Prijs sectionale garagepoorten: wat kost een elektrische poort?

Wat kost een sectionale poort gemiddeld? Wat zijn de elektrische garagepoort prijzen?

In de meeste gevallen worden vandaag enkel nog sectionale garagepoorten geplaatst. Enkel bij speciale gevallen, zal men opteren voor de plaatsing van een kantelpoort of opslaande garagedeuren. Onderstaande tabel bevat de richtprijs voor sectionale garagepoorten.

Prijs sectionale garagepoort
Soort garagepoort Afmetingen ( bxh ) Richtprijs*
Enkele elektrische garagepoort 2500 x 2125 mm €1.800
Dubbele elektrische garagepoort 3000 x 2125 mm €2.800

* Richtprijs inclusief motor, 40mm dikte, plaatsing en incl. BTW

Over het algemeen dient je te rekenen op een gemiddelde kost tussen €1.500 en € 3.000 euro voor de installatie van een elektrische sectionale garagepoort.

De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk maar aan:

Gekozen materiaal

Afhankelijk uit welk materiaal en voor welke afwerking je opteert, zullen er zich zeker en vast prijsverschillen voordoen. Zo is een eenvoudige enkelwandige stalen garagepoort het goedkoopste, de dubbelwandige geïsoleerde poorten zijn het duurste. Maar door voor een geïsoleerde sectionaalpoort te kiezen, dien je minder te stoken, dus de investering wint zichzelf snel terug.

Offerte garagepoort

Afmeting garagepoort

Over het algemeen wordt de totaalprijs bepaald door de afmetingen van de garagepoort. Hoe groter de poort, hoe duurder. Kies je voor standaardafmetingen, dan ben je goedkoper af dan een sectionale poort op maat. Voor een enkele standaard sectionale poort  met een breedte van 2500 mm betaal je gemiddeld €1.800. Wens je een grote sectionale poort met een standaard breedte van 3000 mm, dan betaal je al snel €2.800.

Motor inbegrepen of niet?

Kies je voor een manueel bedienbare garagepoort of een geautomatiseerde poort met motor of voor poortopeners ( opendraaiende deuren)? In de meeste gevallen worden sectionaalpoorten enkel nog met motor verkocht. Wens je jouw poort te automatiseren dan dien je op een extra kost van €500 – €1.000 te rekenen om de motor / opener te laten plaatsen.

Tip: bespaar nooit op de kwaliteit van de motor. Een slechte motor laten vervangen brengt achteraf een grote kost met zich mee. Vergelijk goed de modellen. Bestaal liever wat meer voor een goede motor.

Offerte garagepoort

Renovatie garagepoort

Je oude garagepoort vervangen door een nieuwe garagepoort, dan betaal je een extra kost voor de afbraak en het afvoeren van de oude poort. Bespaar geld door zelf de poort uit te breken en af te voeren naar het recyclagepark. Weet wel dat je daar een extra kost zal betalen. Het kan zijn na afbraak dat er extra aanpassingen aan de poortopening dienen te gebeuren. Geef bij jouw offerte-aanvraag goed aan dat het gaat om de renovatie van een bestaande garagepoort en dat het niet om nieuwbouw gaat. In het bestek dient de volledige afwerking van de poort opgenomen te worden. ( omleggen leidingen, afwerking dagkanten, isolatie… )

Wanddikte garagepoort

De paneeldikte van de sectionaalpoort kan ook verschillen. Zo bestaan er de enkelwandige sectionaalpoorten en de dubbelwandige geïsoleerde poorten. De dubbelwandige poorten, zijn voorzien van een kern van hard PU-hardschuim, afgewerkt met een plaatstaal bekleding. De diktes bestaan in +/- 40mm en +/- 60mm. Hoe dikker de poortpanelen hoe duurder.

Offerte garagepoort

Uiterlijk van de poort

Sectionale garagedeuren zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen zodoende de garagepoort perfect bij de stijl van jouw woning past. Ze kunnen verschillen qua kleur ( zeer veel beschikbare RAL-kleuren ), structuuroppervlakken ( stucco, vlak, houtnerf, massief hout, houtimitatie, microline… ). Afhankelijk van de configuratie van de poort, zal de prijs verschillend zijn. Ook qua vorm zijn er verschillende modellen beschikbaar.

Accessoires

Jouw poort uitrusten met een accessoire? Dat kan, maar meestal tegen een meerprijs. Denk maar aan een garagepoort met venster(s), brievenbus of kattenluik… of een poort met loopdeur, extra deurknop of je poort openen via een codeklavier of extra afstandsbediening?

Slechts 6% BTW

Ben je eigenaar of huurder van een woning van meer dan 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% BTW i.p.v. 21% BTW als je een nieuwe sectionale poort laat plaatsen*. Vraag naar de voorwaarden bij jouw gemeente of op Premiezoeker.be. (*) Check steeds de laatst geldende premies.

Vergelijk verschillende aanbieders

Vraag een offerte aan bij verschillende installateurs uit je buurt en vergelijk de prijsoffertes. Eventueel ontvangt u een brochure met bijhorende prijslijst. Bekende fabrikanten en installateurs zijn Hörmann, Crawford, Harol, L-Door, Winsol, Belisol…

Kies niet alleen voor de goedkoopste installateur maar kijk goed naar kwaliteit van de motor, paneeldikte en de bijhorende garanties. Via onze website kan je betrouwbare garagepoorten installateurs vergelijken.

 

Hoeveel kost je nieuwe garagepoort?

Nood aan een nieuwe garagepoort of uw garagepoort renoveren? Op zoek naar een betrouwbare leverancier van garagepoorten? Vraag hier uw gratis offertes aan. Vergelijk hier tot 4 garagepoort prijzen bij vakmannen uit je buurt.

Offerte garagepoort

Ook interessant