Prijs verhuislift huren: hoeveel kost een ladderlift huren?

Wie wenst te verhuizen kan nood hebben aan lift. Een verhuislift huren of ladderlift huren is een goed idee. Welke soorten verhuisliften bestaan en wat kosten ze?

Prijs verhuislift huren per uur / dag

Soort verhuislift Aantal verdiepingen Prijs*
Elektrische verhuislift huren zonder helper 1-3 €90 – €150/ dag
Ladderlift huren + 1 bediener 1-6 €50 – €90 / uur
Ladderlift huren + 2 bedienders 1-6 €90 – €130 / uur
Ladderwagen huren + 2 bedienders 7 – 14 €150 – €200 / uur
Extra verhuizer weekdag / weekend 7 – 14 €30 – €40 / uur
Weekendtoeslag 7 – 14 Huurprijs lift + 20%

* richtprijzen en incl. BTW.

Offerte verhuislift huren

Wanneer een verhuislift huren?

Zelf verhuizen is niet altijd een goed idee

In sommige gevallen is de huur van een verhuislift de beste optie om veilig en wel de verhuis tot een goed einde te brengen. De lift wordt ingezet lichte, onhandige en zware verhuisstukken tot op de begane grond te brengen. Veel stukken kan je niet of moeilijk demonteren, zijn zeer zwaar en zijn niet via de trap naar beneden te brengen. Denk maar aan het verhuizen van een TV, zware piano, een droogkast of wasmachine of een reeks zware verhuisdozen of kasten. Woon je in een appartement, dan zijn zelfs kleine stukken verhuizen een lastige karwei door het groot aantal trappen. Een lift huren is dan de beste en snelste optie.

Offerte verhuislift huren

Welke soorten verhuisliften kan je huren?

De soort verhuislift is grotendeels afhankelijk waarvoor je ze gaat gebruiken én op welk verdiep je woont. Wens je enkel een dakpannen te verhuizen of een paar verhuisdozen, dan kan je een demonteerbare ladderlift huren. Wie hoger dan 3 woont en meubelen wenst te verhuizen, huurt het best een meubellift met bediening. Wie hoger dan 7 woont, huurt het best een ladderwagen met plateau én met bediening.

  • Elektrische ladderlift / meubellift op trailer
    Dergelijk liften zijn te huur voor normale verhuizingen en zijn te huur in de betere verhuurcentra. Je dient zelf de lift af halen en deze zelf te installeren. Ze zijn verkrijgbaar als demonteerbare ladderlift of ze zijn verkrijgbaar als verhuislift op trailer waarbij je ze in 1 stuk kan verplaatsen. De demonteerbare ladderliftjes zijn vooral geschikt voor dakdekkerswerkzaamheden en voor algemene werkzaamheden in de bouw. Terwijl de meubellift met trailer een grote plateau heeft om grotere stukken op te plaatsen. Hou er ook rekening mee dat dergelijke liften enkel geschikt zijn om maximaal 3 verdiepingen te overbruggen. Je kan dergelijk doe-het-zelf verhuisliften huren voor 1 dag, een weekend, week of maand. Deze liften huren kan voor een prijs vanaf €90/ dag. Wel dien je steeds met 2 personen te zijn om de lift te monteren en te gebruiken.
  • Meubellift zonder of met bediening
    Dergelijke liften zijn ideaal voor verhuizingen van verhuisdozen en meubelen. Ze worden op een trailer geleverd en hebben een groot plateau waarop je makkelijk en veilig materiaal kan plaatsen. Dergelijke liften kan je tot maximum 6 verdiepingen gebruiken. Vanaf 3 verdiepingen hoog, dien je wel een verhuislift met bediening te nemen. Je kan deze liften met 1 bediener huren voor een prijs vanaf €50 / uur. Wens je 2 bedieners in te zetten, dan betaal je gemiddeld €90 – €130 / uur.
  • Ladderwagen met bediening
    Ten slotte kan je voor verhuizingen, hoger dan 7 verdiepingen en tot maximaal 14 verdiepingen een ladderwagen met bediening huren. Je dient hiervoor op een kost vanaf €150 / uur te rekenen. Er zijn meestal 2 bedieners / verhuizers inbegrepen in de prijs, dit om verhuizen op grote hoogte veilig te laten verlopen.

Offerte verhuislift huren

Hoe lang dien je een verhuislift te huren?

Hoe lang je de lift nodig hebt, hangt grotendeels af van de hoeveelheid verhuismateriaal, jouw voorbereiding en de capaciteit van de verhuislift. Pak je alles mooi in, gebruik je handige verhuisdozen… dan zal de verhuizing een pak sneller gaan.

Ook het aantal mensen en helpers of bedieners die je op de verhuisdag helpen zal een rol spelen. Zo dien je iemand te hebben die het verhuismateriaal op het platform van de lift plaatst en iemand die de lift bedient.

