Prijs spouwmuurisolatie: Eps parels, PUR & inblaaswol vergelijken

Prijs spouwmuurisolatie nodig? Wij geven een overzicht van een aantal geschikte isolatiematerialen voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren en hun prijs per m².

Vooraleer je beslist welke soort spouwmuurisolatie je wenst, lees je het best onze tips om zeker te zijn of jouw spouwmuur voldoet aan de voorwaarden om isolatie in bestaande spouwmuren te plaatsen.

Prijs EPS-parels spouwmuurisolatie

EPS spouwmuurisolatie

EPS-parels of ook wel grafietparels genoemd, zijn grijze polystyreen korrels met hoge thermische eigenschappen en ideaal om bestaande spouwmuren te isoleren. De spouw dient minimaal 30mm diept te zijn om de korrels te kunnen gebruiken. De korrels worden door middel van een spuitmond en boorgaten in de buitengevel op verschillende plaatsen in de spouw ingespoten.

Prijs: €20 – €30 / m²*

Prijs PUR-spouwmuurisolatie

PUR spouwmuurisolatie

Polyurethaanschuim is ideaal om te gebruiken als spouwmuurisolatie indien je te maken hebt met zeer smalle voegen en een spouwdiepte van minimaal 30mm. De isolatie wordt in vloeibare vorm in de spouw gespoten waarna het schuim wordt. Het isolerend vermogen is zeer hoog en het PUR-schuim is zeer goed bestand tegen vocht.

Prijs: €30 – €40 / m²*

Offerte spouwmuurisolatie

Prijs minerale wol spouwmuurisolatie

Minerale inblaaswol

Voor het na-isoleren van bestaande spouwen, is inblaaswol een zeer goede keuze. Zowel glaswol als rotswol komt in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Minerale wol heeft een hoge brandweerstand, is vochtwerend en heeft een zeer gunstige prijs. Door middel van boorgaten worden glaswolvlokken of rotswolvlokken. Een veel gebruikt merk is Supafil.

Prijs: €25 – €30 / m²*

* Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen, excl. BTW, inclusief materiaal en plaatsing isolatie.

Wat zal de totaalprijs bepalen

Er zijn een aantal criteria die uiteindelijk de totaalprijs van de isolatiewerken zullen bepalen:

  • Soort isolatie: ( eps, pur, minerale wol… )
  • De dikte van de spouw;
  • Het aantal m² te isoleren muuroppervlakte;
  • Dient de buitengevel een na-behandeling te krijgen of niet; ( hydrofuge )
  • Zijn er veel obstakels in de spouw of niet;
  • Dient het buitenspouwblad afgebroken te worden of niet;
  • Bereikbaarheid van de werken;

Offerte spouwmuurisolatie

Subsidies spouwmuurisolatie

Je ontvangt een premie voor het na-isoleren van je woning of appartement van Vlaanderen, jouw netbeheerder of gemeente. Je dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Je kan de premie online aanvragen of via een aanvraagformulier. Klik hier voor meer info over spouwmuurisolatie premies.

Hoeveel kost jouw spouwmuur isoleren?

Indien je wenst te weten hoeveel jouw werken in totaal zullen kosten, raden wij aan om een aantal offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Klik hier om de prijzen vrijblijvend te vergelijken en bespaar op jouw factuur!

Offerte spouwmuurisolatie

Ook interessant