Prijs glazen spatwand keuken

Dankzij de plaatsing van een spatwand in glas kan je de volledige keukenmuur of de muur achter de kookplaat mooi proper houden. Maar wat kost een glazen spatwand eigenlijk?

De prijs voor een keuken achterwand in glas is niet goedkoop. Je dient immers te opteren voor de plaatsing van een kwalitatief interieurglas dat geschikt is tegen hoge temperaturen. De glasplaat zal ook voldoende dik moeten zijn. Onderstaande tabel geeft een prijslijst weer. Je kan de prijzen vergelijken met spatwanden voor badkamers.

Prijs glazen spatwand per m² in de keuken

Onderstaande prijzen zijn richtprijzen, exclusief opmeting, plaatsing en BTW.

Soort glazen spatwand Prijs plaatsing per m²
Spatwand in helder glas €45 – €65
Spatwand in extra helder glas €140 – €160
Spatwand in gekleurd / gelakt glas €150 – €170
Spatwand met volledige LED-verlichting €1.250

Wat gaat de totaalprijs van rugwand bepalen

De totaalprijs voor de plaatsing van een keukenwand in glas, is afhankelijk van een aantal factoren, denk maar aan:

  • afmeting glasplaten
  • soort glas ( helder / mat )
  • RAL-kleur glas ( gelakt / gekleurd )
  • maatwerk ( uitsparing stopcontacten / verlichting / kookplaat… )
  • zelf opmeten of laten opmeten
  • zelf plaatsen of laten plaatsen
  • LED verlichting of niet voorzien
  • randafwerking of niet
  • montagekit
  • afstand magazijn tot adres plaatsing
Witte glazen spatwand boven het aanrecht van de keuken

Prijsvoorbeeld gekleurde keuken spatwand in helder glas

De gekleurde of gelakte spatwanden zijn goedkoper dan standaard spatwanden in helder glas. Populair zijn de witte spatwanden, of spatwanden in grijs, blauw, oranje of zwart.

Spatwand achter kookfornuis

Je kan zelf bepalen hoeveel geld je wenst te investeren in een glazen spatwand. Om de kosten te drukken kan je opteren om enkel een glazen spatwand achter de kookplaat ( 90 x 70 cm ) te plaatsen. Hierbij dien je rekening te houden met een kostprijs van ongeveer +/ €120. ( excl. opmeting, levering en plaatsing ). Hou er wel rekening dat slechts een deel van het aanrecht zal bekleed worden met de spatwand.

Spatwand over volledig aanrecht

Wie geen of weinig onderhoud wenst aan keukenmuren en wat meer budget heeft, kan opteren om de volledige lengte van het aanrecht te voorzien van een keukenwand in glas. De prijs van een gelakte glazen spatwand van 300 x 70 cm komt neer op ongeveer +/- € 350.  ( excl. opmeting, levering en plaatsing ).

Prijs spatwand met LED verlichting

Wie een luxe glazen spatwand in de keuken wenst, kan deze voorzien van de benodigde verlichting. Vandaag wordt gewerkt met LED-verlichting de vorm van LED-strips. Je kan opteren om de glazen plaat volledig te verlichten of slechts de boven of onderkant. Als je opteert voor een volledige verlichting, kan dien je rekening te houden met een kostprijs van +/- €1250 / m².

Glazen spatwand keuken met blauwe LED-verlichting

Extra kosten slijpen, gaten boren en uitsparingen

Laat je niet misleiden door aanbieders en webshops met goedkope spatwanden in glas. Hou er rekening mee dat de glazen plaats eventueel dient voorzien te worden van uitsparingen en gaten voor montage en de plaatsing van de stopcontacten boven het aanrecht. Hou ook rekening met voldoende dikte.

Bij spatwanden groter dan 2m² wordt een glasplaat met een minimale dikte van 8mm aangeraden. Laat ook je glazen spatwand rondom rond slijpen, je mag rekenen op een kleine meerprijs ( +/- €5 – €8 / lm ) maar het maakt de glasplaat een stuk veiliger om te plaatsen en te gebruiken.

Prijs uitsparingen stopcontacten

Aantal stopcontacten Prijs per stuk
Enkel stopcontact €50
Dubbel stopcontact €75
Drie-dubbel stopcontact €100

Prijs opmeten, levering en plaatsing

Er zal een extra kost aangerekend worden voor het opmeten, leveren en plaatsen van de spatwand in de keuken. Uiteraard kan je ook zelf de plaatsing voorzien, maar dan ben je zelf verantwoordelijk bij eventuele gebreken of glasbreuk. Wij raden aan om altijd alles te laten opmeten en te laten monteren door ervaren glaszetters en glasbedrijven. Zij beschikken over de juiste transportmiddelen en plaatsen het glas veilig en wel op de juiste plaats in de keuken. Wens je een spatwand van 300 x 70 cm te laten opmeten, leveren en plaatsen, dan mag je op een kostprijs van +/ € 900 rekenen.

Prijs spatwand in glas vergelijken = offertes aanvragen

Vraag steeds verschillende prijsoffertes aan om de prijzen te kunnen vergelijken. Vraag steeds een totaalprijs voor de volledige opmeting, levering en plaatsing van de glazen keukenwanden. Vergelijk ook steeds hetzelfde soort glas en dikte.

Ook interessant