beste deal. Vraag via onze website een vrijblijvende offerte aan een ontdek de beste panelen tegen de beste prijs. U komt in contact met betrouwbare leveranciers en installateurs van elektrische verwarming uit je buurt.

Offerte infraroodpanelen

Ook interessant