Inbouwkasten op maat: prijs, foto’s en ideeën

Wil je een kast, die helemaal opgaat in jouw interieur? Een kast die naadloos overloopt en lijkt alsof hij echt hoort bij de kamer? Kies dan voor een inbouwkast op maat.

Kies de materialen, kleuren en details die jij wilt en krijg de inbouwkast die bij jouw interieur past. Last van ruimtegebrek? Met inbouwkasten op maat kun je kiezen voor creatieve oplossingen, waardoor je alle ruimte benut. Welke functie je inbouwkast ook moet vervullen en in welke stijl je hem maar wilt, alles is mogelijk met een wandkast op maat.

Klassieke wandkast met houten legplanken en spiegeldeuren

Voor elke functie een inbouwkast

Inbouwkast voor kleding

Wil je bijvoorbeeld een kast, waar jij al je kleren in kwijt wilt? Volledig op maat gemaakt? Kies dan voor een grote ruime inbouwkast in de slaapkamer of een kledingkast op maat, of wie het groter ziet, kan opteren voor de plaatsing van dressingkasten op maat of een vestiairekast op maat.

Inbouwkast voor wasgoed en badkamerlinnen

Wil je een plek voor alle bedlinnen, handdoeken, bedlakens…? Ga dan voor een mooie ingebouwde badkamerkasten of laat de kasten in de overloop of nachthal inbouwen. Je kan ze perfect in jouw interieur laten passen.

Inbouwkasten voor zolders en bergruimtes

Inbouwkasten zijn ook ideaal om spullen op zolder of op een logische plek op te bergen zoals in een logeerkamer. Welke functie jouw inbouwkast ook heeft, met een inbouwkast op maat kun je hem helemaal naar jouw wensen laten maken en de juiste functies laten vervullen.

Offerte inbouwkast op maat

Open houten inbouwkast op maat met vakken en legplanken

Stijl van jouw ingebouwde kasten

Nadat je de functie van je inbouwkast hebt bepaald, is het belangrijk om te kijken naar de stijl van jouw ideale inbouwkast. Heb je een inbouwkast in de slaapkamer staan en wil je dat het een echte eyecatcher wordt? Zorg dan voor veel open ruimtes, zodat je al je mooie kleren kunt showen. Of ga voor een speels effect en kies voor open én gesloten ruimtes. Heb je geen behoefte om je kleding te tonen, maar wil je wel een opvallende inbouwkast? Kies dan voor een opvallende kleur of ga voor mooie schuifdeuren van luxe materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mahoniehouten draaideuren, waardoor je slaapkamer meteen een rustiek en authentieke sfeer uitstraalt.

Inbouwkast tot tegen het plafond met draaideuren

Voor iedere inbouwkast de juiste details

Ga je voor een inbouwkast voor al je kleren en wil je alles goed kunnen bekijken? Kies dan voor een van de leuke extra’s als een grote spiegel om al je kleren in te bekijken. Of ga voor verlichting in je inbouwkast, waardoor je altijd alle kleren kunt vinden. Kies je voor een inbouwkast in de badkamer en heb je ’s nachts iets nodig? Kies dan bijvoorbeeld voor verlichting met sensoren, waardoor je meteen kunt zien waar je moet zijn.

Offerte inbouwkast op maat

Ingebouwde maatkast met dubbele schuifdeur en ladekasten

Ga in gesprek met aanbieders

Bespreek samen met aanbieders naar de functie van je inbouwkast en kijk naar de uitstraling die past bij de rest van je interieur. Vergeet ook niet de details over te slaan, zoals het gebruik van verlichting en de materialen die je wilt. Door in gesprek te gaan kun jij je ideale inbouwkast samen stellen. Het hele plaatje moet kloppen.

Alle mogelijke ingebouwde maatmeubelen

Ingebouwde maatmeubelen zijn er in alle soorten en maten en komen dus ook in verschillende prijzen. Bespreek je budget en kies wat voor jou belangrijk is bij het kiezen van de inbouwkast. Wil je gebruik maken van luxe materialen, maar maakt de grootte minder uit? Of vind je het juist belangrijk dat de inbouwkast functioneel is en er zoveel mogelijk kleren in passen en vind je daardoor de materialen minder belangrijk?

Ingemaakte kasten op maat, geplaatst onder de trap

Prijs inbouwkasten

Het is zeer moeilijk om richtprijzen weer te geven aangezien alles maatwerk is. Toch dien je te rekenen op een kost tussen €450 – €850 ( excl. btw & plaatsing ) de lopende meter voor een inbouwkast op maat. Opteer je om alles af te sluiten en gebruik te maken van schuifdeuren en draaideuren, dan kan het benodigd budget makkelijk verdubbelen.

De prijzen verschillen per aanbieder, dus ga vooral ook bij meerdere aanbieders langs of vraag offertes aan. Bespreek jouw ideeën en kijk welke aanbieder het beste jouw dromen kan verwezenlijken voor jouw budget.

Hoeveel kost jouw inbouwkast op maat?

Nood aan een kast op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel een maatkast kost. Vergelijk hier tot 4 offertes van schrijnwerkers uit je buurt, gespecialiseerd in meubelen op maat.

Offerte inbouwkast op maat

Ook interessant