Zolderkasten op maat: prijs & mogelijkheden

Heb je een zolder waar veel rommel staat? Heb je er genoeg van om hier steeds tegenaan te kijken en zoek je een zolderkast op maat om alles in op te bergen? Kies dan voor maatkasten op zolder.

Zijn het voornamelijk spullen waar je niet meer naar omkijkt of gaat het juist om spullen die een belangrijk plekje verdienen. Heeft je zolder met schuine wanden of niet? Gaat het om veel spullen of valt het wel mee hoeveel er op zolder staat? Voor het kiezen van een zolderkast op maat is het belangrijk om al deze … in acht te nemen. Wat jouw wensen voor een zolderkast ook zijn, met een zolderkast op maat vind je altijd de perfecte kast voor jou.

Dressing op maat op zolder

Benut alle ruimte

Maatkasten voor zolderruimtes zijn ideaal om alle ruimte zo goed mogelijk te benutten. Als de zolder meerdere functies heeft, dan is het belangrijk dat je zolderkast op maat genoeg ruimte overlaat voor alle andere meubelen die er staan. In dat geval is het handig om te gaan voor een inbouwkast, zodat je alle mogelijke ruimte benut. Heb je aan ruimte geen gebrek? Dan is een losse zolderkast op maat ook een goede optie. Daarnaast hebben zolders vaak schuine wanden, waardoor je met een standaard zolderkast vaak niet alle ruimte benut. Met een zolderkast op maat, kun je de kast perfect passend maken aan het schuine dak.

Offerte zolderkast op maat

Pas de stijl van de kast aan op de functie van de zolder

Als je niet veel op zolder te vinden bent en je zolderkast op maat voornamelijk is bedoeld voor spullen die je niet vaak gebruikt, dan is de functionaliteit waarschijnlijk een stuk belangrijk dan de stijl van je kast. Het is in dat geval aan te raden om te kiezen voor een grote gesloten zolderkast met neutrale kleuren, zodat de kast niet opvalt. Gebruik je de zolder ook voor andere zaken dan kan het leuk zijn om je zolderkast op maat iets meer op te laten vallen. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld open vakken om de spullen te tonen. Dit is vooral aan te raden als het gaat om sierspullen of bijvoorbeeld spelletjes.

Tover je zolder om tot een mooie kamer

Als het gaat om weinig spullen, die je op zolder kwijt moet dan kun je ook kiezen voor een kleine zolderkast op maat en kun je de rest van de zolder gebruiken voor bijvoorbeeld een grote kledingkast. Hier kun je je kleren opslaan die je niet zoveel gebruikt. Sla bijvoorbeeld je winterkleren op als het zomer is en andersom. Maak op zolder een enorm grote inloopkast, die de hele muur beslaat. Kies voor een leuke indeling met bijvoorbeeld schuifdeuren of draaideuren. Zo maak je zelfs van de zolder een hele mooie kamer.

Offerte zolderkast op maat

Kies de juiste details

Hoewel details van een kast op maat op zolder misschien minder belangrijk zijn dan een kast op een prominente plek in de huiskamer, kan het zijn dat je hier wel een aantal ideeën over hebt. Ga voor mooie handgrepen of kies voor ingebouwde verlichting. Een zolder kan donker zijn, dus is het erg handig dat je alles in de kast goed kunt zien. Ook kun je gaan voor een mooie kleuren contrast. Mix en match en maak van jouw zolderkast op maat een zeer unieke eyecatcher.

Ga in gesprek over de mogelijkheden

Nog niet in beeld welke mogelijkheden je allemaal hebt aan zolderkasten op maat? Ga dan in gesprek met een van de vele aanbieders van deze kasten. Ook als je al wel een goed beeld hebt, kan het nuttig zijn om een gesprek in te plannen. Zo kun je het beeld verfijnen en aanpassen aan je budget. Bespreek samen met de functie, het soort zolderkast op maat dat je wilt, de stijl die bij jou past en de details die jij belangrijk vindt om samen tot de ideale zolderkast op maat te komen. Wat je wensen ook zijn, samen kom je altijd tot een zolderkast die past bij jou.

Offerte zolderkast op maat

Door in gesprek te gaan met aanbieders krijg je een goed beeld van alle mogelijkheden die er zijn. Vraag daarnaast ook offertes op, zodat je weet welke kosten zijn verbonden aan de besproken mogelijkheden. Het kan zijn dat je op basis hiervan nogmaals in gesprek gaat om het een en ander aan te passen. Kijk goed naar details, materialen en de grootte van de kast. Op die manier kom je niet voor onvoorziene kosten te staan en vind je de zolderkast op maat die past bij jouw wensen en je budget.

Prijs zolderkasten op maat

Het is zeer moeilijk om richtprijzen weer te geven aangezien alles maatwerk is. Toch dien je te rekenen op een kost tussen €450 – €850 ( excl. btw & plaatsing ) de lopende meter voor een inbouwkast op maat. Opteer je om alles af te sluiten en gebruik te maken van schuifdeuren en draaideuren, dan kan het benodigd budget makkelijk verdubbelen.

Hoeveel kost jouw zolderkast op maat?

Nood aan kasten op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel een zolderkast kost. Vergelijk hier tot 4 offertes van schrijnwerkers uit je buurt, gespecialiseerd in meubelen op maat.

Offerte zolderkast op maat

Ook interessant