Prijs opstijgend vocht behandelen: Injecteren & Onderkappen

Problemen met opstijgend vocht? Lees hier wat de gemiddelde kostprijs is voor het behandelen van opstijgend vocht is en met welke bijkomende kosten je rekening moet houden.

Prijs opstijgend vocht behandelen

Soort vochtbestrijding Prijs
Muur injecteren (meest gekozen optie) € 100 – € 130 l/m
Muur onderkappen € 130 – € 150 l/m
Voegwerk herstellen € 15 – € 20 m²
Pleisterwerk herstellen € 20 – € 25 m²

De kostprijs voor het behandelen van opstijgend vocht is voornamelijk afhankelijk van:

  • De aard en ernst van het vochtprobleem (vochtpercentage en de hoeveelheid hygroscopische zouten in de muur)
  • De gekozen methode om het vochtprobleem aan te pakken (muur injecteren of onderkappen)
  • De conditie van het voegwerk (slecht voegwerk moet eerst hersteld worden)
  • De conditie van het pleisterwerk (afkappen en opnieuw bepleisteren is vaak noodzakelijk)
  • De lengte en dikte van de muur

Offerte vochtbestrijding

Wat kost het behandelen van opstijgend vocht minimaal?

Wil je problemen met opstijgend vocht laten behandelen, houd dan voor een gemiddelde woning rekening met een minimum kostprijs van € 850 tot € 900. Voor dit bedrag injecteert men de muren met een speciaal middel, waardoor grondvocht niet langer in de muur kan dringen. De kosten voor het herstellen en afwerken van de muur komen hier nog bij.

Herstelwerken zijn het duurst

Met het injecteren van de muur is één deel van het vochtprobleem opgelost. Grondvocht zal niet langer in de muur trekken. Maar de muur is nog steeds vochtig en er bevat meest ook nog een bepaalde concentratie hygroscopische zouten (vochtminnende zouten). Deze zouten blijven vocht uit de omgevingslucht aantrekken. Aangetast pleisterwerk moet daarom altijd afgekapt worden en vaak is het nodig om een zoutvlies te plaatsen zodat de nieuwe pleisterlaag goed beschermd is tegen de zouten die zich nog in de muur bevinden. Tel je alle kosten bij elkaar op, dus ook de kosten voor het injecteren, houd dan voor een gemiddelde woonkamer rekening met een totaalprijs van € 3.500 tot € 5.000.

Offerte vochtbestrijding

Keldermuur bezetten en cementeren

Prijs muur injecteren

Injecteren van vochtige muur

Bij het injecteren van een muur boort men aan de onderzijde van de muur horizontaal een reeks gaten. In deze boorgaten spuit men vervolgens een speciale vloeistof of gel. De vloeistof trekt in het gesteente en vormt dan een ondoordringbare barrière tegen het opstijgende vocht. Deze behandeling wordt zowel op keldermuren als op bovengrondse muren toegepast.

Het laten injecteren van de muur kost ongeveer € 100 tot € 130 per lopende meter.

Prijs muur onderkappen

Onderkappen van vochtige keldermuur

Is muurinjectie geen optie, dan is het nodig om de vochtige muren te onderkappen. Men brengt dan op het niveau van de vloerpas een nieuwe waterkerende laag aan die het grondvocht effectief tegenhoudt.

Onderkappen van keldermuren of muren op het gelijkvloers is arbeidsintensiever dan injecteren en dus ook duurder.

Prijs onderkappen: € 130 tot € 150 per lopende meter.

Offerte vochtbestrijding

Premie vochtbehandeling

Laat je problemen met opstijgend vocht behandelen door een erkende vochtspecialist, dan kwam je vroeger in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie of de Vlaamse Verbeteringspremie. Deze premies zijn vandaag vervangen door “Mijn VerbouwPremie“. Je kan ook genieten van een premie, aangeboden door jouw gemeente. Klik hier om te zoeken in de Premiezoeker.

Wat kost jouw vochtbehandeling van muren en kelder?

Om de exacte prijs te weten, is het aangeraden om verschillende offertes bij vochtexperts aan te vragen. Vergelijk eerst de prijzen en ga dan over tot uw goedkeuren en de uitvoering van de opdracht!

Offerte vochtbestrijding

Ook interessant