Prijs spouwmuur na-isoleren met EPS-parels per m²

Wat is de prijs van EPS-parels of EPS-korrels als spouwmuurisolatie? Wij geven een handig overzicht van de kosten per m².

Wat zijn EPS parels?

EPS parels zijn geëxpandeerde polystyreen partikels in de vorm van parels of korrels en zijn ideaal voor het naisoleren van spouwmuren. Ze worden ook wel grafietparels genoemd.

Wat zal de totaalprijs bepalen?

Er zijn een aantal criteria die ervoor zorgen hoeveel de kost uiteindelijk zal bedragen om een bestaande spouw na-te-isoleren:

1. De dikte van de spouw

Hoe dikker de spouw hoe meer EPS-korrels er verbruikt worden. Het is logisch dan een spouw van 5 cm dikte minder zal kosten dan het opvullen van een bestaande spouw van 8 cm dikte.

2. Het aantal m² te isoleren muuroppervlakte

Prijsbepalend is het totaal aantal vierkante meter muuroppervlak dat geïsoleerd dient te worden. Hoe meer spouwmuur dat met parels moet gevuld worden hoe duurder de werken.

3. Moeilijk bereikbare plaatsen

Belangrijk is dat de isolatielaag één doorlopend en onderbroken schild vormt om koudebruggen te voorkomen. Daarom dienen ook moeilijk bereikbare plaatsen opgevuld te worden met de isolatiekorrels. Door het gebruik van een ladder, heeft de aannemer meestal genoeg om de werken perfect uit te voeren maar meestal volstaat dit niet. Door het plaatsen van een stelling of het huren van een hoogtewerker zullen extra kosten aangerekend worden. Voor de plaatsing van een stelling mag je een gemiddelde kost van €300 – €400 aanrekenen.

Offerte spouwmuurisolatie

4. Dient de buitengevel een na-behandeling te krijgen ( hydrofuge )

De korrels in de spouw mogen nooit nat worden om het isolerende vermogen te garanderen. Om doorslaand vocht te voorkomen wordt een hydrofuge tegen de muur aangebracht. Het is een onzichtbare film met waterwerende eigenschappen. Hoe meer buitengevel, hoe meer werk, hoe duurder de werken. De prijs ligt ergens tussen €8 – €12 per m².

5. Zijn er veel obstakels in de spouw of niet

Een voorwaarde voor een goede plaatsing, is dat de bestaande spouw schoon is en droog staat. Loszittend voegwerk, loszittende stukken gevelmetselwerk, vervuiling van de spouw ( krantenpapier, oude isolatie, vogelnesten, stof, vuil… ) dien eerst verwijderd te worden. Bij een heel vervuilde spouw zullen de kosten hoger oplopen omdat meer werkuren de klus moeten klaren. Zonder een gezonde spouw kunnen de werken niet uitgevoerd worden. Klik hier om na te gaan of jouw spouwmuur geschikt is om na te isoleren met EPS grafietparels.

6. Dient het buitenspouwblad afgebroken te worden of niet

In sommige gevallen wordt het buitenspouwblad gewoon afgebroken omdat het bijvoorbeeld in zeer slechte staat is en als de spouw te klein is om op te vullen. Voor de afbraakwerken, afvoeren en het metsen van een nieuw buitenspouwblad worden extra kosten aangerekend.

Offerte spouwmuurisolatie

Premie isoleren met EPS-parels

Indien je de bestaande spouw laat isoleren door aannemer met verplicht ATG (STS 71-1), geniet je van een korting van €5 per vierkante meter geplaatste na-isolatie. Is jouw woning ouder dan 25 jaar, dan geniet je van een verlaagd BTW-tarief van 6%. Er

zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Prijs EPS- spouwmuurisolatie per m²

De gemiddelde prijs voor het plaatsen van de korrels in een bestaande spouw, is gelegen tussen €20 – €30 per vierkante meter. Deze prijzen zijn exclusief BTW, maar wel is het materiaal en de plaatsing inbegrepen.

Vergelijken = besparen

Indien je een aantal offertes wenst te vergelijken, kan je gratis onze offerte-service gebruiken. U ontvangt tot 4 offertes van betrouwbare aannemers. Klik hier om een offerte aan te vragen.

Ook interessant