Prijs glazen deuren: draaideuren en schuifdeuren

Prijs glazen deuren nodig? Wij geven een overzicht van de glasdeur prijzen. Vergelijk glazen binnendeuren zoals draaideuren en schuifdeuren.

Glazen deur op maat laten maken

Bij de betere glashandel kan je een glazen deur op maat laten maken. Een vakman komt alles opmeten, leveren en plaatsen. Aangezien glazen deuren zwaar zijn om te transporteren en lastig zijn om ze goed te plaatsen, raden wij aan om glazen binnendeuren altijd te laten plaatsen door een professioneel glasbedrijf met eigen plaatsingsdienst. Bovendien hebben de meeste glazeniers een showroom waar je rustig de prijzen en soorten deuren kan gaan bekijken. Bovendien geven ze advies omtrent glasdikte, afwerking en het deurbeslag.

Voor een glazen draaideur in 8 mm gehard glas mag je rekenen op een totaalkost van ongeveer € 1.250. Hierbij wordt wel alles opgemeten, geleverd en geplaatst. Bovendien zit het deurbeslag inbegrepen.

Offerte glazen deuren

Prijs glazen deuren glashandel

Soort deur Afmeting Prijs*
Glazen draaideur – 8 mm gehard glas 80 cm € 1.250
Glazen schuifdeur – 8 mm gehard glas 90 cm € 1.250 – € 1.500
Glazen pivoterende deur – 8 mm gehard glas 120 cm € 1.500

*Prijzen zijn exclusief btw, inclusief levering, plaatsing en deurbeslag.

Glazen deur zelf plaatsen

Ook de DIY-speciaalzaak biedt glazen deuren te koop aan in hun winkel of webshop. Je dient wel de glazen deuren zelf af te halen of voor een kleine meerprijs kan je de deur thuis laten leveren. De meeste glazen deuren zitten in een pakket verpakt, waarin de deur, het beslag, scharnieren en omranding zit. Plaats je de deuren zelf, dan sta je ook in voor de kwaliteit van het werk. Je kan je niet verhalen op een eventuele garantie. De deuren zijn een stuk goedkoper maar minder geschikt voor zeer intensief gebruik.

Voor een glazen draaideur in 8 mm gehard glas mag je rekenen op een totaalkost van ongeveer € 350. Je dient wel alles zelf af te halen, te plaatsen en af te werken.

Prijs glazen deuren doe-het-zelf

Soort deur Afmeting Prijs*
Glazen draaideur – 8 mm gehard glas 80 cm € 200 – € 400
Glazen schuifdeur – 8 mm gehard glas 90 cm € 300 – € 450

*Prijzen zijn inclusief btw, exclusief levering en plaatsing.

Offerte glazen deuren

Soort glazen binnendeur

Eerst en vooral zal de soort glazen draaideur een grote rol in prijsbepaling spelen. Het verschil zit hem in hoe de binnendeuren zich openen en hoe ze gemonteerd worden. Glazen scharnierdeuren worden via een aantal scharnieren tegen de zijkant van de deuropening gemonteerd, terwijl glazen vloerveerdeuren via scharnieren in de hoeken geopend kunnen worden. Over het algemeen mag je rekenen op een meerprijs van +/- 30% voor de plaatsing van een vloerveerdeur.

Je kan kiezen tussen volledig glazen deuren of deuren voorzien van een kader. Populair zijn de retro “Steel Look” glazen deuren met zwarte kader.

Dubbele glazen deur in kantoorruimte

Prijs glazen pivotdeur

Bij pivoterende binnendeuren zit het scharnier boven en onder in het midden of worden ze excentrisch geplaatst. Aanzien een pivotdeur in glas altijd een stuk groter is dan een standaard glazen deur ( 70 – 80 cm ), mag je op een meerprijs van 40% per deur rekenen. Je betaalt als snel € 2.200 voor een pivotdeur van 1300 x 2150 mm. De prijs zal ook een stuk verschillen indien je een pivotdeur met of zonder kader koopt.

Beglazing

Meestal zal gewerkt worden met gehard glas. Dit is zeer sterk glas en vele malen sterker dan gewoon glas. De goedkoopste deuren worden vervaardigd standaard helder glas. Er wordt een meerprijs gevraagd voor de plaatsing van extra helder glas, getint glas, gelakt glas of mat glas ( gezuurd glas )  of melkglas.

Soort glas Afmeting Prijs*
Helder gehard glas – 8 mm 100 cm x 100 cm € 90 / m²
Extra helder gehard glas – 8 mm 100 cm x 100 cm € 170 / m²
Mat gehard glas – 8 mm 100 cm x 100 cm € 150 / m²
Gekleurd gehard glas – 8 mm 100 cm x 100 cm € 100 / m²

*Prijzen exclusief btw, levering, montage en deurbeslag – inclusief randafwerking

Offerte glazen deuren

Glazen schuifdeur in mat glas

Deurbeslag ( klink / handgreep / slot )

Vergeet de kosten voor het leveren en plaatsen van het deurbeslag niet. Denk maar aan:

  • Deurgrepen & deurknoppen
  • Deurloopsloten
  • Glasklemmen
  • Komgrepen
  • Scharnieren
  • Stabilisatiestangen
  • U-profielen

Dikte glazen binnendeuren

De meest glazen binnendeuren worden vervaardigd in 8 mm/ 10 mm of 12 mm. Je mag per 2 mm extra dikte rekenen op een meerprijs van +/- € 30 / m².

Plaats installatie

Ten slotte zal ook de plaats waar de deuren moeten geïnstalleerd worden een rol spelen in de totaalprijs. Dienen de deuren een aantal verdiepingen te overbruggen?  Worden de glazen deuren op grote hoogte geplaatst… ( appartement / kantoor ) dan kan het zijn dat er een lift aan te pas komt. Er kan een meerprijs aangerekend worden.

Hoeveelheidskorting

Wens je meerdere glazen deuren te bestellen? Dan kan je met de leverancier een hoeveelheidskorting overeenkomen. Zo bespaar je op de totaalprijs.

Prijs vergelijken = offertes vergelijken

De investering in glazen deuren is niet gering. Informeer je daarom genoeg door een aantal prijsoffertes te vergelijken bij professionele glasbedrijven. Vraag hier offertes aan.

Offerte glazen deuren

Ook interessant