5 soorten huisliften: lift in huis vergelijken

In sommige gevallen is het aangewezen om thuis een lift te installeren. We geven een overzicht van de soorten thuisliften om moeilijke trappen te kunnen overwinnen.

1. Traplift

De meest geplaatste lift om een verdieping te overbruggen is de traplift. Het voordeel is dat de traplift in de meeste gevallen gewoon op de bestaande trap kan geplaatst worden zonder veel breek- en kapwerk. De gebruiker zet zich neer op de stoel en kan de traplift zelf bedienen. Het nadeel is dat er geen begeleider of rolstoel kan vervoerd worden. De gebruiker moet zich nog zelfstandig kunnen verplaatsten. Er bestaan niet heel veel soorten trapliften, enkel het aantal te overbruggen verdiepingen en de vorm van de trap ( recht / met bocht ) zal de prijs grotendeels bepalen.

2. Platformlift of plateaulift

Een tweede mogelijkheid is de plaatsing van een hefplateaulift. Dit soort lift wordt geplaatst voor mensen die slecht te been zijn veilig naar een verdieping te brengen. Een hefplateau kan zowel op een bestaande trap gebruikt worden of kan afzonderlijk geplaatst worden, waardoor de gebruiker verticaal wordt vervoerd. Een plateaulift beschikt over een plateau dat groot genoeg is om een rolwagen en eventueel extra mensen te vervoeren. Een platform is meestal open.

3. Huislift

Duurder dan de een plateaulift en traplift maar een stuk praktischer is de plaatsing van een lift in huis in de vorm van een huislift. In tegenstelling tot de traplift zijn er wel veel verschillende mogelijkheden. Zo kan je een huislift plaatsen zonder schacht of met schacht en heb je bij sommige modellen de mogelijkheid om extra begeleiders en een rolwagen te vervoeren. Het nadeel van de huislift is de prijs en dat je in de meeste gevallen een extra opening in het plafond dient te voorzien, wat extra kosten met zich meebrengt. Je kan de huislift kopen mét of zonder gesloten cabine.

4. Personenlift

Deze mogelijkheid is de plaatsing van een volwaardige personenlift. De personenlift wordt meestal in een koker geplaatst en beschikt over een machinekamer waardoor je over voldoende plaats dient te beschikken. Personenliften zijn eerder geschikt om meerdere personen en goederen te transporteren over meerdere verdiepingen. De personenlift in de duurste optie, maar is zeer praktisch en veilig in gebruik.

5. Klein goederenlift

Je inderdaad, ook voor in woningen bestaan er liften om kleine goederen te transporteren. Hoe makkelijk kan het zijn om vanuit een ondergrondse garage de boodschappen naar het gelijkvloers te laten brengen? Zeker als je moeilijk trappen kan lopen. De verticale goederenlift of servicelift brengt allerhande goederen veilig naar de gewenste plek dankzij een makkelijk platform en koker waarin je de goederen kan plaatsen. Je kan al dan niet kiezen om een kleine goederenlift mét of zonder schacht/koker te plaatsen.

Offertes vergelijken

Op zoek naar een goedkope huislift? Vraag hier uw gratis offertes aan. Vergelijk hier tot 4 offertes bij betrouwbare huislift installateurs uit je buurt.

Offerte huislift

Ook interessant