Dekton keukenblad op maat: Voor- en nadelen, Kleuren, Dikte + Prijs

Dekton keukenblad laten plaatsen? Ontdek hier alles over het aanrecht in Dekton zoals de eigenschappen, voor- en nadelen, kleuren, behandeling, randafwerking en prijs.

Samenstelling Dekton keukenblad

Dekton bestaat uit 100% natuurlijke materialen (glas, kwarts porselein) dat onder extreem hoge druk wordt geperst, waardoor dit stenen blad uitzonderlijke eigenschappen heeft. Maar in verhouding met andere bladen van steen is het vanwege deze hardheid wel gevoeliger voor stootschade (chipgevoeliger) aan de rand.

Eigenschappen Dekton werkblad

Een Dekton werkblad is een ultracompact, duurzaam materiaal dat wordt gewaardeerd om zijn uitstekende eigenschappen. Het is bestand tegen hoge temperaturen, krassen, vlekken en UV-licht, waardoor het ideaal is voor keukentoepassingen zoals een werkblad. Dekton is non-poreus, wat betekent dat het niet absorbeert en gemakkelijk te reinigen is. Het biedt ook een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor het past bij diverse interieurstijlen. Met zijn extreme duurzaamheid en onderhoudsgemak is Dekton een populaire keuze voor hoogwaardige keukenwerkbladen en andere oppervlakken.

Toepassing Dekton in keukens

Dekton wordt dankzij haar positieve eigenschappen op tal van plaatsen in de woning toegepast. Vooral in de keuken is het een populair materiaal. Denk maar aan de plaatsing van Dekton voor:

 • Aanrecht keukenkasten;
 • Werkblad keukeneiland;
 • Vloeren & plinten;
 • Vensterbanken;
 • Achterwand / Spatwand;
 • Afwasbak;

Offerte dekton werkblad

Voor- en nadelen Dekton aanrechtblad

– Hittebestendig
– Krasbestendig
– Vlekbestendigheid
– UV-bestendiig

– Kostprijs
– Vrij zwaar
– Kan minder tegen puntbelasting, gevaar voor breuk
– Moeilijk te herstellen

Kleuren, motieven, tekeningen

Dekton by Consentino biedt een uitgebreide reeks collecties met diverse stijlen en texturen voor hun hoogwaardige keramische oppervlakken. Hier zijn korte beschrijvingen van enkele van deze collecties:

 1. Pietra Kode: De Pietra Kode-collectie kenmerkt zich door de elegantie van natuursteen en biedt een scala aan prachtige kleuren en texturen geïnspireerd op de schoonheid van marmer en steen.
 2. Onirika: Onirika is een collectie met gewaagde en opvallende ontwerpen, waarbij fantasierijke patronen en kleuren tot leven komen op Dekton-oppervlakken.
 3. Silverkoast: Silverkoast brengt de natuurlijke uitstraling van hout naar Dekton, met een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor interieur- en exterieurtoepassingen.
 4. Kraftizen: Kraftizen is geïnspireerd op de kunst van handgemaakt papier en biedt een zachte, textuurrijke uitstraling met een eigentijdse twist.
 5. Industrial Collection: Deze collectie combineert de ruwe esthetiek van industriële materialen met de technische voordelen van Dekton, waardoor een moderne en stoere uitstraling ontstaat.
 6. Liquid: Liquid is een collectie die vloeiende bewegingen en organische vormen weergeeft, waardoor een unieke en dynamische uitstraling wordt gecreëerd.
 7. Stonika Xgloss Collection: Stonika Xgloss is een collectie met hoogglanzende oppervlakken die de uitstraling van natuursteen met een luxueuze afwerking combineert.
 8. Natural Collection: De Natural Collection biedt een assortiment van oppervlakken met een natuurlijke uitstraling, geïnspireerd op diverse gesteenten en mineralen.
 9. Chromica: Chromica is een collectie met heldere en levendige kleuren die ideaal zijn voor het creëren van opvallende ontwerpen.
 10. Solid Collection: De Solid Collection biedt tijdloze en monochrome oppervlakken met een elegante en minimalistische uitstraling.
 11. Technical Collection: De Technical Collection omvat geavanceerde technische oppervlakken met eigenschappen zoals hoge weerstand en duurzaamheid, geschikt voor veeleisende toepassingen.

Dekton REM

Dekton Grafite

Dekton Albarium

Afwerking Dekton

Het oppervlak van Dekton keukenbladen kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, we sommen ze even op:

Gepolijste Dekton-keukenbladen hebben een hoogglanzende afwerking die een prachtige glans en reflectie biedt. Deze afwerking zorgt voor een elegante en luxueuze uitstraling en is goed bestand tegen vlekken.

Suède is een afwerking die een zacht en aangenaam aanvoelend oppervlak creëert. Het heeft een lichte textuur en een matte uitstraling, wat helpt om eventuele vingerafdrukken en vlekken te verbergen. Suède is populair vanwege zijn warme en natuurlijke uitstraling.

Mat

Mat afgewerkte Dekton-keukenbladen hebben een gladde, niet-glanzende afwerking. Deze afwerking is modern en strak, en het minimaliseert de reflectie van licht, waardoor het een uitstekende keuze is voor minimalistische keukenontwerpen. Mat is ook krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden.

Geavanceerde en innovatieve behandeling die zorgt voor antislip oppervlakken.

