Welke aluminium terrasoverkapping is voor jou geschikt?

De aluminium terrasoverkapping is het verlengde van de woonkamer en wordt op een bestaand terras geplaatst. Er bestaan een aantal soorten alu overkappingen, wij geven een overzicht.

Aluminium aanbouw overkapping

De aanbouw aluminium terrasoverkapping wordt op het terras geplaatst en tegen de gevel van de woning gebouwd. De aanbouw overkapping wordt meestal geplaatst op een klein terras. De overkapping kan zowel open als gesloten geplaatst worden. De wanden kunnen bestaan uit glazen panelen, screens of lamellen. Het dak van de aanbouwoverkapping kan bestaan dakplaten in glas, kunststof, lamellen of een vouwdak.

Offerte terrasoverkapping

Vrijstaande aluminium terrasoverkapping

De vrijstaande overkapping wordt opgetrokken in hoogwaardige aluminium profielen. Er worden ofwel 2 steunen of 4 steunen voorzien. De overkapping is ideaal om op een groot terras te plaatsen maar wordt ook toegepast op het terras van horecazaken. Ze kan open of dicht gemaakt worden. Het dak kan bestaan uit lamellen, vouwdak of dakplaten in glas of kunststof.

Vrijstaande overkapping

Aluminium terrasoverkapping met vouwdak

Vouwdaken bestaan uit een waterafstotende acryldoek of PVC vouwdoek. Het grote voordeel is dat je het vouwdak open en dicht kan schuiven. Je schuift het dak dicht bij felle zonneschijn of om je te beschermen tegen regenval. Wens je toch te zonnebaden op je terras dan schuif je het dak gewoon open. Plaats je dit systeem op je terras dan kan het ook gebruikt worden om je ramen en deuren te beschermen tegen direct zonlicht.

Offerte terrasoverkapping

Aluminium overkapping met vouwdak

Aluminium overkapping met lamellendak

Zeer populair zijn de terrasoverkappingen met aluminium lamellen. Het dak bestaat ofwel uit vaste lamellen of kantelbare lamellen. Kantelbare lamellen beschermen je op je terras steeds voor direct zonlicht, waar ook de zon gedurende de dag ook staat. Bovendien kan je de lichtinval zelf bepalen en beschermen ze je tegen tocht op frisse zomeravonden. Zelfs bij lichte regen komen ze van pas. De bediening kan manueel als via een afstandsbediening. Je kan de overkapping vrijstaand plaatsen of aanbouwen tegen je achtergevel. Indien gewenst kan je ze voorzien van verticale screens of glazen schuifpanelen voor extra privacy en bescherming.

Offerte terrasoverkapping

Overkapping met aluminium lamellen

Offerte terrasoverkapping

Ook interessant