Prijs glazen balustrades

Een glazen balustrade is modern en trendy. Maar wat is de glazen borstwering prijs? Wat zal de totaalprijs bepalen van een installatie op balkon, trap of terras?

Prijs glazen balustrades

Soort glazen balustrade Prijs per lopende meter Offerte op maat
Stalen / aluminium balustrades met glas € 125 – € 140 Offerte
Volledig glazen balustrades € 180 – € 650 Offerte

* Prijzen zijn exclusief btw, levering & montage

Prijsvoorbeeld: Voor de opmeting, levering en plaatsing van een 8/8/2 glazen balustrade in gelaagd en gehard veiligheidsglas betaalt u +/- € 600 / lopende meter. ( excl.btw )

Wat zal de prijs bepalen?

1. Afmetingen balustrade

Uiteraard zullen de afmetingen de grootste factor zijn die de totaalprijs zullen bepalen. De minimale beschermingshoogte van een balkonbalustrade ligt op 1100 mm. De lengte is afhankelijk van het aantal meter dat je een borstwering wenst te plaatsen.

De glasdikte zal ook prijsbepalend zijn. Glas dat dient te voldoen aan de doorvalbeveiliging dient minimaal 10mm dik te zijn.

2. Soort glas

Meestal zal geopteerd worden voor gehard glas. Men kan kiezen tussen transparante beglazing, gedeeltelijk matte beglazing of volledig matte beglazing ( melkglas / privacyglas ). Je kan ook opteren om een balustrade in gekleurd glas te plaatsen of voor gezandstraald glas. Over het algemeen is gewoon transparant gehard glas de goedkoopste oplossing voor binnen. Voor buiten zal men opteren voor de plaatsing van veiligheidsglas met folie.

Offerte op maat

Er dient een onderscheidt gemaakt te worden tussen balustrades voor binnen en buiten. Buiten-balustrades zijn altijd voorzien van een folie tussen 2 glazen panelen. Je mag op een meerkost van +/- € 25 / lm rekenen voor de plaatsing van een balustrade met folie.

3. Hoogte / moeilijkheid installatie

De plaats / hoogte waar de balustrade wordt geplaatst zal een stuk van de totaalprijs bepalen. Een buitenplaatsing op grote hoogte zal een stuk meer kosten dan de plaatsing van bijvoorbeeld een trapleuning in glas of een balustrade van een vide.

Voorbeeld glazen trapleuning met zijmontage inox handgreep

Wordt de balustrade op een dakterras geplaatst als glazen windscherm of als glazen balustrade van een balkon, dan zullen de montagekosten oplopen. Niet alleen dienen alle glasplaten op grote hoogte worden gebracht, ( kraan ) ook de montage wordt een stuk bemoeilijkt door bijvoorbeeld windbelasting. Denk maar aan de plaatsing van glazen balustrades van appartementen.

Voorbeeld glazen balustrade balkon appartement met inox staanders en handgreep

4. Vorm glasbalustrades

De meeste borstweringen bestaan uit rechte glazen glasplaten. Dit zijn ook de goedkoopste modellen. Maar om mensen bijvoorbeeld veilig op een spiltrap of draaitrap te beschermen kan geopteerd worden voor ronde glazen balustrade. Dergelijke glaspanelen zijn afgerond én boven en onder rond afgeschuind. Meestal gaat het om glazen balustrades die op maat worden vervaardigd waarbij de montage een stuk moeilijker is dan bij een rechte trap.

Offerte op maat

5. Glazen balustrades op maat

De meeste balustrades worden ter plaatse opgemeten en vervolgens op maat gemaakt. De glazen borstwering op maat kan voorzien worden in tal van soorten glas. Aangezien het hier om maatwerk gaat, is het mogelijk dat bepaalde stukken glas op maat afgewerkt dienen te worden. Dit brengt een meerprijs met zich mee.

Voorbeeld moderne volledig glazen balustrade met inox handgreep boven vide

6. Soorten glazen balustrades

Er bestaan een aantal soorten balustrades en onderscheiden zich door hun opbouw en gebruikte materialen.

  • De aluminium glazen balustrade wordt opgebouwd uit verschillende staanders en liggers. Afhankelijk of je te maken hebt met gehard glas als vulelement of als structureel element zullen de liggers en staanders opgebouwd worden. Over het algemeen worden aluminium balustrades voorzien van een gepoederlakte coating in een RAL-kleur naar keuze. Of je kan opteren voor een inox balustrade.
  • Om het zicht niet te belemmeren wordt meestal gekozen voor een volledig volledig beglaasde borstwering. De glazen platen worden netjes naast elkaar geplaatst zonder staanders. Opteer je voor een balustrade met handgreep, dan kan je kiezen tussen staal, inox of een handgreep in hout.
    De vorm kan je zelf kiezen: rond of recht. De prijs kan verschillen indien je de montage van de handgreep zijdelings of bovenaan de glasplaat voorziet.
Voorbeeld glazen borstwering dakterras in heldere beglazing

Bespaar en doe-het-zelf

Het is ook mogelijk om goedkope glazen balustrades in online webshops te kopen. Dit is waarschijnlijk de goedkoopste manier om een balustrade te plaatsen. Let er wel op dat het meestal om doe-het-zelf glazen balustrades gaat. Je kan zelf alles opmeten, de maten online doorgeven en het type balustrade aangeven dat je wenst te plaatsen. Vervolgens kan je alles zelf afhalen en zelf monteren. Ga je prijzen vergelijken vergelijk dan goed wat in de prijs inbegrepen zit. ( levering, btw, montage… ) Uiteraard dien je wel handig te zijn en moet alles volgens de wetgeving geplaatst worden.

Wens je toch alles te laten monteren, reken dan op een montagekost van € 40 – € 60 per lopende meter.

Prijs glazen balustrades vergelijken

Wij raden aan om altijd met een vakman of een geregistreerde aannemer samen te werken. Via onze site kan je een gratis en vrijblijvend offerte aanvragen bij verschillende bedrijven die professioneel balustrades in glas plaatsen. Klik hier en vraag uw gratis offertes aan.

Ook interessant