Premie thuisbatterij: hoeveel premie krijg je terug?

Voor de plaatsing van een thuisbatterij kan je een premie aanvragen. Zo verdien je tot maximaal 40% van je investering terug. Wat zijn de voorwaarden?

Opgelet ! De premie thuisbatterij werd stopgezet: een thuisbatterij-installatie met een AREI-keuringsattest na 31 maart 2023 komt niet meer in aanmerking voor deze premie. Ook zonder premie blijft de plaatsing van een thuisbatterij interessant.

Hoeveel thuisbatterij premie kan je ontvangen

De Vlaamse thuisbatterij premie bedraagt maximaal €150 per kWh ( 0 – 4 kWh batterijen ) in 2023 en zal de komende jaren afgebouwd worden. Momenteel kan je maximaal €850 aan premies ontvangen of een maximum 40% van de totale investeringskost. Dit is enkel geldig per aansluitingspunt.

Offerte thuisbatterij

Voorwaarden subsidies

Je kan enkel genieten van deze premie als je de batterij laat installeren door een erkende installateur. Het thuisbatterij merk speelt geen rol. Enkel milieuvriendelijke thuisbatterijen op zoutwatertechnologie en Lithium komen in aanmerking voor de terugbetaling. De premie is van toepassing voor het kopen van thuisbatterijen als leasing ervan.

Wanneer gaat de premie van kracht?

Vanaf 1 augustus 2019 kan je de premie aanvragen. De aanvraagprocedure zal momenteel gelden tot eind maart 2023. Nadien is het mogelijk dat de premie verlengd wordt, maar dat is nog niet zeker.

Hoe de thuisbatterij premie aanvragen?

Je kan vanaf 1 augustus 2019 de premie online aanvragen via de website EnergieSparen.be. Laat je de thuisbatterij installeren door een vakman, laat je dan adviseren en helpen bij het aanvragen van de premie. Een goede installateur geeft je alle mogelijke info omtrent premies en subsidies voor groene energie. Hij helpt je met alle papierwerk.

Hoeveel kost een thuisbatterij laten installeren?

De thuisbatterij prijs is afhankelijk van een aantal criteria zoals de benodigde capaciteit ( tussen 4 en 9 kW ), het merk, uurloon installateur, huidige configuratie enz…

Offerte thuisaccu

Wij raden aan om vrijblijvende offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Enkel zo ken je kosten volgens jouw situatie.

Ook interessant