Nieuwe keuken? Ga dan voor keukenkasten op maat

Ben je uitgekeken op je keuken en wil je graag nieuwe keukenkasten om ervoor te zorgen dat je keuken een totaal andere uitstraling krijgt? Ga dan voor keukenkasten op maat, als onderdeel van een keukenrenovatie.

Door alleen de kasten te veranderen, zorg je al voor een compleet andere look. Door de kasten op maat te laten maken, passen de kasten altijd perfect in jouw huidige keuken. Ga voor open kasten, gesloten kasten en ga voor leuke details, zoals verlichting op sensor of mooie grote schuifdeuren. Wat jouw visie voor een mooie keuken ook is, door keukenkasten op maat te laten maken creëer je altijd de keuken die jij mooi vindt.

Offerte keukens op maat

Functies van een keukenkast

In de keuken wordt veelal serieus gewerkt en worden de mooiste en lekkerste creaties ontwikkeld. Dan is het handig als de keuken niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Kies daarom voor een ergonomische keuken met gebruiksgemak. Zorg voor genoeg kasten, zodat je alle keukengerei er in kwijt kunt. Zorg er daarnaast voor dat de kasten zijn ingericht op de grootte van jou als persoon. Niets zo vervelend als niet bij de bovenste kastjes kunnen en om hulp moeten vragen of elke keer een krukje erbij moeten pakken. Ga daarnaast voor lades beneden de 1 meter, zodat je overal goed bij kunt. Met lades creëer je overzicht en hoef je niet achter allemaal andere pannen te zoeken om de juiste te vinden.

Ontwerp je droomkeuken met keukenkasten op maat

Begin met het ontwerpen van je droomkeuken. Waar moeten de keukenkasten komen? Op hun oude plek of wil je toch een aantal dingen verplaatsen? Ga in gesprek met aanbieders om erachter te komen wat de opties zijn. Laat meerdere opstellingen intekenen om te kijken wat het beste bij de ruimte past. Staat je keuken in de woonkamer of is het een aparte ruimte met plek voor een grote eettafel? Als je keuken in de woonkamer staat is het extra belangrijk om rekening te houden met het interieur eromheen. Pas de kleuren aan op de rest van de meubels in de woonkamer en voorkom dat het een mismatch wordt. Wil je dat de keuken een eyecatcher wordt? Zorg dan dat hij opvalt aan de hand van kleuren of ga voor leuke details.

Ga voor spannende details

Of je nu kiest voor een keuken die vooral functioneel is of als je kiest voor een ware eyecatcher, details maken de keuken helemaal af. Zo kun je voor functionele details kiezen als verlichting op sensor, zodat je als je met je handen vol borden naar de keuken loopt, niet ook nog hoeft te stuntelen om het lichtknopje aan te doen. Ga je voor een opvallende keuken dan kun je kiezen voor een detail als ingebouwde lichtstrepen in je keuken, waardoor je blik automatisch naar de keuken toegetrokken wordt.

Offerte keukens op maat

Alle soorten keukenkasten op een rij

Om keukenkasten, keukenblokken en frontpanelen op maat te laten maken is het handig om vooraf te weten wat voor keukenkasten er eigenlijk allemaal zijn. Zo heb je onderkasten, die onder het aanrecht te vinden zijn en bovenkasten, die je boven het aanrechtblad kunt plaatsen. Je hebt hoge keukenkasten en losse keukenkasten. Voor het opbergen van pannen zijn apothekerskasten ideaal. Dit is een smalle, langwerpige kast met verschillende plateaus, waardoor je efficiënt spullen als pannen kunt opbergen. Deze kasten zijn zowel los als ingebouwd te verkrijgen.

Frontpaneel keukenkast op maat

Meer opbergruimte met een hoekkast of keuken kastenwand

Ben je op zoek naar meer opbergruimte, maar weet je niet hoe je dit moet realiseren? Kies dan voor een hoekkast. Ook deze kasten zijn los te verkrijgen. Met een hoekkast creëer je veel ruimte en voorkom je ruimte verlies. Een andere oplossing voor het creëren van meer opbergruimte in je keuken is een keuken kastenwand. Kies voor gesloten en open elementen en berg er al je kopjes, schoteltjes en borden in op. Daarnaast is een keuken kastenwand ideaal om keukenapparatuur, zoals een magnetron of oven, netjes in te bouwen.

Keukenblok op maat en bijhorende keukenschuiven

Offerte keukens op maat

Ga in gesprek met aanbieders voor de mogelijkheden

Heb je al wel een idee van jouw ideale keukenkasten in je hoofd, maar weet je dit nog niet helemaal goed op papier te zetten? Ga dan eens langs bij een van de verschillende aanbieders om in gesprek te gaan over jouw wensen. Samen kunnen jullie een beeld vormen van hoe de keukenkasten eruit moeten komen te zien. Ook als je het nog niet goed weet, is het aan te raden om met een aanbieder in gesprek te gaan. Zo kom je te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn om de perfecte keukenkasten te realiseren.

Vraag voor het maken van keukenkasten op maat een offerte aan bij een van de aanbieders. Ga naar de winkel om de wensen te bespreken of vul online een formulier in. Keukenkasten komen in verschillende maten en materialen en alle keuzes hebben invloed op de prijs. Vraag dus een offerte aan en zie wat een keuken met keukenkasten op maat gaat kosten.

Hoeveel kost jouw keukenkasten op maat?

Nood aan een keukenkast op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel een maatkast kost. Vergelijk hier tot 4 offertes van schrijnwerkers uit je buurt, gespecialiseerd in meubelen op maat.

Offerte keukens op maat

Ook interessant