De 5 voordelen van de huislift

Als je wat ouder bent, wordt trappen lopen wat moeilijker. De plaatsing van een huislift kan hierbij een oplossing bieden. Ontdek hier de grootste voordelen van een huislift.

1. Verbetering van de mobiliteit

Het plaatsen van een lift in je huis, zorgt voor een enorme toegankelijkheid voor mensen die minder mobiel zijn en moeilijkheden hebben met het op en aflopen van de trap. Je kan je probleemloos verplaatsen tussen de verdiepingen met je eigen lift. Op die manier heb je altijd een veilig gevoel. Eveneens voorziet een huislift het gemak van het vervoeren van uw boodschappen of zware goederen, bijvoorbeeld bij het verhuizen van meubels of zware stukken.

2. Veiligheid voorop

Bij het aanschaffen van een huislift, kies je ook automatisch voor meer veiligheid in jouw woning. Ook voor mensen met kleine kinderen is de aankoop van de huislift vaak heel handig, gezien trappen ook voor hen heel gevaarlijk kunnen zijn door de valkuil van het struikelen en vallen. Een bijkomend voordeel is dat je je ook veel veiliger zult voelen tegen eventuele indringers, gezien je de toegang tot bepaalde verdiepingen kan beperken met een pincode.

Offerte huislift

3. Gebruiksvriendelijk

Het bedienden van de lift is steeds gebruiksvriendelijk door het gebruik van een gemakkelijk bedieningspaneel. Het plaatsen van een huislift neemt vaak niet veel plaats in, één vierkante meter is meestal voldoende, afhankelijk waarvoor je de lift gebruikt. Bovendien zijn gewoonlijk hiervoor geen ingrijpende bouwkundige veranderingen voor nodig, vaak is het ook mogelijk om de lift langs de buitenkant van je huis te plaatsen.

4. Rolstoelvriendelijke lift

Een huislift kan ook heel geschikt zijn voor een rolstoelgebruiker. De huislift heeft een platform waarop rolstoelgebruikers op een comfortabele en veilige manier vervoerd worden.

Heel belangrijk is wel om een model te kiezen dat groot genoeg is voor de rolstoel. Niet elk model is geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit, gezien sommige exemplaren heel klein zijn. Ook voor blinden en slechtzienden kan de huislift een ideale oplossing bieden, gezien er de mogelijkheid bestaat om de bedieningsknoppen in braille te laten plaatsen.

Offerte huislift

5. Het zorgen van de meerwaarde van je woning

Het installeren van een huislift in je woning, zorgt er voor bij een eventuele verkoop van je woning dat dit een meerwaarde is. Eventuele kopers zien zich er onmiddellijk veel langer in wonen, gezien het gemak hiervan. Om die reden zal je huis ook sneller worden verkocht. Bovendien is zo’n huislift ook een design stuk, die in verschillende afmetingen, kleuren en met diverse technologieën beschikbaar is. De huislift wordt op deze manier een echt pronkstuk in je interieur. Belangrijk is ook dat je kan kiezen voor een huislift met draaideuren of schuifdeuren.

Ook interessant