Prijs Werkblad op Maat: +12 prijzen volgens Soort vergelijken

De prijs van een werkblad is een cruciale overweging bij het plannen van een keukenrenovatie. Diverse factoren, zoals het gekozen materiaal, de afmetingen en de afwerking, bepalen de kosten. Een weloverwogen beslissing resulteert in een duurzaam en functioneel werkblad dat past bij het budget en de stijl van de keuken.

Prijs werkblad voor keukens per m²

Je dient gemiddeld op een kost van €400 per m² te rekenen voor de plaatsing van een werkblad op maat in keukens.

Onderstaande tabel geeft de richtprijs per vierkante meter weer voor de populairste materialen voor het keukenaanrecht, keukeneiland en werkblad voor spoelbak.

Prijs werkblad keuken vergelijken
Soort werkblad Dikte Prijs excl. BTW
Keramisch 12 mm €650 – €1.000 m²
Graniet 20 mm €450 – €700 m²
Composiet 20 mm €450 – €750 m²
Dekton 20 mm €600 – €750 m²
Marmer 20 mm €600 – €1.000 m²
Blauwe steen 20 mm €300 – €450 m²
Hout – Laminaat 20 mm €100 – €150 m²
RVS – Inox 20 mm €400 – €475 m²
Volkern 20 mm €150 – €260 m²
Corian 20 mm €220 – €320 m²
Beton / Beton ciré 40 mm €200 – €400 m²
Glas 20 mm €125 – €700 m²

 

Offerte werkblad

Wat zal de totaalprijs van een werkblad bepalen?

 1. Materiaalkeuze: Het type materiaal dat je kiest voor het werkblad heeft de grootste invloed op de kosten. Verschillende materialen hebben uiteenlopende prijsklassen, afhankelijk van hun duurzaamheid, zeldzaamheid en populariteit. Werkbladen op basis van hout zoals laminaat & volkern zullen goedkoper zijn dan composiet & natuursteen.
 2. Afmetingen: De totale oppervlakte van het werkblad beïnvloedt de kosten. Hoe groter het werkblad, hoe meer materiaal er nodig is en hoe hoger de kosten zullen zijn. De prijs voor een werkblad op maat schiet de hoogte in als je afwijkt van de standaard afmetingen.
 3. Dikte van het materiaal: De dikte van het werkblad kan variëren, en dikker materiaal kan duurder zijn. Een dikker werkblad kan ook extra stabiliteit en duurzaamheid bieden. Werkbladen worden meestal tussen 12 mm – 20 mm – 30 mm op maat gemaakt.
 4. Afwerking: De gekozen afwerking, zoals gepolijst, gezoet, gevlamd, leather look, heeft invloed op de kosten vanwege het extra werk en de materialen die nodig zijn voor elke afwerking. De goedkoopste afwerking is de matte afwerking.
 5. Randafwerking: Verschillende randafwerkingen, zoals een rechte rand, afgeschuinde rand, ronde rand, rand met waterkering… kunnen extra kosten met zich meebrengen vanwege het arbeidsintensievere proces. De prijs zal per lopende meter duurder worden. Je dient op een extra kost tussen €15 – €45 te rekenen indien de afwerking van de rand van het werkblad niet recht is.
 6. Uitsparingen en uitsnijdingen: Als je uitsparingen nodig hebt voor spoelbakken, kookplaten stopcontacten, fritex of andere apparatuur, kan dit extra kosten met zich meebrengen vanwege het precisiewerk dat nodig is. ( zie prijzentabel onder )
 7. Installatiekost: De kosten van installatie zijn afhankelijk van de complexiteit van het werk en de locatie.
 8. Regio: De kosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie. In sommige gebieden zijn materialen en arbeid duurder dan in andere. Ook de afstand van het atelier tot de eindklant zal de totaalprijs bepalen, hoe verder gelegen, hoe meer transportkosten aangerekend kunnen worden. Bij afhaling worden geen verzendingskosten aangerekend.
 9. Merken en leveranciers: Verschillende merken en leveranciers kunnen variërende prijzen hanteren op basis van hun reputatie, kwaliteit en andere factoren.
 10. Accessoires en extra’s: Eventuele extra’s zoals specifieke randprofielen, aanvullende afwerkingen of ingebouwde apparatuur kunnen de kosten verhogen.
 11. Opmeting: Sommige leveranciers van werkbladen rekenen een kost aan voor de opmeting. Soms vallen de opmetingskosten weg als je de offerte aanvaardt.

Prijs uitsparingen

Prijs uitsparingen werkblad keuken vergelijken
Soort uitsparing Prijs excl. BTW
Stopcontact uitsparing €35
Dampkap uitsparing €90
Powerport uitsparing €90
Kraangat €35
Gat voor zeepdispenser €35
Hoeksparing €85
Kolomsparing €85
Uitsparing kookplaat €80

 

Offerte werkblad

Btw verlaging

Indien jouw woning ouder dan 10 jaar is, geniet je van een verlaagd BTW-tarief. Je betaalt dan slechts 6% BTW i.p.v. 21% BTW.

Prijs werkblad op maat vergelijken

Het laten opmaken en vergelijken van offertes voor een keukenwerkblad is essentieel om de beste deal te vinden en kosten te besparen. Door verschillende offertes te verzamelen, krijgt men inzicht in prijsvariaties, materiaalopties en arbeidskosten. Dit stelt je in staat om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van zowel kwaliteit als budget. Het vergelijken van offertes kan resulteren in aanzienlijke besparingen, omdat je kunt onderhandelen met verschillende leveranciers en uiteindelijk kiest voor de meest gunstige optie zonder in te leveren op de gewenste kwaliteit.

Offerte werkblad

Ook interessant