Parket op een bestaande ondervloer plaatsen

Heb je een houten-, vinyl- of linoleumvloer in je woning liggen en wil je graag een parketvloer laten leggen? Dat is geen enkel probleem, deze vloeren kunnen goed dienen als ondergrond voor je parket.

Ook als je momenteel tegels hebt liggen is het goed mogelijk om hier een parket overheen te leggen. Een parket op een nieuwe of bestaande vloer leggen is betrekkelijk eenvoudig. Je kunt dit laten doen door een vakman om er verzekerd van te zijn dat je een mooi eindresultaat hebt waar je jarenlang van kunt genieten!

Een kant-en-klare ondervloer

Er zijn verschillende soorten vloeren die je wellicht momenteel in je woonkamer, slaapkamer, keuken of andere ruimte hebt liggen. Denk hierbij aan tegels, tapijt, linoleum, vinyl, OSB of een houten vloer.

Wanneer je het tijd vindt voor iets nieuws kun je kiezen voor een parketvloer. Je hoeft gelukkig geen rekening te houden met extra werk, want de meeste van deze vloeren kunnen prima dienen als ondergrond voor je parketvloer. ook als je een betonnen of houten ondergrond hebt kun je deze vloeren gebruiken als ondervloer. Hier vind je meer informatie over het plaatsen van een parketvloer op een nieuwe of bestaande vloer.

Offerte parket laten plaatsen

Parket op houten vloer plaatsen

Tal van woningen die een houten ondervloer hebben. Deze vloer is zeer goed geschikt om parketvloer op te plaatsen. Het is wel belangrijk dat het hout in goede staat verkeert zodat het een goede basis vormt voor het parket. Controleer de houten vloer dan ook goed van te voren. Verwijder alle spijkers en schroeven en zet loszittende planken weer vast. Wanneer er sprake is van oneffenheden kunnen deze egaal worden geschuurd of geschaafd. Als er te veel beschadigingen wordt het aangeraden om te kiezen voor spaanplaten als ondergrond voor de parketvloer.

Parket op vinyl plaatsen

Ook een vinyl vloer kan prima als ondervloer dienen voor het plaatsen van een parketvloer. In sommige gevallen is er eerst een aparte ondergrond nodig voordat het parket geplaatst kan worden. Het grote voordeel van vinyl is dat het gaat om een egale vloer en dat betekent dat deze gemakkelijk als ondervloer gebruikt kan worden. Wanneer het gaat om enkele andere soorten vloeren moet de vloer eerst egaliseren. Dit kost niet alleen tijd, maar brengt ook weer extra kosten met zich mee. Vinyl is daarom dan ook een ideale ondervloer, en wanneer je deze al hebt liggen kan het je veel tijd schelen.

Offerte parket laten plaatsen

Parket op linoleum plaatsen

Ligt er een linoleum vloer in je woning en wil je daar graag een parketvloer op plaatsen? In de meeste gevallen is dit geen enkel probleem. Wel is het belangrijk om te controleren of de linoleum vloer nog goed vast ligt. Het is dan vaak goed mogelijk om hier een parketvloer op te leggen. Ook kun je de linoleum vloer nog ontvetten en indien nodig dof schuren. Daarna kun je met lijm de parketvloer hier aan vast maken.

Parket op tapijt plaatsen

Het gebruik van tapijt als ondervloer voor je parket wordt vrijwel altijd afgeraden. Dit komt omdat tapijt het risico op schimmel, uitdroging en werking van het hout verhoogt. Het is dus eerder aangeraden om het tapijt te verwijderen uit je woning. Er zijn een manieren waarop je tapijt toch kunt laten liggen (Let op: er blijven nog steeds risico’s aan verbonden). Wanneer je een laagpolig, effen en strak gelegd tapijt hebt liggen kun je er parket overheen plaatsen, mits:

  • het tapijt goed gereinigd is, zodat schimmelvorming voorkomen kan worden;
  • het tapijt goed aansluit, zodat wanneer het parket gereinigd wordt er geen vocht onder de vloer terecht komt;
  • het tapijt een beschermende folie krijgt voordat het parket geplaatst wordt.

Offerte parket laten plaatsen

Parket op tegels plaatsen

Het is goed te begrijpen dat je een vloer met tegels liever laat liggen wanneer je een parketvloer wilt laten plaatsen. Het bespaart je een hoop sloopwerk en geld om de tegels te laten zitten. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Het is dan ook belangrijk om eerst te controleren met een waterpas of de vloer vlak is. Is dit het geval, dan kan de parketvloer over de tegels geplaatst worden. Dit kan zwevend of verlijmd aan de tegels.

Parket op OSB platen plaatsen

OSB is een materiaal dat gebruikt kan worden als vloerafwerking. Maar ook als ondervloer voor je parketvloer is dit een prima keuze. Het is wel belangrijk om voor de juiste lijm te kiezen, omdat het op deze manier goed vast komt te zitten. Laat je daarom goed informeren zodat je de juiste keuze maakt. De vakman staat altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Een expert inhuren op het gebied van parketvloeren

De plaatsingstechniek van het parket op nieuwe of bestaande vloeren kan afwijken van de normale techniek. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een ervaren vakman die deze werkzaamheden voor je kan uitvoeren. Door hier een vrijblijvend offerte aan te vragen ontdek je de kosten van dit project en zo kun je gemakkelijk en snel weten waar je aan toe bent!

Offerte parket laten plaatsen

Ook interessant