Prijs bouwdroger huren

Bouwdroger

Zoals we weten wordt de bouwdroger gebruikt om vochtproblemen op te lossen, het uitharden van chape en uitdrogen van pleisterwerken. Maar hoeveel kost een bouwdroger huren?

Prijs bouwdroger huren

Vermogen bouwdroger Droogcapaciteit Huurtermijn Huurprijs*
650 Watt 200 m³/uur Week €50
980 Watt 400 m³/uur Week €60
1.400 Watt 500 m³/uur Week €70
1.730 Watt 750 m³/uur Week €80
2.400 Watt 1.000 m³/uur Week €90
* Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen, exclusief verplaatsingskosten & installatie.  Prijzen inclusief 21% BTW.

Wat bepaalt de huurprijs van de bouwdroger?

Boels, Brico, Gamma, Huurland, Eurorent… tal van verhuurcentra & webshops bieden bouwdrogers aan. De prijs die je zal betalen voor het huren van bouwdrogers hangt grotendeels af van een aantal criteria:

  1. huurtermijn; ( per uur, dag, week, 2 weken, maand… )
  2. capaciteit bouwdroger; ( hoe meer benodigde capaciteit hoe duurder )
  3. nood aan een extra verwarming of ventilator;
  4. haal je zelf de bouwdroger af of laat je deze leveren en installeren;
  5. dien je een borg te betalen;
  6. huur je een bouwdrogerkit of niet; ( bouwdroger + elektrische verwarming + ventilator + vochtmeter )

Offerte bouwdroger huren

Hoe meer droogcapaciteit hoe duurder

Het totaal aantal m3 ruimte dat ontvochtigd dient te worden zal de droogcapaciteit van de bouwdroger bepalen. Zo zal een bouwdroger met een capaciteit van 1.000 m³ bijna dubbel zo duur kosten als een bouwdroger van 400 m³.

Langer bouwdroger huren = goedkoper

Bouwdroger

Je kan de mobiele ontvochtiger huren per uur, per dag of per week. Opgelet, sommige leveranciers verhuren de bouwdroger minimaal voor 1 week. Vraag na wat de minimale huurtermijnen zijn. Normaal gezien huur je een bouwdroger voor een nieuwbouwwoning gemiddeld 14 dagen of 2 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de te drogen ruimte. Bij nat en vochtig weer zal de chape of het pleisterwerk minder snel uitdrogen waardoor je de huur dient te verlengen.

Hoe langer je een bouwdroger huurt, hoe goedkoper de totaalprijs en vermindert de prijs per dag gevoelig. Spreek op voorhand met de verhuurder af welke korting je geniet indien je de bouwdroger langer nodig hebt.

Offerte bouwdroger huren

Je mag gemiddeld op een korting van 25% rekenen indien je huurt voor 4 weken i.p.v. 1 week.

Korting bij bouwdrogerkit huren

Onder normale omstandigheden droog je het snelste muren en vloeren door de bouwdroger te combineren met een verwarming of ventilator. Meestal zit ook een digitale vochtmeter in de huurprijs inbegrepen, zeer handig om de vochtwaarden te meten en het droogproces in de gaten te houden.

Sommige verhuurbedrijven bieden een dergelijke kit aan waarbij je van korting geniet omdat je meerdere toestellen voor een bepaalde periode huurt:

  • Bouwdroger + ventilator: 10 % korting.
  • Bouwdroger + elektrische verwarming + ventilator : 20 % korting

Wens je een vochtmeter afzonderlijk per week te huren, dan betaal je ongeveer €10.

Bouwdroger huren zonder borg

Bij sommige verhuurders van luchtontvochtigers dien je geen borg voor het toestel te betalen. Best spreek je op voorhand af en/of lees je goed de kleine lettertjes wat de voorwaarden zijn bij diefstal of breuk van de bouwdroger. Dien je wel een borg te betalen, reken dan op een gemiddelde kost van €175 – €200. Deze krijg je terug na de huurperiode.

Prijs levering en installatie bouwdroger

Vraag goed na of de levering en/of installatie van de bouwdroger in de huurprijs is inbegrepen. Je kan zelf de droger transporteren en installeren maar dan dien je goed op voorhand te weten hoeveel capaciteit je bouwdroger nodig heeft en dien je alles zelf te installeren.

Offerte bouwdroger huren

Tip: soms betaal je beter iets meer per week. Je laat dan de verhuurder van bouwdrogers langskomen. Hij schat de situatie in situ in en levert en installeert direct de juiste bouwdroger.

Vergelijk offertes

De goedkoopste bouwdroger huren? Vergelijk dan via onze site tot 4 offertes. U komt in contact met de beste verhuurbedrijven in je buurt. Deze dienst is 100% gratis en vrijblijvend.

Ook interessant