Infraroodpanelen voor badkamers

Infraroodverwarming is bijzonder geschikt als bijverwarming voor sanitaire ruimtes zoals badkamers en toiletruimtes. Er bestaan tal van soorten infraroodpanelen voor badkamers. Wij leggen kort de mogelijkheden uit.

Waarom IR-panelen in de badkamer?

Infraroodpanelen geven stralingswarmte af aan objecten die zich voor of onder de panelen bevinden. Na het douchen of baden, tijdens een koude winterdag… kan je genieten van de gunstige werking van infraroodstraling.

De ir-panelen warmen je ganse lichaam op maar niet de lucht. Ze geven zeer snel hun warmte af, je dient niet de ganse CV-installatie aan te zetten om maar enkele minuten te kunnen genieten van warmte. Daarom zijn infrarood verwarmingspanelen bijzonder geschikt als verwarming voor badkamers. Ze verbruiken gewoon minder. Dankzij de installatie van een slimme thermostaat gebruik je de panelen tegen het beste rendement en het laagste verbruik.

Offerte infraroodpanelen

Welke infraroodpanelen voor badkamers

Er bestaan een aantal soorten infraroodpanelen die geschikt zijn voor badkamer en toilet. Je kan kiezen tussen:

  • Metalen infraroodpanelen;
  • Glazen infraroodpanelen;
  • Keramische infraroodpanelen;
  • Spiegel infraroodpanelen;

Metalen infraroodpanelen worden meestal aan de muur of het plafond van de badkamer opgehangen. Je kan ze al dan niet voorzien van een frame. Infraroodpanelen met glasplaat kunnen ingezet worden als horizontale badkamerverwarming maar ook verticaal als handdoekradiator. Door het hoge gewicht worden infraroodpanelen in glas meestal tegen de wand gemonteerd. Je kan ze ook vrijstaand in de badkamer plaatsen. Ten slotte kan je keramische panelen plaatsen, deze zijn voorzien van een front in natuursteen en worden meestal tegen de badkamerwand opgehangen.

Offerte infraroodpanelen

Infrarood spiegelverwarming

Wie verwarmen en het functionele met elkaar wenst te combineren, kan opteren voor de plaatsing van spiegelverwarming of spiegel-infraroodpanelen. Dergelijke spiegel-verwarmingspanelen kunnen boven de wastafel of tegen de wand opgehangen worden en kunnen al dan niet voorzien worden van LED-verlichting.

Dergelijke badkamerspiegels met verwarming zijn een stuk duurder dan de gewone infraroodpanelen zonder frame. Je kan de spiegels zowel horizontaal als verticaal opgehangen worden.

Welk vermogen heb je nodig?

Er bestaan panelen in alle mogelijke afmetingen. Over het algemeen mag je zeggen dat hoe groter het paneel hoe meer vermogen ( kWh ) het bevat. Hoeveel infraroodpanelen je nodig hebt en welk totaal vermogen je nodig hebt, hangt af van een aantal criteria zoals:

  • oriëntatie van de badkamer;
  • grootte van de badkamer;
  • aantal gebruikers van de badkamer;
  • aantal raamopeningen;
  • is er als dan geen hoofdverwarming;
  • zijn de muren, plafonds en vloer geïsoleerd of niet;
Tip: Voor een badkamer tot 2.60 meter hoog heb je minimaal 60 Watt per m3 nodig. ( bij gunstige oriëntatie ) Laat altijd een expert langskomen bij je thuis om een exacte meting te laten uitvoeren. Zeker als je infrarood gaat gebruiken als

IP 54 infraroodpanelen

De badkamer en het toilet worden als natte ruimtes aanzien. Zorg ervoor dat je enkel panelen plaatst die voorzien zijn van een IP 54 classificatie. Dit wil zeggen dat ze stofvrij en spatwaterdicht zijn en bijzonder geschikt zijn voor natte ruimtes.

Prijs infraroodverwarming voor badkamers

Soort verwarmingspaneel Afmeting Vermogen Richtprijs*
Metaal infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €150 – €250
Glas infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €250 – €350
Keramisch infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €350 – €450
Spiegel infraroodpaneel 60 cm x 60 cm 300 – 450 Watt €450 – €550
Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen, zijn inclusief BTW, exclusief montagekosten.

Ontdek hier wat de totaalprijs van de panelen zal bepalen.

Offerte infraroodpanelen

Ook interessant