Glazen infrarood verwarmingspanelen: prijs, vermogen & tips

Wat zijn glazen infrarood verwarmingspanelen?

Glazen infrarood verwarmingspanelen zijn vlakke design verwarmingspanelen die elektriciteit gebruiken om bijvoorbeeld een woning of kantoorruimte te verwarmen. Ze worden meestal geplaatst als bijverwarming naast een bestaande hoofdverwarming. Ze worden gecatalogeerd onder de noemer elektrische infrarood verwarming en hebben als voordeel dat ze stralingswarmte afgeven en niet de lucht opwarmen zoals conventionele radiatoren. Infraroodverwarming zou ook gunstige invloed op de gezondheid hebben.

Offerte infraroodverwarming

Glazen frontpaneel

Het frontpaneel van het infraroodpaneel is afgewerkt in vlak glas. De glazen plaat bestaat uit gehard glas, waardoor het bij eventuele glasbreuk zeer veilig is. Het glas is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodoende het perfect in je interieur past. De meest voorkomende kleuren zijn wit, zwart, grijs, groen en rood maar je kan ze ook op maat laten maken en een RAL-kleur naar keuze kiezen.

Het glazen frontpaneel is ook beschikbaar in tal van soorten glas zoals standaard gehard glas, satijnglas of spiegelglas. De infraroodverwarming in glas is een echte eyecatcher in jouw interieur. Het paneel verwarmt niet alleen de ruimte maar zorgt ook voor een trendy en moderne uitstraling.

Plaatsing

De moderne glazen infraroodverwarming kan zowel tegen de wand als tegen het plafond opgehangen worden maar kan ook vrijstaand geplaatst worden als elektrische bijverwarming in bijvoorbeeld een badkamer of slaapkamer. Je kan makkelijk zelf het paneel plaatsen. Het enige dat je nodig hebt zijn een aantal ophangbeugels en een stopcontact.

Je kan de infraroodpanelen met of zonder frame verkrijgen, bij de plaatsing tegen het plafond wordt meestal een frame voorzien. Hou er wel rekening mee dat grote infraroodpanelen zeer kunnen wegen, waardoor een vals plafond bijvoorbeeld niet geschikt kan zijn. Laat je voldoende informeren wat de mogelijkheden zijn.

Je kan de panelen zowel horizontaal als verticaal ophangen.

Offerte infraroodverwarming

Vermogen glazen infraroodpanelen

Het benodigd vermogen en hoeveel panelen je dient te plaatsen, is afhankelijk van de warmtevraag in een bepaalde ruimte. Hoe meer vraag naar warmte, hoe groter het paneel en het benodigd vermogen.

Afhankelijk van de beschikbare plaats en het vermogen, zal het paneel een bepaalde afmeting hebben. Hou er wel rekening mee dat je de panelen voornamelijk gebruikt als bijverwarming en het liefst in combinatie met zonnepanelen. Elektrisch verwarmen is voornamelijk interessant om kleine ruimtes te verwarmen en indien je geen grote kosten wil steken in een totaal nieuwe cv-installatie met cv-ketel en radiatoren.

Tip: hoeveel watt per m3 heb je nodig?

  • Woonruimte tot 2.60 meter hoog: minimaal 30 watt per m3 (l x b x h)
  • Badkamer tot 2.60 meter hoog: minimaal 60 watt per m3 (l x b x h)

Infraroodpaneel personaliseren

Het is ook mogelijk om een foto of afbeelding op het glas te laten bedrukken. Je kan je lievelingsfoto’s op het verwarmingspaneel laten drukken en bijvoorbeeld als fotokader gebruiken. Of een bekend schilderij laten bedrukken van je favoriete meester-schilder.

Hou er rekening mee dat een infraroodpaneel laten personaliseren altijd een meerprijs met zich meebrengt, alsook de vraag naar speciale RAL-glaskleuren. Informeer je goed op voorhand vooraleer je een bestelling plaatst.

Prijs glazen infraroodpanelen

In onderstaande tabel kan je een aantal prijzen terugvinden van infrarood verwarmingspanelen in glas. Afhankelijk van het soort infraroodpaneel betaal je een bepaalde kost. Glazen paneelverwarming is bijna dubbel zo duur als een standaard verwarmingspaneel zonder glasplaat.

Afmeting Vermogen Richtprijs*
60 cm x 60 cm 300 Watt €250 – €350
60 cm x 120 cm 600 Watt €350 – €450
80 cm x 120 cm 850 Watt €450 – €550
60 cm x 150 cm 950 Watt €800 – €1.000
* Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief installatiekosten.

Glazen infraroodpanelen kopen

Wens je een idee wat het je zou kosten om een infrarood bijverwarming met glaspaneel te plaatsen? Vraag dan via onze website een aantal vrijblijvende offertes aan bij verschillende merken en installateurs.

Offerte infraroodverwarming

Ook interessant