Premie thuisbatterij: hoeveel premie krijg je terug?

Voor de plaatsing van een thuisbatterij kan je een premie aanvragen. Zo verdien je tot maximaal 35% van je investering terug. Wat zijn de voorwaarden?

Hoeveel thuisbatterij premie kan je ontvangen

De Vlaamse thuisbatterij premie bedraagt ongeveer €250 per KwH. Momenteel kan je maximaal €3.200 aan premies ontvangen of een maximum 35% van de totale investeringskost. Dit is enkel geldig per aansluitingspunt.

Offerte thuisbatterij

Voorwaarden subsidies

Je kan enkel genieten van deze premie als je de batterij laat installeren door een erkende installateur. Het thuisbatterij merk speelt geen rol. Enkel milieuvriendelijke thuisbatterijen op zoutwatertechnologie komen in aanmerking voor de terugbetaling.

Wanneer gaat de premie van kracht?

Vanaf 1 augustus 2019 kan je de premie aanvragen. De aanvraagprocedure zal momenteel enkel gelden tot eind 2020. Nadien is het mogelijk dat de premie verlengd wordt.

Hoe de thuisbatterij premie aanvragen?

Je kan vanaf 1 augustus 2019 de premie online aanvragen via het departement Omgeving. Laat je de thuisbatterij installeren door een vakman, laat je dan adviseren en helpen bij het aanvragen van de premie. Een goede installateur geeft je alle mogelijke info omtrent premies en subsidies voor groene energie. Hij helpt je met alle papierwerk.

Hoeveel kost een thuisbatterij laten installeren?

De thuisbatterij prijs is afhankelijk van een aantal criteria zoals de benodigde capaciteit ( tussen 4 en 8 kW ), het merk, uurloon installateur, huidige configuratie enz…

Wij raden aan om vrijblijvende offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Enkel zo ken je kosten volgens jouw situatie.

Offerte thuisbatterij

Ook interessant