Slaapkamerkasten op maat: prijs, tips & voorbeelden

Wil jij een slaapkamer waarin je het gevoel hebt dat je in een luxe hotelsuite slaapt? Dat is mogelijk met een slaapkamerkast op maat.

Bij een hotelsuite speelt het bed een centrale rol in de kamer. Als alle aandacht naar het bed gaat dan krijgt de kamer een rustige sfeer. Ideaal om te relaxen dus. Als dat jouw ideale slaapkamer is dan kies je voor een onopvallende slaapkamerkast, zodat de kamer niet druk wordt. Maar het is helemaal aan jou om je eigen slaapkamerkast op maat te laten maken. Als jij liever een slaapkamerkast wil die opvalt dan is ook dat mogelijk. Kies een slaapkamerkast die past bij jou.

De trend van dit moment

De trend voor slaapkamers is dat de slaapkamerkast naar de achtergrond verdwijnt, zodat alle aandacht naar het bed toe gaat. Zware meubels zorgen voor een optisch kleine slaapkamer en zorgen voor een drukke indruk, terwijl je vaak gaat voor rust in je slaapkamer. Met een geïntegreerde slaapkamerkast zorg je ervoor dat je opbergruimte naar de achtergrond verdwijnt. Ook is het mogelijk om een inloopkast te creëren, zodat de grote kasten in je slaapkamer afwezig zijn. De slaapkamerkasten op maat van dit moment zijn vaak vooral functioneel en onopvallend. Mensen willen zoveel mogelijk bergruimte, maar zo min mogelijk ruimteverspilling. Een plafondhoge slaapkamerkast op maat is dan een prima oplossing.

Offerte slaapkamerkast op maat

Slaapkamerkasten in verschillende soorten

Voor jouw slaapkamerkast op maat heb je keuze uit een grote selectie slaapkamerkasten. Zo kun je gaan voor een inloopdressing, lage maatkasten, plafondhoge slaapkamerkasten, maar ook een dressing met ladenblok. Als je niet gaat voor een traditionele slaapkamerkast dan is een dressing met ladenblok of een lage maatkast iets voor jou. Door voor lage slaapkamerkasten te kiezen heb je minder last dat de kast het lichtinval verstoort. Ook zijn lage slaapkamerkasten ideaal om iets bovenop te zetten, zoals boeken, kussens of mooie foto’s.

Bij een unieke slaapkamerkast op maat hoort een unieke deur

Na het kiezen van het soort slaapkamerkast op maat, is het tijd om te kijken naar de details van de kast zoals bijvoorbeeld de soorten deuren. Je hebt slaapkamerkasten met schuifdeuren, draaideuren, asymmetrische deuren of juist met lades. Asymmetrische deuren geven jouw slaapkamerkast op maat een unieke look én kunnen zorgen voor de ideale indeling voor jouw kleding. Een andere mogelijkheid is een slaapkamerkast op maat met draaideuren. Ook deze deuren geven jouw kast een unieke look. Ga bijvoorbeeld voor een maatkast met Senses draaideuren, een uniek type draaideur uit België. De deuren worden gecombineerd met een zogeheten ‘push to open’ systeem, waarbij je de slaapkamerkast met een zachte druk tegen de deur kan open.

Offerte slaapkamerkast op maat

Maak jouw slaapkamerkast op maat uniek met leuke details

Nadat je hebt besloten welke soort slaapkamerkast op maat met welke soort deuren je wilt, is het tijd om te kijken naar de details van de kast. Zo kun je kiezen voor een slaapkamerkast met dimbare LED verlichting boven op de kast. Zo is het mogelijk om verschillende sferen te creëren. Ideaal als je snel wisselt van inrichting. Andere details die jouw slaapkamerkast op maat uniek maken zijn de handgrepen. Ze geven jouw slaapkamerkast een persoonlijke touch. Houd je van een speels effect? Kies dan voor moderne handgrepen op een rustieke slaapkamerkast of ga juist voor handgrepen met een oude look op een moderne slaapkamerkast.

Ga in gesprek over jouw slaapkamerkast op maat

Heb je al veel inspiratie opgedaan of ben je een beetje overweldigd door alle soorten en maten slaapkamerkasten? Ga in gesprek met aanbieders en kijk naar hoe zij jou kunnen helpen met het uitzoeken van jouw ideale slaapkamerkast. Geef aan wat jouw wensen zijn en kijk samen naar de opties. Zo zorg je ervoor dat je altijd een slaapkamerkast vindt die bij jou past.

Offerte slaapkamerkast op maat

Offertes vergelijken

Als je met aanbieders in gesprek bent geweest, heb je een goed beeld hoe jouw slaapkamerkast op maat eruit moet komen te zien. Dan wil je ook graag weten welke kosten hiermee gemoeid zijn. Vraag daarom meerdere offertes op bij meerdere aanbieders, zodat je kunt zien welke kosten er in jouw slaapkamerkast op maat gaan zitten. Op basis van de offertes kun je jouw wensen eventueel aanpassen om zo een mooie slaapkamerkast op maat voor een voor jou goede prijs aan te schaffen.

Prijs slaapkamerkasten op maat

Het is zeer moeilijk om richtprijzen weer te geven aangezien alles maatwerk is. Toch dien je te rekenen op een kost tussen €450 – €850 ( excl. btw & plaatsing ) de lopende meter voor een kast op maat. Opteer je om alles af te sluiten en gebruik te maken van ( glazen )schuifdeuren en draaideuren, dan kan het benodigd budget makkelijk verdubbelen.

Hoeveel kost jouw kast op maat?

Nood aan kasten op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de hoeveel een slaapkamerkast kost. Vergelijk hier tot 4 offertes van schrijnwerkers uit je buurt, gespecialiseerd in meubelen op maat.

Offerte slaapkamerkast op maat

Ook interessant