Een boekenkast op maat: prijs, voorbeelden en mogelijkheden

Ben jij een echte boekenwurm en heb je ontzettend veel boeken, die je graag een mooi plekje in je huis geeft? Ga dan voor een boekenkast op maat of een bibliotheekkast. Ook is een boekenkast uitermate geschikt om sierspullen in tentoon te stellen, zoals fotolijstjes of mooie souvenirs van verre vakanties. Kies voor een boekenkast op maat en stel zelf je droom kast samen. Wil je open of gesloten compartimenten of juist allebei? Wil je schuifdeuren en leuke extra’s als verlichting of een trapje? Het is allemaal mogelijk bij een boekenkast op maat!

De functie van jouw boekenkast

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat de functie van jouw boekenkast is. Wil je dat de kast de aandacht naar zich toe trekt? Of wil je misschien juist dat de kast naar de achtergrond verdwijnt? Alle opties zijn mogelijk en vereisen verschillende aanpakken. Zo kun je van je boekenkast een echte eyecatcher maken door wat je erin zet, zoals fotolijstjes en boeken met een mooie kaft. Ook verlichting of een unieke schuifdeur kan zorgen dat de aandacht naar de boekenkast getrokken wordt.

Offerte boekenkast op maat

Een onopvallende boekenkast

Liever een boekenkast die wat meer naar de achtergrond verdwijnt? Misschien heb je namelijk wel andere meubelen in huis, waarvan je wilt dat ze opvallen. Het is dan handig om te kijken op welke manier de boekenkast iets minder opvalt. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een neutrale kleur, zodat andere meubels in andere kleuren meer opvallen. Ook gesloten compartimenten zorgen ervoor dat je aandacht niet naar de kast toe gaat. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de kast niet midden in de kamer te zetten, maar juist in een hoek. Of kun je meerdere functies toepassen en kun je een televisie in je boekenkast verwerken.

Een boekenkast die past bij het interieur

Naast de functie is het vooral ook belangrijk dat je boekenkast bij jouw interieur past. Door een boekenkast op maat te laten maken kun je dat heel eenvoudig afstemmen. Ga voor materialen, die ook in andere meubels verwerkt zijn. Heb je bijvoorbeeld een mahonie houten tafel? Zorg dan dat dit materiaal ook verwerkt zit in jouw boekenkast. Dat betekent niet dat de hele kast van mahoniehout hoeft te zijn, maar je kunt ook spelen met verschillende elementen. Zo kun je de kastjes van mahoniehout laten maken en kun je het frame van de kast knalrood maken om te passen bij bijvoorbeeld je kussens op de bank of de bank zelf.

Offerte boekenkast op maat

Alle soorten boekenkasten

Naast de functies en het passende interieur is het natuurlijk ook handig om te kijken welke soorten boekenkasten er allemaal verkrijgbaar zijn. Hoewel je op maat alles kunt krijgen, is het verstandig om alvast wat inspiratie op te doen. Zo voorkom je dat je bij het ontwerpen van je boekenkast niet goed in je hoofd hebt hoe je boekenkast er eigenlijk uit moet komen te zien. Kijk dus vooral goed naar de afmetingen van de boekenkast en wat jouw stijl is. Wil je een grote boekenkast of ga je juist voor een kleine? Wil je een boekenkast met meerdere vlakken? Of wil je graag één geheel?

Vergeet de details niet

Ook de details moet je niet overslaan. Wil je schuifdeuren of ga je juist voor een helemaal open boekenkast? Als je boekenkast naar de achtergrond moet verdwijnen dan kun je kiezen voor een helemaal gesloten boekenkast. Maar ook een boekenkast met open én gesloten compartimenten is een optie. Zo krijg je een speels effect. Daarnaast zijn ook details als poten erg belangrijk. Wil je poten of juist niet? En als je poten wilt, moeten die dan smal of juist breed zijn? Kies je voor schuifdeuren, asymmetrische deuren of glazen deuren? Allemaal belangrijke details waar je over na moet denken wanneer je een boekenkast op maat wilt hebben.

Offerte boekenkast op maat

De boekenkast die bij jou past

Een boekenkast op maat is mooi en stijlvol zoals jij het wilt en past altijd bij je interieur. Daarbij kun je bij een kleine woonruimte op zoek naar creatieve oplossingen. Bij een schuin dak kun je bijvoorbeeld met een standaard boekenkast niet alle ruimte benutten, maar met een op maat gemaakte boekenkast wel. Ook de functies en details kun je helemaal naar jouw wens aanpassen. Ga in gesprek met meerdere aanbieders en kies de boekenkast op maat die bij jou past.

Prijs boekenkast op maat laten maken

Het is zeer moeilijk om richtprijzen weer te geven aangezien alles maatwerk is. Toch dien je te rekenen op een kost tussen €450 – €850 ( excl. btw & plaatsing ) de lopende meter voor een boekenkast op maat. Opteer je om alles af te sluiten en gebruik te maken van schuifdeuren en draaideuren, dan kan het benodigd budget makkelijk verdubbelen.

Hoeveel kost jouw boekkast op maat?

Nood aan een kast op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel een maatkast kost. Vergelijk hier tot 4 offertes van schrijnwerkers uit je buurt, gespecialiseerd in meubelen op maat.

Offerte boekenkast op maat

Ook interessant