Afmetingen sectionale garagepoort

Wat zijn de belangrijkste afmetingen van een standaard sectionale garagepoort? Wij sommen ze even op.

Onderstaande tabel geeft de minimale afmetingen weer van een standaard sectionale garagepoort. Is de poortopening groter, dan vormt dit op zich geen probleem want de meeste garagepoorten worden eerst opgemeten en vervolgens volledig op maat gemaakt. Afhankelijk van de soort garagepoort, zijn er standaardmaten beschikbaar.

Soort poort Minimum breedte poort Minimum hoogte poort
Enkele garagepoort 2250 – 2500 mm 2125 – 2250 mm
Dubbele garagepoort 5000 – 5250 mm 2125 – 2250 mm

Breedte standaard sectionale poort

Indien je een enkele garagepoort wenst te plaatsen, dan dien je op een minimale doorgang van 225 cm te rekenen. Toch is dit vrij nipt en opteer je volgens ons beter voor de plaatsing van een poort van 250 cm breedte.

Wie 2 wagens wenst te plaatsen, kan opteren voor de plaatsing van 2 sectionale poorten van 250 cm of één grote sectionale gagarepoort. De minimale breedte van een sectionale poort voor 2 wagens ligt rond 500 – 525 cm. Groter kan uiteraard ook als je bijvoorbeeld rijdt met een kleine bestelwagen, pickup truck of je wenst een poort met toegangsdeur te plaatsen.

De meeste fabrikanten bieden dubbele garagepoorten aan met een maximale breedte van 600 cm. Wens je nog breder te gaan, dan is dit mogelijk maar dan heb je te maken met speciale poorten zoals industriële rolpoorten.

Tip: Vraag bij jouw installateur na welke standaard afmetingen verkrijgbaar zijn. Je kan de dagopening van je garage van je nieuwbouw in samenspraak met de architect eventueel aanpassen aan de standaardafmetingen van de fabrikant. Dit bespaart je geld.

Hoogte standaard sectionale garagepoort

De deurhoogte van een standaard sectionale garagepoort ligt tussen 212,5 en 225 cm. Rij je met een bestelwagen of een hoge personenwagen, kies dan een poort die hoger is. Je kan voor een standaardpoort gemiddeld maximaal tot 300 cm hoog gaan. Indien je een poort kan plaatsen met een standaardhoogte, zal je goedkoper af zijn. Andere afmetingen zijn perfect mogelijk maar je zal een kleine meerprijs betalen.

Afmeting oude garagepoort

De afmetingen van oude garagepoorten kunnen heel verschillend zijn en vallen meestal niet onder de standaard maten. Indien je te maken hebt met de vervanging van een garagepoort of de plaatsing van een nieuwe poort in een oude garage, zal eerst alles goed opgemeten moeten worden.

Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om een standaard garagepoort te plaatsen. Vooraleer je een oude garagepoort vervangt, ga dan goed na of de breedte en de hoogte van de garagedoorgang voldoende groot zijn om een hedendaags voertuig zonder problemen te parkeren. In bovenstaande tabel kan je de minimale afmetingen terugvinden.

 

Hoeveel kost uw nieuwe garagepoort?

Nood aan een nieuwe garagepoort of uw garagepoort renoveren? Op zoek naar een betrouwbare leverancier van garagepoorten? Vraag hier uw gratis offertes aan. Vergelijk hier tot 4 garagepoort prijzen bij vakmannen uit je buurt.

Offerte garagepoort

Ook interessant