Prijs glazen tafelblad

Tafelbladen in glas zijn glaspanelen en kunnen geplaatst worden op allerhande tafels, denk maar aan de salontafel, moderne bureautafel, eettafel, tuintafel… maar kunnen ook buiten toegepast worden. Wat kost een tafelblad in glas? Wat kosten ronde en rechte glazen tafelbladen?

Prijs rechte glazen tafelbladen

Onderstaand kan je een aantal richtprijzen vinden van rechthoekige glazen tafelbladen of vierkante glazen tafelbladen. De randafwerking is standaard geslepen. We maken een overzicht van glazen tafelbladen van 6 mm en 8 mm dikte in gehard glas. Je mag op een gemiddelde kost van € 120 / m² rekenen. ( excl. levering & plaatsing ) Het slijpen van de randen kost ongeveer +/- 8 € / lm.

Soort glas Dikte glas Prijs per m²
Gehard helder veiligheidsglas / geslepen 6 mm € 65
Gehard helder veiligheidsglas / geslepen 8 mm € 80
Gehard extra helder veiligheidsglas / geslepen 6 mm € 130
Gehard extra helder veiligheidsglas / geslepen 8 mm € 180
Gehard mat veiligheidsglas / geslepen 6 mm € 125
Gehard extra helder veiligheidsglas / geslepen 8 mm € 150

*Bovenstaande prijzen zijn exclusief levering en BTW.

Prijs ronde glazen tafelbladen

Onderstaand kan je een aantal richtprijzen vinden van ronde glazen tafelbladen of ovale glazen tafelbladen. De randafwerking is rond standaard geslepen. We maken een overzicht van glazen tafelbladen van 6 mm, 8 mm en 10 mm dikte in gehard glas.

Soort glas Dikte glas Prijs per m²
Gehard helder veiligheidsglas / geslepen 6 mm € 125
Gehard helder veiligheidsglas / geslepen 8 mm € 160
Gehard helder veiligheidsglas / geslepen 10 mm € 195

*Bovenstaande prijzen zijn exclusief levering en BTW.

Moderne salontafel met glazen blad

Dikte glazen tafelblad

Om glasbreuk te voorkomen wordt aangeraden om een tafelblad op maat te laten maken met minimale dikte van 6mm. Voor buitentafels in glas wordt een glasdikte van minimum 10 mm aangeraden.

Soorten tafelglas

Meestal wordt geopteerd voor de plaatsing van gehard glas. Deze glassoort is vele male sterker ( +/- 5x ) dan niet-gehard glas of gewoon glas. Bij glasbreuk zal het glas in duizenden stukjes uiteenvallen en is het bijna onmogelijk om snijwonden op te lopen.

Glas beschermt tafelbladen

Meestal wordt gekozen voor de plaatsing van glazen tafelbladen in helder of doorzichtig glas. Het voordeel is dat het tafelblad beschermt wordt maar het originele tafelblad nog mooi zichtbaar blijft. Daarom is het een zeer goede beschermer van houten tafelbladen. Wens je het tafelblad niet meer te zien, dan kan je opteren voor de plaatsing van een glazen tafelblad in mat glas of melkglas. Tafelbladen worden ook gebruikt als spatwanden in glas.

Moderne salontafels en eettafels worden ook opgebouwd in gekleurd glas, getint glas of gelakt glas.

Glazen tafelblad op maat laten maken

Tegenwoordig kan je in tal van webshops een glazen tafelblad op maat laten maken. De prijzen die worden weergegeven, zijn meestal exclusief btw en levering. Een glazen tafelblad kopen, plaats dan een bestelling in een webshop of glashandel in je land of ga het zelf afhalen. Door het groot soortelijk gewicht van glas betaal je snel € 35 – € 50 verzendingskosten.

Het is perfect mogelijk om een glazen tafelblad op maat te laten snijden

Prijzen vergelijken

Wens je een goedkoop glazen tafelblad te laten maken, vergelijk dan via onze website de prijzen bij 4 professionele aanbieders van interieurglas. Vraag hier een gratis offerte aan.

Ook interessant