Velvet is een oppervlakteafwerking die een zijdezachte, matte uitstraling biedt. Het voelt fluweelachtig aan en heeft een luxueuze uitstraling. Deze afwerking is bestand tegen vingerafdrukken en is gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een populaire keuze is voor moderne keukenontwerpen.

 

Randafwerking werkblad in Dekton

Je hebt een aantal mogelijkheden hoe je de rand van het werkblad wenst af te werken. Je kan het blad rondom rond laten afwerken ( voor een keukeneiland ) of slechts een paar zijden. De opstelling van het keukenblad al bepalen hoeveel randen te dient af te werken. Het aantal randen en de soort randafwerking zal de prijs van het werkblad beïnvloeden.

Soorten randafwerkingen

 • Massief: is de dikte van het werkblad zelf ( 12 mm – 20 mm )
 • In verstek opgedikt of verhoogd: verhoogde rand in verstek gezaagd ( 20 tot 100 mm )

Offerte DEKTON werkblad

Dikte Dekton werkbladen

Dekton kan op maat gesneden worden, maar wegens de eigenschappen van Dekton, worden de massieve werkbladen in een minimale dikte van 20 mm en 30 mm aangeboden. Er worden ook Dekton keukenbladen gemaakt met plaatdikte van 0,8 cm, powerboard, stug schuim en vervolgens weer een powerboard.

Uitsparingen

Dekton werkbladen kunnen ook voorzien te worden van de nodige uitsparingen. Hierbij worden gaten en sleuven gefreesd in het materiaal om de openingen te bekomen. Veel gevraagde uitsparingen dienen voor de plaatsing van een ingebouwde dampkap, stopcontact, keukenkraan, friteuse, wasbak… in het werkblad.

Dekton werkblad op maat laten maken

Voor zowel nieuwe keukens als keukenblad renovaties, kun je een keukenblad op maat laten maken door een keukenbedrijf uit je buurt. Hierbij een overzicht hoe een succesvolle installatie verloopt:

Het proces begint met het kiezen van het gewenste Dekton-materiaal voor het keukenblad. Dit omvat het selecteren van de kleur, textuur en afwerking die het beste bij het keukenontwerp passen.

Nadat het materiaal is gekozen, wordt de keuken nauwkeurig gemeten. Dit omvat het meten van de ruimte waarin het keukenblad wordt geïnstalleerd, inclusief uitsparingen voor gootstenen, kookplaten en andere apparaten.

Op basis van de metingen wordt een offerte opgesteld, inclusief de kosten van het Dekton-materiaal en de installatie. Als de offerte wordt geaccepteerd, wordt het keukenblad besteld.

Het geselecteerde Dekton-materiaal wordt in de juiste vorm gesneden en voorbereid voor installatie. Eventuele randafwerkingen en uitsparingen worden tijdens deze fase gemaakt.

Voordat het keukenblad wordt geïnstalleerd, moet de keukenruimte worden voorbereid. Dit omvat het verwijderen van het oude keukenblad, controleren of de ondergrond vlak is en eventuele aanpassingen aan de kasten.

Het Dekton-keukenblad wordt geïnstalleerd door professionele vakmensen. Dit omvat het plaatsen van het blad op de kasten en het zorgvuldig bevestigen van het materiaal. Eventuele uitsparingen voor gootstenen en kookplaten worden nauwkeurig gemaakt.

Als onderdeel van de installatie worden de nodige aansluitingen gemaakt voor de gootsteen, kranen en andere keukenapparatuur.

Het keukenblad wordt zorgvuldig afgewerkt, inclusief het aanbrengen van kit om waterdichtheid te garanderen en het verwijderen van eventuele lijmresten.

Na de installatie wordt het keukenblad gecontroleerd op eventuele gebreken en wordt ervoor gezorgd dat alles correct is geïnstalleerd.

Het voltooide Dekton-keukenblad wordt overgedragen aan de klant. Eventuele laatste aanpassingen of afwerkingen worden aangebracht indien nodig.

De klant ontvangt instructies voor het onderhoud en de reiniging van het Dekton-keukenblad om de duurzaamheid en schoonheid ervan te behouden.

Onderhoud Dekton

Een Dekton werkblad vereist minimaal onderhoud. Dagelijks schoonmaken met een zachte doek en warm water is voldoende voor verwijdering van vuil en vlekken. Voor hardnekkige vlekken kunnen milde reinigingsmiddelen worden gebruikt. Vermijd schurende materialen en agressieve chemicaliën. Bescherm het tegen hete pannen met onderzetters. Dekton is kras- en hittebestendig, maar het blijft aanbevolen om snijplanken te gebruiken. Regelmatige afdichting is niet nodig, waardoor het een duurzaam en onderhoudsarm oppervlak is voor keukenwerkbladen.

Prijs Dekton werkblad

De prijs van een Dekton werkblad hangt af van een aantal factoren zoals de soort, afmetingen, dikte, aantal uitsparingen, randafwerking, vervoers- en plaatsingskosten enz… Je dient gemiddeld te rekenen op een kost van €600 – €750 per lopende meter voor een Dekton werkblad met een diepte van ongeveer 60 cm.

Hoeveel kost jouw keukenblad in Dekton?

Zoals je kan lezen zijn er tal van criteria die de totaalprijs van een Dekton werkblad zullen bepalen. Vraag daarom eerst een offerte aan bij een leverancier van werkbladen uit jouw buurt.

Offerte DEKTON werkblad

Ook interessant