Ook het aantal te overbruggen verdiepingen speelt een rol. Woon je op de 7de verdieping van een appartementsgebouw, dan zal de verhuizing trager verlopen dan bij iemand die op het 2de verdiep woont. Ten slotte is de grootte van de verhuiswagen ook belangrijk. Opteer je om alles in één keer te verhuizen of huur je een kleine verhuiswagen en rijdt je een aantal keer heen en weer. Een te kleine verhuiswagen is goedkoper maar zorgt voor meer tijdverlies.

Welke huurformules bestaan er?

Verhuurbedrijven van verhuisliften en ladderliften bieden een aantal huurformules aan. Uiteraard heeft elke formule een andere prijszetting. Zo kan je een elektrische verhuislift voor 1 dag huren voor slechts €90 – €150 per dag. Of je kan opteren om een verhuislift of ladderlift te huren per uur, hier is meestal een bediener inbegrepen. Je mag rekenen op een kost tussen €50 – €90 per uur. Bij elk kwartier extra, betaal je een kleine meerprijs. Bij beide formules dien je wel rekening te houden dat je zelf een verhuiswagen dient te huren of je kan een verhuisfirma of verhuurbedrijf inschakelen die langskomt met een verhuiswagen én een ladderlift.

Naast verhuizen in regie, bestaan bestaan er ook verhuurformules waarbij je met het verhuurbedrijf een projectprijs afspreekt. Dit is meestal het geval bij zeer grote verhuizingen, denk maar aan het verhuizen van een kantoor. De verhuisfirma schat zelf in hoe lang en wat benodigd is om de verhuis uit te voeren.

Kies een verhuislift service uit jouw buurt

De meest verhuurbedrijven van verhuisliften verhuren hun liften in een bepaald werkgebied. Zorg ervoor dat je een lift huurt bij een liftservice dat rond jouw verhuisadres actief is. Dit kan je een pak geld besparen. Kies je een verhuislift service uit jouw buurt, dan dient het verhuurbedrijf immers minder lang haar lift voor jouw verhuis ter beschikking stellen en dienen er minder kilometers gereden te worden.

Offerte verhuislift huren

Prijs extra helpers en bedieners

Prijs bedieners
Wens je te verhuizen vanop een hoogte van meer dan 3 verdiepingen, dan is een bediener met kennis van zaken noodzakelijk. De persoon installeert en bedient de lift zoals het hoort. Als je hoger dan 3 woont is de bediener meestal in de totaalprijs inbegrepen. Hij / zij is ook meestal de chauffeur van de ladderwagen.

Prijs extra verhuizers
Kan je niet rekenen op familie of vrienden? Heb je extra handen nodig om de verhuis vlot te laten verlopen, dan is het mogelijk om mensen in te huren van het verhuurbedrijf. Zij geven advies en helpen je mee om veilig te verhuizen. Je dient op een kost van gemiddeld €30 – €40 per uur te rekenen. Vraag altijd na of deze personen ook in het weekend beschikbaar zijn. Meestal wordt een toeslag van 20% aangerekend om helpende handen in het weekend in te zetten.

Toeslagen in het weekend

De meeste verhuurbedrijven van meubelliften, reken een weekendtoeslag aan indien je in het weekend wenst te verhuizen. Je mag gemiddeld op een extra kost van 20% bovenop de huurprijs te rekenen. Vraag goed na welke extra kosten er in het weekend of op feestdagen worden aangerekend.

Offerte verhuislift huren

Waarborg en verzekeringen

Indien je zelf de lift gaat bedienen, dien je meestal een waarborg te betalen. Afhankelijk van de soort treklift, ligt de waarborg meestal ergens tussen €250 en €750. In de huurprijs zit meestal een verzekering inbegrepen. Vraag goed na wat juist verzekert is en voor welk bedrag en wat je vrijstelling is. Ben je verzekert voor schade aan/door derden, schade aan het voertuig, diefstal enz…

Heb je nood aan een ladderwagen, dan komt deze altijd met minimaal 1 bediener / chauffeur mee. Meestal is hier in de totaalprijs de waarborg en de verzekering inbegrepen.

Huur de goedkoopste verhuislift

Het is zeer moeilijk op voorhand in te schatten hoeveel een lift kost. Er zijn zeer veel criteria die de totaalprijs zullen bepalen, denk maar aan de huurprijs, al dan geen bediening, extra verhuizer, verzekering, waarborgen enz… Je kan het best een offerte op maat aanvragen bij verschillende verhuurbedrijven. Via onze site kom je via 1 offerte-aanvraag in contact met verschillende verhuurbedrijven uit je buurt. Je ontvangt een offerte op maat en kan op die manier de goedkoopste service kiezen.

Hoeveel kost jouw meubellift?

Nood aan een verhuislift zoals een ladderlift of meubellift? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel jouw verhuis kost. Vergelijk hier tot 4 offertes bij liftservices uit je buurt, gespecialiseerd in verhuring van verhuisliften.

Offerte verhuislift huren

Ook interessant