Welke wasmachine kopen? Zo kies je de beste wasmachine

Een nieuwe wasmachine kopen, doe je niet over één nacht ijs maar anderzijds stapelt de vuile was zich snel op. Wij geven je alvast een aantal handige tips welke wasmachine de beste keuze voor jou is.

Welk type wasautomaat

Kies je voor een zuivere wasautomaat of een was- en droogautomaat? Het voordeel van een was- en droogautomaat is dat je geen extra droogkast dien te kopen. Ideaal voor mensen met weinig ruimte in huis. Toch is het aanbod van dergelijke apparaten redelijk beperkt en zijn ze vrij prijzig.

Welk wasmachine merk kiezen

De zogenaamde wasmachine a-merken zijn een stuk duurder maar over het algemeen koopt je wasmachine van betere kwaliteit. De machine zal veel minder snel stuk gaan. Hou er wel rekening mee dat het eventueel vervangen van onderdelen wel duurder zal zijn maar de onderdelen zijn makkelijker te verkrijgen. Om dit te vermijden kan je bij de meeste elektrowinkels bovenop de standaardgarantie een bijkomende verzekering aanschaffen. Toch moet de levensduur van een goede wasmachine de garantietermijn kunnen overtreffen.

Prijs wasmachine vergelijken

Ook de prijs van een wasmachine is voor veel mensen doorslaggevend.De prijzen voor een wasmachine liggen ergens tussen €200 en 1.750. Voor ieders budget bestaat er wel een wasautomaat.

Stel voor jezelf een budget op hoeveel de wasautomaat maximum mag kosten en hou je daar ook aan. Verkopers proberen veel toeters en bellen te verkopen die je eigenlijk niet nodig hebt of nooit zal gebruiken. Vooral het overaanbod van wasprogramma’s is enorm.

Er bestaan een aantal manieren om de prijs van een wasmachine te vergelijken. Eens je het type en model kent, kan je het opzoeken in bijvoorbeeld Google. Je kan ook terecht bij de grote online winkels, product vergelijkers en winkel in je buurt.

Welke energieklasse

Wasmachines met een hogere energieklasse, zullen een stuk minder elektriciteit verbruiken maar zullen duurder in aankoop zijn. Op het energielabel kan je de klasse aflezen. Wasautomaten met een A+++ energieklasse zijn de meest zuinige wasmachines. Je kan een milieuvriendelijke wasmachine kopen maar je kan er ook zelf voor zorgen dat je wasmachine minder verbruikt.

Welke functionaliteiten biedt de machine aan

Welke wasmachine je ook kiest, je kiest altijd een model dat bij je wasgewoonten past. Het aantal personen in het huishouden die vuile was wensen te laten wassen zal bijvoorbeeld de grootte van de wastrommel of het vulgewicht bepalen. Was je liever fijne was met de hand of niet, was je veel donsdekens, was je veel sportkledij of sportschoenen, jeans, wollen truien… wens je je wasgoed op te frissen? Kortom bepaal welk wasprogramma voor jou belangrijk is. Kies steeds een machine met een geschikt wasprogramma. Afhankelijk van het wasprogramma is het aantal toeren per minuut belangrijk.

Type wasmiddel

Naar welk wasmiddel gaat jouw voorkeur uit? Kies je voor waspoeder of vloeibaar wasmiddel? Vergelijk goed welke wasmachine welk wasmiddel aanbiedt.

Wasmachine webshops

Wasmachine online kopen? Goed idee maar ga goed na wie de verkoper is en wie achter de webshop zit. Zorg er zeker voor dat je de service na verkoop kan bereiken door een zichtbaar e-mailadres of servicenummer op de site. Elke goede webshop toont een duidelijk link naar haar verzending & bezorging, retour & service pagina’s. Is dit niet het geval, vraag er dan eerst naar.

Vergelijk reviews & productscore

Veel online elektrowinkels tonen wasmachine reviews van hun klanten die een toestel hebben aangeschaft. Lees de reviews grondig, ze leveren een schat aan informatie over het toestel zelf maar ook over de service van de aanbieder. Beslis niet door een paar reviews te lezen maar vergelijk er minimaal tien. Als je de productscore vergelijkt met de beste prijs, zal je een goede wasmachine aankopen.

De kleine lettertjes

Ook belangrijk om te controleren is de garantie, de voorraad, levertermijn, wordt jouw oude wasmachine gratis meegenomen of niet, is de verzending gratis of niet, is de plaatsing en aansluiting in de prijs inbegrepen of niet… Kan je gebruik maken van een korte uitleg hoe de machine werkt… Vergelijk goed de kleine lettertjes.

Wasmachine solden en aanbiedingen

Het kan interessant zijn om een wasmachine te kopen tijdens de solden of speciale acties. We raden je aan om de in te schrijven op de nieuwsbrief of volg de Facebook-pagina van de verkoper om op de hoogte te blijven van eventuele kortingen of interessante aanbiedingen.

Wasmachine kopen

Wasmachine online kopen? Onderstaande elektrowinkels bieden ze aan. Bezoek de webshop.

Aanbieder Webshop
Coolblue Bekijk aanbod
Bol.com Bekijk aanbod
Mediamarkt Bekijk aanbod