Prijs terras reinigen per m² in 2024

Benieuwd naar de prijs voor terrasreiniging in 2024? Lees hier wat het schoonmaken van je terras gemiddeld kost en hoe het reinigen in zijn werk gaat.

Prijs terras reinigen

De reinigingsprijs is afhankelijk van het soort terras, de graad van vervuiling en het aantal vierkante meters. Gemiddeld betaal je € 3.50 tot € 5.00 per vierkante meter. Laat je het terras na het reinigen beschermen met een preventief middel tegen mossen en algen, dan betaal je hiervoor gemiddeld € 1,00 per vierkante meter extra.

Soort terrasreiniging Prijs per m²
Reinigen met hogedrukreiniger € 3.50 – € 4.00
Reinigen met borstelmachine € 5.00
Terras impregneren met een anti-mos middel € 1.00 – € 2.00

Offerte terrasreiniging

Prijs terras reinigen met hogedrukspuit

Een veel gekozen methode om een vuil terras of een oprit schoon te maken is reiniging met een hogedrukreiniger. Bij deze methode spuit men met een mobiele hogedrukreiniger water of hete stoom onder hoge druk op het terras. Mos, onkruid en ander vuil laat hierdoor snel los. Soms is het na het reinigen nodig om het terras opnieuw in te vegen met brekerszand. Voor het reinigen betaal je gemiddeld € 3.50 tot € 4.00 per vierkante meter. Eventuele extra’s: impregneren van het terras: € 1.00 per m².

Gereinigde terrasklinkers vrij van mossen en algen

Prijs terras reinigen met een borstelmachine

Met een borstelmachine kan elk terras gereinigd worden, ook gevoelige terrasoppervlakken zoals natuursteen en hout. Met een roterende borstel en water poetst men het terras schoon. Chemicaliën zijn over het algemeen niet nodig en eventuele voegen blijven perfect intact. Het reinigen met een borstelmachine kost meer tijd dan reiniging met een hogedrukspuit waardoor de kosten per vierkante meter iets hoger zijn. Daar staat wel tegenover dat het terras na het reinigen niet opnieuw ingevoegd hoeft te worden. Prijs: vanaf € 5.00 per vierkante meter.

Offerte terrasreiniging

Reiniging houten terras met borstelmachine

Mag je een houten terras met een hogedrukspuit reinigen?

Dat hangt van de houtsoort en de conditie van het terras af. Harde houtsoorten kun je meestal zonder problemen reinigen met een hogedrukspuit. Wil je er zeker van zijn dat je geen schade aanricht, gebruik dan een hogedrukspuit in combinatie met een roterende borstel. Natuurlijk is deze niet zo krachtig als een professionele borstelmachine, maar bij lichte vervuiling is het wel een optie. Een zwaar vervuild houten terras laat je het best professioneel reinigen.

Tip: Wil je een houten terras reinigen met een hogedrukspuit, houd dan altijd dezelfde afstand aan tot het oppervlak (om kleurverschillen te voorkomen) en gebruik een brede straal. Probeer eerst een klein stukje uit.

All-in prijs voor terrasreiniging

Vraag je een offerte aan, dan krijg je meestal een all-in prijs voor de werken aangeboden. Wel zo handig, want zo weet je op voorhand precies waar je aan toe bent. Voor het reinigen van een standaard terras (25 m²) betaal je doorgaans € 85 tot € 125. Is je terras of oprit groter dan 50 m², dan kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een korting.

Offerte terrasreiniging

Ook interessant