Beste Werkblad? Vergelijk Voor- en nadelen van Keukenbladen

De keuze in werkbladen voor keukens is enorm groot. Maar wat zijn de eigenschappen van een werkblad en welke zijn de beste? Wij tonen een overzicht van meer dan 12 soorten keukenbladen.

Eigenschappen werkbladen vergelijken

In onderstaande tabel vergelijken we de eigenschappen van de meest geplaatste werkbladen voor keukens. We vergelijken hoe goed het werkblad tegen warmte & hitte bestand is, of het al dan niet krasgevoelig is en gevoelig is voor vocht en vlekken. Ten slotte vergelijken we hoe goed het werkblad te onderhouden is en hoe gunstig de aankoopprijs is.

😀 = slecht 😀 😀 = minder goed  😀 😀 😀 = goed 😀 😀 😀 😀 = zeer goed

Eigenschappen keukenwerkblad vergelijken
Soort Hitte Krassen Vlekken Onderhoud Prijs
Graniet 😀😀😀😀 😀😀😀 😀😀 😀😀😀 😀😀
Hout – Massief 😀😀 😀😀 😀😀 😀😀 😀😀😀
Keramiek 😀😀😀😀 😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀
Composiet 😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀 😀😀😀 😀😀
Kunststof 😀 😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀😀
Terrazzo 😀😀😀😀 😀😀 😀😀😀 😀😀 😀😀😀
Blauwe steen 😀😀😀😀 😀😀😀 😀😀 😀😀😀 😀😀😀
Hout – Laminaat 😀😀 😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀😀
RVS – Inox 😀😀😀😀 😀 😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀
Hout – Volkern 😀😀 😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀 😀😀😀😀
Dekton 😀😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀😀 😀😀😀😀 😀
Beton / Beton ciré 😀😀😀😀 😀😀 😀😀 😀😀😀 😀😀😀
Glas 😀😀😀😀 😀😀 😀😀 😀😀😀😀 😀😀

 

Offerte werkblad

Beste werkbladen tegen warmte en hitte

 1. Roestvrij staal: Roestvrijstalen werkbladen zijn duurzaam en kunnen hoge temperaturen weerstaan. Ze zijn bestand tegen vlekken, corrosie en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt. Roestvrij staal kan echter wel gevoelig zijn voor krassen.
 2. Graniet: Natuursteen werkbladen zijn hittebestendig en zien er elegant uit. Graniet en kwartsiet zijn natuurlijke stenen die goed bestand zijn tegen warmte en krassen. Ze moeten echter periodiek worden afgedicht om vlekken te voorkomen.
 3. Keramiek: Keramische werkbladen zijn zeer hittebestendig en kunnen temperaturen tot 1000°C weerstaan. Ze zijn ook krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Keramiek is echter relatief zwaar en kan gevoelig zijn voor stoten.

Beste werkbladen tegen krassen & stoten

 1. Graniet: Granieten werkbladen zijn hard en bestand tegen krassen en stoten. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
 2. Composiet: Composiet werkbladen zijn gemaakt van gemalen kwartssteen gemengd met harsen. Ze zijn zeer duurzaam en bestand tegen krassen, stoten en vlekken. Bovendien zijn ze beschikbaar in een breed scala aan kleuren.
 3. Keramiek: Keramische werkbladen zijn hard en krasbestendig. Ze kunnen stoten weerstaan en zijn over het algemeen duurzaam, maar ze kunnen gevoelig zijn voor breuk bij zware impact.

Beste werkbladen tegen vocht & vlekken

 1. Composiet: Composiet werkbladen zijn bijzonder geschikt voor vochtige omgevingen, omdat ze niet poreus zijn. Dit betekent dat ze niet snel water opnemen en minder vatbaar zijn voor vlekken. Ze vereisen ook weinig onderhoud en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt.
 2. Graniet: Granieten werkbladen zijn meestal goed bestand tegen vocht en vlekken, vooral als ze regelmatig zijn afgedicht. Graniet heeft van nature een lage porositeit, wat helpt om vlekken te voorkomen.
 3. Keramiek: Keramische werkbladen zijn niet poreus en hebben een hoge weerstand tegen vocht en vlekken. Ze zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud.

Beste werkbladen om te onderhouden

 1. Composiet: Kwartscomposiet werkbladen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze zijn niet poreus en vereisen geen speciale afdichting. Gemorste vloeistoffen kunnen gemakkelijk worden schoongeveegd en ze zijn over het algemeen bestand tegen vlekken en krassen.
 2. Laminaat: Laminaat werkbladen kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek. Kies voor laminaat met een textuur of afwerking die minder gevoelig is voor vingerafdrukken en krassen.
 3. Natuursteen (graniet): Granieten werkbladen kunnen eenvoudig worden gereinigd met een milde zeepoplossing en water. Regelmatige afdichting kan helpen om vlekken te voorkomen.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Het bepalen van het beste werkblad in termen van prijs-kwaliteitverhouding hangt af van verschillende factoren, waaronder je budget, de duurzaamheid die je zoekt en je persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele werkbladmaterialen die over het algemeen een goede balans bieden tussen prijs en kwaliteit:

 1. Composiet: Kwarts werkbladen bieden over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn duurzaam, niet poreus en bestand tegen vlekken en krassen. Hoewel ze niet het goedkoopste zijn, bieden ze wel een lange levensduur en vereisen ze weinig onderhoud.
 2. Laminaat: Laminaat werkbladen zijn vaak een betaalbare optie met een redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en zijn relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden.
 3. Graniet: Granieten werkbladen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding vanwege hun duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Ze kunnen echter iets duurder zijn dan sommige andere materialen.
Tip: Vergelijk hier alle werkblad prijzen

Het is belangrijk om rekening te houden met de totale kosten, inclusief installatie en eventuele extra’s zoals randafwerking en afdichtingsmaterialen, bij het bepalen van de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw behoeften.

 

Offerte werkblad

Ook interessant