Vestiairekasten op maat: prijs & tips

De hal is vaak een ruimte van het huis waar niet veel aandacht aan wordt besteed. Zonde, want het is vaak de eerste ruimte die mensen zien als ze de woning betreden. De hal is vaak het visitekaartje van je woning.

Daarom is het fijn om een vestiairekast op maat of halkast op maat te maken, zodat ook de hal er mooi uitziet. Mensen krijgen bij het betreden van het huis direct een goed gevoel. Ook voor jezelf is het fijn om een mooie vestiairekast in de hal te zetten, zodat je elke keer bij thuiskomst een warm en welkom gevoel heeft. Deze kasten zijn er in verschillende soorten en maten. Kies de vestiaire kast die bij jou past en ga voor een halkast op maat.

Inbouw vestiairekast op maat

Je kunt bij een vestiairekast kiezen voor een inbouwkast of een losstaande vestiaire kast. Beide kasten hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo hebben inbouwkasten het voordeel dat ze minder ruimte innemen in de kamer, maar kun je ze niet makkelijk verhuizen naar een andere ruimte of huis. Heb je een koophuis? Dan zorgen deze kasten bij de verkoop van de woning wel voor een mooie meerwaarde.

Offerte vestiairekast op maat

Losstaande vestiairekast op maat

Naast inbouwkasten kun je ook kiezen voor losstaande vestiaire kasten. Het voordeel van deze kasten is dat je ze heel makkelijk zelf kunt plaatsen. Ook kun je ze met het verhuizen naar een andere ruimte of huis heel makkelijk verplaatsen. Het nadeel is dat ze wat meer ruimte innemen dan inbouwkasten. Ook gaan ze minder goed op in de rest van het interieur. Maar dat hoeft geen nadeel te zijn als jij van je vestiaire kast een ware eyecatcher wil maken.

De functie van je vestiaire kast

Het is dus belangrijk om bij het kiezen van een vestiaire kast na te gaan welke functie de kast moet vervullen. Zo is een vestiaire kast een ideaal meubel om je jassen en schoenen in op te bergen. Kies dan voor een hoge kast met zowel hangruimte voor de jassen als planken om je schoenen op te stapelen. Hierbij kun je ook de keuze maken tussen een open en gesloten ruimte. Maak je de kast open dan zien mensen meteen waar ze hun jassen en schoenen op kunnen bergen als ze langskomen. Een gesloten kast zorgt ervoor dat je hal er heel netjes uit ziet. Het is dus maar net welke keuze jij belangrijk vindt bij het uitzoeken van een vestiaire kast op maat.

Offerte vestiairekast op maat

Maak van je huis een mooi geheel met aandacht voor details

De vestiairekast staat in de hal en is dus een van de eerste meubels die je gasten zien als ze het huis betreden. Zorg daarom dat de vestiaire kast de toon zet voor de rest van het huis. Let daarbij goed op de details en kies een stijl die past bij de rest van het interieur. Dit kan door de kast in precies dezelfde stijl als de rest van de meubels in je huis te laten maken, maar het is ook mogelijk om dit aan de hand van elementen te doen. Zo kun je kiezen voor handgrepen, die precies hetzelfde zijn als de handgrepen aan de kast in je woonkamer. Of kies een kleur voor je vestiaire kast op maat, die lijkt op een van de kasten in je woonkamer. Door aandacht te besteden aan de details kun je jouw vestiaire kast op maat laten matchen met de rest van je interieur. Zo maak je van je huis een mooi geheel.

Materiaalkeuze van je vestiairekast

De keuze van het materiaal van je vestiairekast is zeer bepalend, omdat het voor een heel groot deel bijdraagt aan de uitstraling van je kast. Veelgebruikte materialen voor vestiairekasten zijn MDF en multiplex. MDF (multiplex density fireboard) is gemaakt van vezels op basis van houtafval. MDF geeft de kast een glad oppervlak en kan niet krom getrokken worden. Multiplex is gemaakt van dunne lagen naald-, hard- of fineerhout die aan elkaar worden gelijmd. Het voordeel van een kast gemaakt van multiplex is dat de platen in balans blijven en bijna niet uitzetten. Veel mensen kiezen voor een kast van multiplex, omdat het veel gewicht aan kan. Ook ziet multiplex eruit als massief hout. Beide materialen hebben hun voordelen, maar het gaat erom wat jouw wensen zijn voor jouw vestiaire kast.

Offerte vestiairekast op maat

Ga met aanbieders in gesprek

Zodra je een goed beeld hebt van je vestiaire kast op maat kom je het best in contact met een schrijnwerker uit je buurt. Als je inspiratie op wilt doen is het aan te raden om langs te gaan bij een schrijnwerkerij om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Zo kun je samen de grootte, de details en de functionaliteit van je vestiaire kast op maat bespreken. Welke wensen je ook hebt, met de aanbieder zorg je ervoor dat jouw vestiaire kas op maat tot leven komt.

Prijs vestiairekast op maat

Het is zeer moeilijk om richtprijzen weer te geven aangezien alles maatwerk is. Toch dien je te rekenen op een kost tussen €450 – €850 ( excl. btw & plaatsing ) de lopende meter voor een kast op maat. Opteer je om alles af te sluiten en gebruik te maken van ( glazen )schuifdeuren en draaideuren, dan kan het benodigd budget makkelijk verdubbelen.

Hoeveel kost jouw kast op maat?

Nood aan kasten op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel een halkast kost. Vergelijk hier tot 4 offertes van schrijnwerkers uit je buurt, gespecialiseerd in meubelen op maat.

Offerte vestiairekast op maat

Ook interessant