Bad of inloopdouche installeren?

Mensen met een kleine badkamer moeten door beperkte plaats keuzes maken. Een ligbad én een douchecabine plaatsen is hierbij niet altijd mogelijk. Maar wat kies je, een bad of inloopdouche? Of een combinatie ervan?

Voordeel van een bad

Het ligbad of zitbad biedt nog altijd veel voordelen t.o.v. een traditionele douche. Om te baden dien je wel tijd vrij te maken. Je kan lekker languit liggen en een ontspannend warm bad nemen zonder de ganse tijd te moeten rechtstaan. Deze me-time werkt heel relaxerend.

Bovendien kan je aan het water supplementen zoals badolie of badschuim toevoegen om een zijdezachte huid te verkrijgen. Wie van baden en wellness in de badkamer houdt, kan altijd een whirlpoolbad installeren met ingebouwde watermassage en airjets ( luchtbellen ).

Offerte inloopdouche

Vrijstaand bad in de badkamer

Voor wie kinderen heeft is het bad net iets makkelijker dan de inloopdouche. Ze al spelend wassen gaat heel goed want ze beleven veel plezier in het badwater. In de douche raken ze sneller afgekoeld én kunnen ze schrik van water krijgen van de constante watertoevoer op hun hoofdje.

Wie veel plaats in de badkamer heeft, kan opteren om een mooi vrijstaand designbad te plaatsen.

Veilig baden

Wie wat ouder is en moeilijk te been is, maar toch van baden houdt, kan opteren om een inloopbad in combinatie met een douche te plaatsen. Of je plaatst een zitbad met douche. Zo kan je altijd veilig baden maar toch nog snel een douche nemen. Uiteraard kan je ook opteren voor de plaatsing van een inloopdouche zonder opstand, zo kan je veilig in- en uit de douche stappen.

Offerte inloopdouche

Instapbad met glazen douchewand

Douchebaden

Heb je niet veel plaats, dan bestaan er zeer kleine ligbaden of je kan een hoekbad plaatsen om plaats te winnen. Wie toch van douchen houdt kan opteren om een douchebad plaatsen. Er wordt tegen de douchewand een douchestang met douchekop geplaatst. Om spatwater te voorkomen plaats je wel best een glazen spatwand.

Soorten douchebaden

Voordeel van een inloopdouche

De inloopdouche met cabine wint meer en meer populariteit omdat je ze dagelijks kan gebruiken zonder veel water te verbruiken. In een mum van tijd kan je je verfrissen zonder veel gedoe. Meer en meer gezinnen met grote kinderen opteren zelfs om het bad te vervangen door de inloopdouche. Zeker als na verloop van tijd een badkamerrenovatie nodig is.

Inloopdouches zijn te verkrijgen in tal van afmetingen zodoende er nog altijd meerdere personen tegelijkertijd kunnen douchen. De kleinere modellen kan je zelfs plaatsen in een kleine badkamer. Sommige inloopdouches met bijhorende douchewanden worden in 1 dag geplaatst, zonder alles te moeten afbreken.

Offerte inloopdouche

Inloopdouche met cabine

Voor wie van wellness in de inloopdouche houdt kan opteren om een stoomdouche met cabine te plaatsen. In de cabine ervaar je de heilzame werking van het Turks stoombad, goed voor een mooie huid en de luchtwegen.

Bad of douche? Het is vooral een persoonlijke keuze. Denk altijd aan de toekomst maar laat vooral de badkamer meegroeien in functie van het gebruik en budget.

Offerte inloopdouche

Ook interessant