Soorten garagepoorten

Welke soorten garagepoorten bestaan er? Wij geven een overzicht van +5 modellen en types garagepoorten.

1. Sectionale garagepoort

Sectionale garagepoorten of sectionale garagedeuren zijn elektrische garagepoorten die zich vertikaal openen. De poort schuift in zijn geheel dankzij rails net onder het plafond van de garage door en is vervaardigd uit aluminium panelen die al dan niet geïsoleerd zijn. Het voordeel van deze poorten is dat ze niet veel plaats innemen, geïsoleerd verkrijgbaar zijn en zeer goede akoestische eigenschappen hebben. Sectionaalpoorten zijn ideaal voor kleine garages. De poorten zijn verkrijgbaar voor deuropeningen met een maximale breedte van 6 meter en een hoogte van 3 meter. De poorten zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en oppervlakteafwerkingen. Je kan ze uitrusten met een venster, loopdeur of brievenbus. Je kan de poort elektrisch bedienen middels een afstandsbediening of via de app.

De prijs voor een sectionale poort ligt gemiddeld tussen €1500 en €3.000.

Offerte garagepoort

2. Garage rolpoort

Garagerolluiken zijn vervaardigd uit kleine lamellen zoals een traditioneel rolluik. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium, staal en PVC. Bij het openen van het luik rolt het zich op in een rolluikkast die zich boven het luik bevindt. De rolluikkast kan zowel binnen als buiten geplaatst worden, wel en niet-zichtbaar. Het voordeel van dit systeem is de plaatsbesparing en dat je geen rails tegen het plafond dient te plaatsen. De lamellen van de garagerolluik kunnen afgewerkt worden met doorkijklamellen voor extra licht en zichtbaarheid. Dergelijke garagepoorten worden meerendeels geplaatst in niet-verwarmde garages en waar het niet mogelijk is om een sectionale garagepoort te plaatsen. Toch zijn ze inbraakveilig.

3. Dubbele garagedeuren

Openstaande garagedeuren bestaat uit 2 naar binnen- of naar buitenslaande vleugels. Dergelijke garagedeuren worden bij nieuwbouwwoningen niet veel meer geplaatst maar zijn wel nog talrijk aanwezig bij oudere woningen. Naar buiten slaande garagedeuren nemen veel plaats in, dus een grote oprit is een must. Je kan de vleugels ook naar binnen laten openen maar dan heb je een zeer grote garage nodig. De vleugels kunnen zowel manueel als elektrisch via poortopeners geopend worden. Het voordeel van dit soort garagedeur is het gemak van het betreden van de garage en de plaatsbesparing binnenin. Je hebt binnenin geen nood aan rails en het plafond blijft vrij. Je kan i.p.v. een vleugel ook een deur met klink voorzien om makkelijk de garage te betreden en/of met de fiets de woning te verlaten.

Offerte garagepoort

4. Sectionale schuifpoort

Dit soort garagepoort is vergelijkbaar met de sectionale garagepoort maar ze schuift horizontaal open langsheen de garagewand i.p.v. verticaal. De zijdelings schuivende sectionaalpoort bestaat uit een aantal aluminium panelen die al dan niet geïsoleerd zijn. De panelen schuiven horizontaal via rails in het plafond, wand en vloer de garage binnen. Dit soort garagepoort wordt vooral gebruikt bij een beperkte inrijhoogte en als het plafond vrij gehouden dient te worden. De poorten zijn zowel manueel als elektrisch bedienbaar. Het grote voordeel van dit systeem is dat de sectionale schuifpoort makkelijk als garagedeur kan gebruikt worden. De poort dient zich niet helemaal te openen om in of uit de garage te stappen of rijden met de wagen.

5. Garage kantelpoort

Ten slotte is er de kantelpoort voor garages. Bij dit soort garagepoort kantelt de poort in zijn geheel naar binnen toe. Het nadeel is dat bij sommige modellen de vleugel langs buiten veel plaats inneemt tijdens het openen van de poort, wat gevaarlijk kan zijn, zeker als de poort zich direct tegen de openbare weg bevindt. Het voordeel is dat je binnenin de wagen iets dichter bij de poort kan plaatsen. Er bestaan wel modellen waarbij de vleugel langs tijdens het openen en sluiten langs buiten geen plaats inneemt, maar dan heb je binnenin meer plaats nodig wat bij kleine garages geen optie is. Kantelpoorten zijn wel vrij goedkoop als ze als poort geplaatst worden in niet-verwamde garages of in een vrijstaande garagebox. Garage kantelpoorten zijn verkrijgbaar in aluminium panelen, staal en hout.

 

Hoeveel kost uw nieuwe garagepoort?

Nood aan een nieuwe garagepoort of uw garagepoort renoveren? Op zoek naar een betrouwbare leverancier van garagepoorten? Vraag hier uw gratis offertes aan. Vergelijk hier tot 4 garagepoort prijzen bij vakmannen uit je buurt.

Offerte garagepoort

Ook interessant