Inloopdouche in 1 dag geplaatst: dit zijn de voordelen

Inloopdouche met cabine

Wist je dat je een inloopdouche binnen 1 dag kan laten plaatsen? Dankzij de snelle plaatsing geniet je al de volgende dag van jouw nieuwe douchecabine. Een inloopdouche in 1 dag geplaatst, ontdek hier de voordelen, tips & weetjes.

Wie ouder wordt krijgt te maken met allerlei kleine ongemakken. Het lopen en bewegen gaat wat minder gemakkelijk, zien en horen gaan achteruit en daardoor gaat alles wat minder snel. Daardoor kun je je al snel wat onzeker voelen, vooral op plekken waar je toch al voorzichtig moet zijn. De douche is zo’n plek.

Veilig douchen

Gelukkig zijn er bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in een veilige inloopdouche in 1 dag plaatsen. Met zo’n inloopdouche is de kans dat je je bezeert of een ongeluk krijgt een stuk kleiner. Daardoor ga je weer met een gerust en veilig gevoel douchen.

Voorbeeld inloopdouche die in 1 dag wordt geplaatst
Veilige inloopdouche met zeer lage instap

Inloopdouche met lage instap

Bij standaard doucheruimtes wordt er maar in beperkte mate rekening gehouden met de veiligheid van degene die aan het douchen is. Berucht zijn de muurtjes of opstapjes waar je overheen moet stappen om in de douchebak te komen. Vooral als de vloer al nat is neemt het gevaar op uitglijden bij zo’n hoge instap enorm toe.

Door een inloopdouche met lage instap te plaatsen wordt dat probleem verholpen. Bij dergelijke inloopdouche is er geen muurtje of hoge drempel meer waar je overheen moet stappen. De douchebak zit op hetzelfde niveau als de omliggende vloer. Daardoor loop je zo de douche in en uit.

Offerte inloopdouche

Inloopdouche met antislip vloer

Een inloopdouche in 1 dag plaatsen heeft nog meer voordelen. Bij gewone douches kan de vloer van de douchebak erg glad zijn, vooral als die nat wordt. Dan is het risico op uitglijden erg groot. Bij een inloopdouche met antislip laag is de vloer behandeld, zodat je altijd voldoende grip houdt. De kans dat je uitglijdt wordt daardoor een stuk kleiner. Maar dat is niet alles. Want doordat je het gevoel hebt dat de vloer stroef is ga je ook minder angstig de douche in. Dus dan wordt het douchen gewoon weer een aangenaam onderdeel van de dagelijkse bezigheden.

Zeer snelle plaatsing

Het grootste voordeel van dergelijke inloopdouches is de snelheid waarmee ze geplaatst kunnen worden. In 1 dag worden bestaande baden en oude, gevaarlijke douchecabines vervangen door een mooie en modern ogende inloopdouche. Alles wordt in 1 dag afgewerkt, denk maar aan de afwerking van de badkamerwanden en omliggende vloeren. De tegelzetter voorziet een afwerking in badkamertegels naar keuze. Het voordeel is dat je je na 1 dag terug kan wassen en verfrissen.

Offerte inloopdouche

Veilige inloopdouche met zitbank

Douchewand in gehard glas of kunststof

Een douche is in eerste instantie een plek waar je jezelf lekker moet kunnen wassen. Jonge mensen zijn over het algemeen beter in staat om op natte en gladde oppervlakken te lopen en de kans dat zij vallen is dan ook een stuk minder groot dan mensen op gevorderde leeftijd. Maar behalve uitglijden kan er nog wel meer misgaan in een douche. De wanden van een douchecabine zijn meestal gemaakt van glas. Dat is handig, want glas is waterbestendig en kan gemakkelijk worden schoongemaakt. Maar als je uitglijdt en er tegenaan valt kunnen er scherven ontstaan die ernstige verwondingen veroorzaken.

Gehard glas of kunststof douchewanden

Bij een inloopdouche in 1 dag plaatsen wordt dat probleem meteen opgelost. De wanden van een inloopdouche zijn ook van glas gemaakt, maar dat is een speciaal soort glas, namelijk gehard glas. Mocht je, ondanks de stroeve vloer van de inloopdouche, toch tegen de glazen wanden aan vallen, dan breken die wanden in duizenden hele kleine stukjes. De kans dat je je daar aan verwondt is veel kleiner dan aan de grote scherven van een gewone glazen wand. Er zijn ook douches met douchewanden ik transparant kunststof materiaal. Die kunnen helemaal niet breken.

Moderne inloopdouche kan in 1 dag geplaatst worden

Extra houvast bij een inloopdouche in 1 dag plaatsen

Als je besluit om een inloopdouche in 1 dag te plaatsen is het goed om vooraf met de leverancier te overleggen wat je wensen zijn. Want een inloopdouche met stroeve vloeren en veilige douchewanden is vaak niet voldoende om je ook echt veilig te voelen als je gaat douchen. De meeste leveranciers hebben allerlei handige hulpmiddelen waar je gebruik van kunt maken. Zoals een handgrepen, zodat je je goed kunt vasthouden, en voorzieningen zoals een douchestoel waarmee je zittend kunt douchen. Er zijn ook handige oplossingen voor hele kleine problemen. Zoals producten waarmee het op de grond vallen van zeep en shampoo kan worden voorkomen.

Offerte inloopdouche

Inloopdouche in 1 dag geplaatst

Het plaatsen van een inloopdouche in 1 dag wordt goed voorbereid. Het begint met een bezoek van een adviseur. Die bespreekt wat je wensen zijn en hij zal de oude douche tot in het kleinste detail opmeten.

Vervolgens wordt jouw nieuwe inloopdouche in de fabriek helemaal op maat gemaakt. Op de dag dat je je nieuwe douche krijgt wordt eerst de oude douchecabine of bad voorzichtig verwijderd. Daarbij komt geen breekwerk te pas. De monteurs plaatsen daarna de nieuwe inloopdouche en maken de doucheruimte helemaal stofvrij en schoon. Je kunt dezelfde dag dus nog gebruik maken van je nieuwe veilige inloopdouche.

Premies inloopdouches

Als je een inloopdouche in 1 dag wil laten plaatsen kun je van de Vlaamse overheid financiële ondersteuning krijgen. Als je 65 jaar of ouder bent kun je de Vlaamse Aanpassingspremie voor Ouderen aanvragen bij Wonen Vlaanderen. Deze premie wordt uitgekeerd om inwoners van Vlaanderen te stimuleren om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. De Aanpassingspremie voor Ouderen is afhankelijk van het inkomen. De premie kan worden aangevraagd nadat de inloopdouche is geplaatst. De premie is maximaal € 1.250.

Prijs inloopdouche in 1 dag plaatsen = voorstel op maat

Aangezien elke badkamer of doucheruimte anders is, wordt het moeilijk om richtprijzen te geven. Elke badkamer heeft een andere afmeting, een andere badkamer afwerking en invulling van sanitair en badkamermeubelen. Daarom raden we aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen via onze website. Je ontvangt een prijsvoorstel volledig op maat van je wensen.

Offerte inloopdouche

Ook interessant